Hitta rätt bland lugna yogastilar

10 oktober 2023 | Av Yogobe

Vill du få in mer vila i vardagen och släppa taget om stress och spänningar? Här kan du läsa mer om lugna och återhämtande yogaformer som finns hos oss Yogobe.


Lugn och återhämtande yoga online – varva ner med Yogobe

Yogobe erbjuder ett stort utbud av yogaformer av alla slag. Är du ute efter mer lugn och avslappnande yoga? Här går vi igenom en del lugnare yogastilarna, du hittar alla dessa här hos oss om du skulle vilja testa.

Är du intresserad av mer fysiskt ansträngande yoga? Läs mer om våra dynamiska yogaformer här!

Under de flesta yogaformerna finns en introduktionsvideo samt ett smakprov på en klass i respektive yogastil. Introduktionsvideon är öppen för alla att se, men vill du testa yogaklassen behöver du vara inloggad och ha en aktiv prenumeration hos Yogobe.

Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!


Yinyoga 

Yinyoga är en yogaform där yogapositionerna är passiva och hålls i minst 2-5 minuter. Fokus ligger i att komma åt kroppens fascian, bindväven, istället för musklerna, vilket görs genom yinyogapositioner som utförs i stillhet och med medveten närvaro. Hos Yogobe kan du utöva yinyoga med bland annat Ulrica Norberg, Johanna Alvin, Jennie Liljefors, Frida Lindgren Karlsson, Veronica Löwenbok, Sandra Adrian och Martin Karlbom.

Förutom klassik yinyoga hittar du också klasser i Moving yin med Moa Westman, Embodied Yin med Satu Tuomela och Inna Smirnoff Mannert samt Yinyoga med pressur med Majja Lund.

Ny
30 min

Yoga with

Släpp spänningar och stagnerad energi i höfterna för mer mjukhet i hela kroppen.

Se alla våra klasser i yinyoga
Läs mer om yinyoga

Restorative yoga

I restorative yoga är målet att slappna av helt och fullt för att återhämta kropp, sinne och själ. Det görs genom bekväma positioner som hålls under en längre tid, i upp till 30 minuter. För att skapa förutsättningar för total avslappning används oftast många olika yogatillbehör såsom filtar, bolster och block, som hjälper till avlasta kroppen.

Hos oss finns klasser i restorative yoga med bland annat Ulrica Norberg, Moa Westman, Johanna Alvin och Eleonora Ramsby Herrera.

Ny
60 min

Yoga with

Varva ner och stötta din tänkande hjärna i övergången från arbets- eller skoldagen in i din lediga tid.

Se alla våra klasser i restorative yoga
Läs mer om restorative yoga

Restorative flow 

Restorative flow är som en brygga mellan vila och aktivitet. Det är lugn och vilsam yoga som utförs liggande eller sittande genom mjuka och meditativt upprepande rörelser. Perfekt när du inte har orken för fysisk yoga, men ändå vill röra lite på kroppen och frigöra energi.

Hos oss kan du praktisera klasser i restorative flow tillsammans med Milla Floryd.

Introduksjon
3 min

Yoga with

Milla beskriver vad Restorative Flow är och vad du kan förvänta dig av dessa klasser.

Klass
45 min

Yoga with

Du vill röra på dig, men orkar inte. Klass för hela kroppen som ökar cirkulationen i leder och fyller på med energi.

Se alla våra klasser i restorative flow
Läs mer om restorative flow

HoliYoga

HoliYoga är en fysiskt enkel, mjuk och närvarande yoga med fokus att skapa möjligheter för en välmående kropp och själ, oavsett fysiska förutsättningar. HoliYogans tekniker bjuder in till ökad medvetenhet kring kroppens signaler, tankemönster och invanda beteenden. Här på Yogobe kan du utöver HoliYoga även praktisera HoliYoga Hormon samt HoliYoga Röst, guidad av Ulrica Liavor, som har tagit fram dessa yogastilar. 

Introduksjon
10 min

Yoga with

Ulrica berättar vad HoliYoga är och hur denna yogaform kan användas.

Klass
45 min

Yoga with

Vatabalansering – töm kropp och sinne på stress samt lindra bland annat smärta med mjuka och lugna rörelser.

Se alla våra klasser i HoliYoga
Läs mer om HoliYoga

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga är en terapeutisk form av yoga baserad på forskning och beprövade metoder och som tagits fram för att lindra olika fysiska och psykiska besvär. De medicinska yogaklasserna innehåller ofta andningsövningar, enkla yogapositioner, meditation och avslappning och stor vikt läggs på att kunna anpassa övningarna efter varje individs behov.

Hos oss på Yogobe finns Migränyoga  och Stressyoga med Per Söder samt HoliYoga och HoliYoga Hormon med Ulrica Liavor.

Klass
5 min

Yoga with

Migrän & huvudvärk: Effektiv övning som ökar cirkulationen och motverkar spänningshuvudvärk.

Klass
45 min

Yoga with

Rörelser för friare och mer flödande energi.

Se alla våra klasser i medicinsk yoga
Läs mer om medicinsk yoga

Slow Flow

Klasser som utförs i lite lugnare tempo och där positionerna ofta hålls lite längre, kallas för slow flow. Du rör på kroppen, men på ett långsamt vis och får därmed mer utrymme att känna in och vara mer medveten om rörelsen du utför.

Johanna Alvin, Jenny Ström, Ulrica Norberg och Frida Lindgren Karlsson är några av de yogalärare som du kan testa yogaklasser inom slow flow med hos oss.

Klass
30 min

Yoga with

Ett långsamt flöde för närvaro genom hela dig med Johanna Alvin.

Ny
45 min

Yoga with

Känn in din kropp och mjukna i ett långsamt flöde som avslutas med yin.

Se alla våra klasser i Slow Flow
Läs mer om Slow Flow

Yoga nidra 

Yoga nidra, även kallad yogisk sömn, är en guidad meditationsteknik som vanligtvis utförs liggandes och har som mål att hjälpa oss nå total djupavslappning, ett tillstånd mellan vakenhet och sömn. En yoga nidra innehåller ofta en kroppsscanning, där fokus flyttas mellan olika kroppsdelar samt fler guidade fokusövningar.

Hos oss på Yogobe kan du bli guidad i yoga nidra av Jennie Wadsten, Johanna Alvin, Ulrica Norberg, Jenny Ström, Johanna Hector och Mona Anand.

Ny
30 min

Meditere with

Låt bilden och känslan av en hängmatta vagga dig till ro och landa på en trygg plats.

Se alla våra klasser i yoga nidra
Läs mer om yoga nidra

Nerve flossing

Nerve flossing är inte en yogaform, men en lugn metod som kan vara ett bra komplement till yoga. Nerve flossing handlar om att få nerverna att glida genom enkla rörelser i stående, sittande och liggande positioner. Denna teknik kan hjälpa dig att hantera samt förebygga smärta och är ett spännande sätt att utforska kroppen på. Hos Yogobe kan du testa på nerve flossing tillsammans med Milla Floryd

Introduksjon
5 min

Yoga with

Milla Floryd berättar om vad Nerve Flossing är och varför du ska göra det.

Klass
15 min

Yoga with

Släpp spänningar i nacke och axlar och förebygg eventuell spänningshuvudvärk.

Se alla våra klasser i Nerve Flossing
Läs mer om Nerve Flossing

Yogaprops hjälper kroppen att slappna av

I flera av de här lugnare yogastilarna används olika yogatillbehör, props, för att landa bekvämt och mjukt i positionerna. Yogapropsen kan vara ett fint stöd i din yogapraktik och göra det enkIare att slappna av. Här kan du läsa mer om olika yogaprops och hur de kan använda dem och du hittar allt du behöver för din yogapraktik i Yogobe Store.  

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]