Förslag på träningsschema under julledigheten

24 december 2022 | Av Julia Glutz

Vill du ha lite pepp, motivation och förslag på träningspass under din julledighet? Här bjuder jag på inspiration till rörelse var du än befinner dig i jul!


Fyll på med energi med träning och återhämtning

Rörelse och återhämtning. Två ord som bär mig genom livet. All min kraft och energi kommer ifrån dessa ord. Ord som blir till handling. Jag vill dela detta med dig. Jag vill ge dig inspiration till att ge dig själv kärlek denna julledighet så att du kanske startar året med kraft och pepp inför 2023.

Hur mycket behöver jag träna och röra på mig?

Lagom träning kan ge stora hälsofördelar, både fysiskt och mentalt. Regelbunden rörelse stärker musklerna, som i sin tur skyddar leder och skelett. Vad som menas med ”lagom” träning är väldigt individuellt och det får du anpassa efter hur aktiv du är. Är du till exempel van att röra dig regelbundet behöver du en högre dos än den som inte är van att röra sig mycket.

Jag tänker att jag försöker röra mig minst 20-60 minuter om dagen. Rörelsen, för mig, kan bestå av allt ifrån yoga, stretch, löpning, styrketräning till en rask promenad. På det vill jag ha vardagsmotion såsom att promenera och hämta barnen, cykla hem från jobbet och så vidare. Detta är mitt recept för att må bra – se till att hitta ditt ☺

Den bästa träningen är ju faktiskt den som blir av. Därför är det bra att välja något som känns roligt. Träningen ska också passa in i din vardag.

Tips på hur du kan få in rörelse under ledigheten

  • Inkludera familj och vänner i din rörelse. Kanske kan ni ta en promenad ihop eller testa vår barnyoga tillsammans med era barn?
  • Få till rörelse på kvällen när barnen lagt sig eller när du bara får lite tid över. Lite lugn, härlig yin tycker jag gör under för sömnen.
  • All rörelse är bra och klappa dig själv på axeln när du fått ihop till din pott. Det viktiga här är inte tiden utan känslan efteråt. Vissa dagar kanske det blir en cykeltur med familjen och vissa dagar kanske du till och med får till ett löppass i spåret.
  • Gör något – det behöver inte vara så mycket. Jag är så glad att det finns så mycket bra kortare pass här på Yogobe när jag inte har så mycket tid.

Förslag på träningsschema –  mellan jul och nyår

En kombination av träning med högre puls, yoga, kallbad och lite meditation kommer vara allt jag önskar mig av tomten detta året. Här får du ett förslag på hur ett schema skulle kunna se ut. Gör det till ditt!

  • Bonus – för mer närvaro: Jag rekommenderar också att kontinuerligt köra Kroppsscanning – kort reset med Linda Åslev under ledigheten. Som en reset-knapp med kärlek till knopp och kropp.
  • Bonus – för sköna morgnar: Morgonmeditation – tacksamhet med Jennie Wadsten, för att stanna upp och börja dagen på bästa sätt!

Starta det nya året med 21 dagars träningsglöd

Om du är sugen på att kicka igång 2023 tillsammans med mig så har jag tagit fram programmet 21 dagars träningsglöd, som är perfekt för dig som redan har viss träningsvana. Har du inte har tränat så mycket så kan du testa programmet Kom tillbaka till träningen!

God Jul och gott slut på detta året!
Önskar Julia

Läs mer om vardagsrörelse och hemmaträning

Fler onlinepass att träna var du än är i jul

Ny
30 min

Yoga with

Guidas genom de grundläggande metoderna i denna återhämtande yogaform.

Ny
5 min

Meditera with

Rensa ur och släpp taget om avtryck, tankar, och känslor från dagen i en skön guidad meditation.

Ny
45 min

Träna with

Ett värmande pass där yoga, styrka, puls och meditation möts.

Ny
10 min

Träna with

Enkla och effektiva övningar som stärker din bål.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Julia Glutz

Editorial Content Creator Yogobe

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev