Magtankar – Det jag behöver är inte det jag vill

04 april 2016 | Av Bianca Barck

April är här och i vår community YOGAMOM365 siktar vi in oss på det du behöver, just NU. Häng med på en månad där vi utforskar våra olika teman och där du kan finna inspiration att ta del det som passar dig. Här berättar jag mer om varför jag tänker på min och andras magar just nu. 


Jag tänker mycket på min mage just nu. Andras magar också för den delen, av omtanke. De ligger där i bakhuvudet och i framtidsplanerna, tankar om att jag ska träna min mage. Inte för att jag gillar magträning direkt, men för att jag efter två och ett halvt år efter min senaste förlossning fortfarande är svag i min kärna. Det som ska bära upp hela mig, min hållning. Och det är mitt fel.

Det är mitt fel för jag visste inte bättre. Jag visste faktiskt inte att man kunde träna fel efter att ha fött barn. Jag tog det lugnt i flera månader efter förlossningen, men när jag väl började träna så var det sit-ups, plankor och antagligen allt man inte ska göra i det läget. Och nu, först nu, börjar jag inse att jag har kvar min magmuskeldelning efter graviditet och förlossning. Det är inte bara det att jag saknar muskler, det är ett hål i magen! Typ.

Det är alltså små, snälla övningar jag behöver. Jag behöver bli stabil. Men att göra dessa ack så välgörande övningar är så gudsförgätet tråkigt! Jag orkar inte, vill inte, vill hellre springa, fly, flöda genom roliga vinyasas, boxas eller stå i trädet, dansare och krigare för att de ger mig känslan av styrka och kraft.

Men vad spelar den känslan för roll om jag bokstavligt talat inte kan hitta mitt magstöd? Hur ska jag kunna stå stabil när det stormar, både mentalt och kroppsligt?

Min vårpresent till mig själv är att våga stanna i de där till synes små övningarna. De som kommer att bygga mig inifrån och ut. Inte för att jag ska se stark ut, utan för att jag ska må bra, och inte gå itu av ett himla hål i magen. 

Har du också något som du inte alls är sugen på, men som du kanske verkligen skulle behöva göra? Häng med så kan vi peppa varandra! Självklart går det även bra att följa en temamånad bara för att det är kul. :) Du kan välja och vraka bland våra 4-veckors guider, inspireras och kicka igång dig själv, och kanske träna tillsammans med några vänner? Klicka här för att komma till alla våra temamånader!

Videorekommendationer
 

Föreläsning
5 min

Träna with

Här berättar Jasmin Salhi om vad som händer med magmusklerna efter graviditet och förlossning.

Klass
20 min

Träna with

Säker magträning – ett måste för nyblivna mammor! Här visar Pilates Complete några trygga övningar för mammamagar.

Klass
30 min

Träna with

Grundläggande träning efter graviditet med Pilates Complete. Stärk bålen och hitta din grundstyrka.

Klass
15 min

Yoga with

Ingebjorg Vesaas visar här 4 stående övningar för styrka och rörlighet i rygg, midja och mage.

Klass
20 min

Träna with

Inledande sekvens för coreträning, neutral ryggrad, med Hillevi Borga.

Klass
45 min

Yoga with

Här hjälper Josephine Selander oss att hitta vår inre styrka och självkänsla i en skön sekvens, med fokus på magchakrat.

Lästips

YOGAMOM by YOGOBE riktar sig till gravida och mammor med visionen att inspirera till hållbar hälsa genom yoga, meditation, kosttips och träning. I communityn YOGAMOM365 på Facebook kan alla i gruppen ohämmat prata, ställa frågor, mysa och byta tankar och tips. Inte minst med många experter i Team Yogobe. Löpande genom året kan du ta del av teman och utmaningar till glad och prestationslös träning för kropp, sinne och själ. Inspirera och inspireras med oss! Läs mer om YOGAMOM här.

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev