Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Välkommen till vår blogg

Yoga, träning och hälsoinspiration för dig

Artrosbild

Yoga och artros

19 august 2018 | Av Yogobe

Artros är den vanligast förekommande ledsjukdomen hos människor. Rebecca Carlowitz berättar här om hur yogan kan hjälpa . Och om vikten av att acceptera och se på kroppen som en möjlighet och inte en begränsning. Inte späka den utan klappa den medhårs. 

Les hele innlegget.
Yogobe blog post

Ge dig själv tid att andas

15 august 2018 | Av Yogobe

Mina yogisar ber ofta om instruktioner om hur man andas ”rätt". Tyvärr finns det inga enkla svar på den frågan eftersom det optimala andningsmönstret vid en given tidpunkt beror på vilken typ av praktik du utövar. Men en bättre början är att bli medveten om sin andning. Att se hur du andas, hur din andning ändras och fungerar i olika situationer.  Yogaläraren Therese Lögdahl ger här några tips på andningsövningar som du lätt kan testa på hemma och öka ditt välmående.

Les hele innlegget.
Mens pms yoga kvinnlighet yogobe

Livmoderns blodiga tårar

14 august 2018 | Av Emma Öberg

Detta är ett inlägg om livmoderns blodiga tårar. Om mens. Och om mina bästa energiövningar för att balansera måncykelns magiska gåva. En yoginis tips för balans i hormonsystemet och för en tydligare relation till din egen kraft.

Les hele innlegget.
Shutterstock 633072863

Augustipepp - En kvart om dagen, del 2

13 august 2018 | Av Ulrica Norberg

Under augusti månad fokuserar vi på rutinerna och regelbundenheten. Att få till 15 minuter om dagen, med något du behöver. Självreflektion och/eller andning, fysiska yogapositioner, avslappning, meditation. Huvudsaken är att vi gör något, alla har 15 minuter, faktiskt. Låt Ulrica Norberg fortsätta inspirera dig i denna andra och sista del på temat. 

Les hele innlegget.
Choklad blog yogobe

Kakaoyoga

12 august 2018 | Av Leila Andersson

Du kanske har hört talas om att det används kakao i ceremonier? Inom yoga? Som medicin? Att använda sig av kakao tycker jag är ett fint sätt att öppna rummet och hjärtat i början av en workshop eller en klass. Kakaon har förmågan att förstärka upplevelse av närvaro, öppenhet och kärlek. 

Les hele innlegget.
Yogobe prana yoga

Vinn din biljett till Prana Festival 2018

09 august 2018 | Av Yogobe

Den 8-9 september anordnas Prana Festival för tredje året i rad. I år med nya, spännande aktiviteter och på ny plats. Under helgen förvandlas Bananpiren i Göteborg till en sprudlande utomhusfestival med späckat schema. Häng med på yoga, träning, dans och mycket annat. Självklart träffar du Yogobe, Yoga Truck och Team Yogobes lärare på plats. Ta chansen att vinna din biljett till festivalen i vår tävling.

Les hele innlegget.
Kv%c3%a4llsrutin yogobe blog

Kvällsrutin – avsluta dagen på bästa sätt

08 august 2018 | Av Yogobe

Oavsett hur din dag sett ut, ge dig själv en stund att reflektera över den, att komma ner i varv och lugna hela kroppen. Om du går och lägger dig med kroppen på högvarv kan sömnen och din viktiga återhämtning påverkas negativt. Ge dig själv chansen att balansera AV och PÅ genom en skön kvällsrutin.

Les hele innlegget.
Morgonrutin yogobe

Skön morgonrutin för en magisk start på dagen

07 august 2018 | Av Yogobe

Morgonstund har guld i mund – och att yoga på morgonen kan vara underbart! Speciellt om du är en morgonmänniska och har mer tid på morgonen än senare på dagen. Om du är sugen på morgonyoga kommer här några tips för en magisk start på dagen.

Les hele innlegget.
Unnamed

Augustipepp - en kvart om dagen, del 1

06 august 2018 | Av Ulrica Norberg

Augusti, månaden för avslut. När sommaren (oftast) är kvar men börjar lida mot sitt slut. När semestrar är till ända. Men också månaden för nystart. Börja ladda för hösten, för nya utmaningar. Komma igång med vardag och rutiner. Och det är det vi vill uppmuntra dig till denna månad. Att få till regelbundenheten i det du mår bra av. 15 minuter om dagen, det kan vi alla ta oss. Låt Ulrica Norberg inspirera dig till just detta! 

Les hele innlegget.
Fur foda utan radsla profylax kurs yogobe

Att födas alla tre

05 august 2018 | Av Susanna Heli

När du föder blir du också mamma. Kanske för förstå gången eller i en ny form. Din partner om du lever i en relation, blir också pappa eller mamma. Barnet som föds börjar sin resa och ni blir alla tillsammans en ny familj. Men det innebär också stora förändringar – här ger jag tips på hur ni kan hantera dessa. 

Les hele innlegget.
Regnb%c3%a5ge

What is my path cultivating?

05 august 2018 | Av Luke Bache

Luke Bache wants you to be aware of what it is you really want to cultivate through your practice. Are you on the right path?  Be curious and ask questions! For example if it is ok to ask yourself if the teacher in front of you is a person who inspires you both on and off the mat. Does their philosophy match with their everyday actions? When we take our first step on a spiritual path it is important to ask these questions to know what the path is really cultivating. 

Les hele innlegget.
Blogg pizza

Pizza med raw ricotta och pesto

03 august 2018 | Av Yogobe

Pizza som varken är svår att göra eller onyttig, låter det som en omöjlig kombination? Här får du ett recept som kan ge pizzan nya kännetecken. Näringsrik och nyttig – och ändå supergod. Att göra pizza kan dessutom vara ett smart sätt att tömma kylskåpet på udda matrester. Väldigt mycket går hem som topping! Recept från Organic by Mommy.

Les hele innlegget.