Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Välkommen till vår blogg

Yoga, träning och hälsoinspiration för dig

Doula fo%cc%88rlossning yogobe

Doulans tips för en lugn och trygg förlossning

15 januar 2020 | Av Yogobe

Att föda barn kan vara en naturlig och vacker upplevelse som blir ett starkt och fint minne. Men det kan även vara en starkt laddad kommande upplevelse som känns tuff och svår att stå inför. Oavsett hur du känner inför förlossningen så är förberedelse viktigt. Både fysiskt och mentalt. Här ger doulan Sofia Roos Forssell tips för en lugn och trygg förlossning på dina villkor.

Les hele innlegget.
Sara ivarsson war on cancer yoga

To live with, after and next to cancer

14 januar 2020 | Av Sara Ivarsson

So many of us are affected by cancer in different ways, either as a patient or a loved one. In this first blog post in a series that I'll be writing coming months, I'm sharing my story and how to find support when cancer turns life upside down.

Les hele innlegget.
Spa%cc%8adamen micke gunnarsson yogobe

Mitt möte med spådamen

12 januar 2020 | Av Yogobe

Genom berättelsen om en spådam visar föreläsaren och inspiratören Micke Gunnarsson att det går att förändras. Att livet är utveckling och att det garanterat har något det vill visa eller lära dig genom jobbiga situationer. Häng med i stegen att TRO, söka dig IN och att HANDLA!

Les hele innlegget.
Utanfo%cc%88r boxen testa nytt

Kliv utanför boxen & testa något nytt!

08 januar 2020 | Av Yogobe

Utveckling är sällan bekvämt till en början, men det ger i slutändan så mycket, på så många plan. Hur kan vi kliva utanför det bekväma och utmana oss själva lite extra för att utvecklas? Det får du tips om här! 

Les hele innlegget.
Nyttigt onyttigt yogobe

Vad är nyttigt för dig?

08 januar 2020 | Av Julia Glutz

Nytt år. Nya löften – nyttiga löften. Känns det igen? Känslan av att det är nu ska jag ta tag i mig själv, tappa några extrakilon, bli lite starkare. Lite nyttigare. Men vad innebär det att äta nyttigt egentligen?

Les hele innlegget.
So%cc%88mn forskning yogobe

Forskning: Sömn ger djuprengöring av hjärnan

07 januar 2020 | Av Yogobe

När du sover sköljs din hjärna genom av ryggmärgsvätska, som bokstavligen tvättar bort slaggprodukter från hjärnan. Det visar en studie från Boston University. Behövs kanske inga fler argument för att gå och lägga dig i tid ikväll! Läs mer om forskningen här.

Les hele innlegget.
Andning kalla bad yogobe blog

Andas lugnt när du badar kallt

05 januar 2020 | Av Linda Ahlgren

Är du en av dem som gillar att bada kallt och vill stanna i längre? Eller är du nyfiken på vad kalla bad kan ge dig? Oavsett så är andningen en nyckel för att kunna bada njutbart. Väl i vattnet är det nämligen en övning i sig bara att andas lugnt. Genom din andning kan du till viss del kontrollera hur länge du kan stanna i badet. Kombinerad andnings- och rörelseträning hjälper till att balansera förhållandet mellan kraft och avslappning i kroppen.

Les hele innlegget.
Bloggen nya%cc%8arskarameller

Ett lärorikt år för framtiden

31 desember 2019 | Av Peter Munteanu

Inför ett nytt spännande år sitter jag här för att sammanfatta 2019 men kan inte hjälpa att titta tillbaka över det gångna decenniet när vi nu är på väg in i ett nytt. Från den djupaste av utmattningar för min egen del till ett tongivande företag, en digital aktör och en genuint fin gemenskap som lyckas med stordådet att med hjärta bidra till folkhälsa på stor skala. Det är i korthet vad jag ser tillbaka på.

Les hele innlegget.
Medvetet fo%cc%88ra%cc%88ldraskap micke gunnarsson

Förälder – hur tar du hand om dig själv?

29 desember 2019 | Av Yogobe

Som bekant gör barn som vi gör. Men hur vill du egentligen influera dina barn? Här ger föreläsaren och inspiratören Micke Gunnarsson inspiration i filmformat – till att bli medveten om hur du sköter om dig själv, som förälder.

Les hele innlegget.
Nya%cc%8arslo%cc%88fte intention yogobe

Nyårslöftena ingen håller – varför?

27 desember 2019 | Av Yogobe

Dags att avge dina nyårslöften! Eller? Glömmer du ändå bort dem när vardagen sätter in? Här kommer fem tips så att du lättare kan etablera en ny och hälsosam vana. Ge ett löfte eller gör en intention som håller!

Les hele innlegget.
Yogapositioner sa%cc%88ng yogobe

5 yogapositioner att göra i sängen

25 desember 2019 | Av Yogobe

Vissa dagar är det svårt att komma ur sängen när väckarklockan ringer. Att då ta sig till yogamattan och flöda loss kan följaktligen kännas näst intill omöjligt. Eller så har du haft en lång dag och längtar efter att bara få krypa ner bland lakanen. Goda nyheter! Du kan ta med dig yogan till din sköna madrass.

Les hele innlegget.
Barnyoga a%cc%88ventyr yogobe

Mitt lilla yang behöver sin yin

22 desember 2019 | Av Julia Glutz

Hon fyller sakta sina lungor med luft, låter luften landa mjukt i dem. Hon sluter nästan sina ögon och jag kan se att hon kopplar av. Hennes kropp är inte längre en fiolsträng utan den är mjuk och avslappnad. Följ med 7-åriga Texas-Rain på hennes yogaäventyr.

Les hele innlegget.
Tiny glutenfee saffron muffins

Ljuvliga saffrans- och bananmuffins

21 desember 2019 | Av Yogobe

Julmys in i köket och baka härligt luftiga muffins! De här saffrans- och bananmuffinsen är som lussebullar fast utan jästid. Receptet kommer från Tastecelebration och är fritt från gluten, laktos, ägg och nötter.

Les hele innlegget.