Regelbunden yoga praktik halsa yogobe

Skapa en regelbunden yogapraktik

17 januar 2018 | Av Yogobe

Att ta steget till att börja yoga kan vara nog så svårt. Att sedan bygga upp en rutin och regelbundenhet för att känna resultat av din praktik, och för att skapa en vana för en hållbar livsstil är ännu svårare. Men det finns tips och tricks på vägen som hjälper dig att nå dit. Här hittar du några! 

Les hele innlegget.
Lyssna utan att fo%cc%88rso%cc%88ka lo%cc%88sa ett problem tjejzonen yogobe lotta zetterqvist

Lyssna utan att försöka lösa ett problem

16 januar 2018 | Av Yogobe

Psykisk ohälsa går längre och längre ner i åldrarna hos tjejer. Redan från 10-11 år kan tjejer må dåligt i allt från att de känner sig ensamma till att ha ätstörningar. Yogobe samarbetar nu med stödorganisationen Tjejzonen och har pratat med insamlingsansvarig Lotta Zetterqvist om den psykiska ohälsan – och vad föräldrar kan göra.

Les hele innlegget.
Camilla persson ett a%cc%8ar med yoga yogobe

Mitt möte med yoga: Ett år och två yogamattor senare

14 januar 2018 | Av Yogobe

Camilla Persson är ledarskapskonsulten som beslutade sig för att dra i handbromsen och äntligen titta djupt in i sig själv. Under ett år valde hon att lägga fokus på daglig yoga och meditation. Här berättar hon om sitt första yogaår, hur utmaningar, tålamod och inte minst mod lett henne in på resan mot sanning och förändring. Inifrån och ut. 

Les hele innlegget.
Overnight oats

Overnight oats med smak av mjölkchoklad

12 januar 2018 | Av Yogobe

En älskad frukostfavorit, eller mellanmål eller fika, som är både enkel att slänga ihop kvällen innan – och så mättande och god! Välj gärna rå kakao för att maxa intaget av antioxidanter.

Les hele innlegget.
Kost mat ma bra ayurveda yogobe

Ät bättre och må bättre med hjälp av ayurvedan

11 januar 2018 | Av Jasmin Hedlund

Vad bör man egentligen äta för att må bättre, både fysiskt och mentalt – enligt den ayurvediska filosofin? I egenskap av ayurvedisk hälsorådgivare får jag ofta den frågan. Så här kommer några generella tips på hur du kan börja äta i linje med ayurvedan.

Les hele innlegget.
Shay yogobe yogagames

Get inspired by Shay Peretz at Yoga Games

11 januar 2018 | Av Yogobe

In February Yoga Games comes back to Stockholm. As usual there is an amazing line-up of teachers and trainers presenting at this huge event. One of them is Shay Peretz. Shay lives and teaches in Stockholm but has a very inspiring background. In this interview we get to know a bit about who he is and what yoga has done for him. Don't miss the chance to meet Shay in person and take his class at Yoga Games!

Les hele innlegget.
Vevve planka 2 1200x600

Så gör du plankan på rätt sätt

10 januar 2018 | Av Veronica "Vevve" Jäderlund

Plankan är en återkommande position i de flesta yogaklasser. Med rätt teknik förbättrar den din styrka och uthållighet från händerna hela vägen till tårna, rätt teknik motverkar också risken att få spänningar i nacke och axlar. Här ger jag mina bästa tips för hur du gör plankan på rätt sätt.

Les hele innlegget.
Utmattning forskning yogobe

Förebygga utmattningssyndrom med mindfulness?

09 januar 2018 | Av Yogobe

Är utbrändhet en form av depression? Forskare har länge trott det, men ett forskningsprojekt vid Karolinska Institutet hävdar att det är två skilda diagnoser. Forskningsprojektet som pågick i elva år sökte svaret på vad utmattningssyndrom egentligen är och hur det kan behandlas och förebyggas. Undersökningen vill också lyfta mindfulnessmeditation som ett av de mest effektiva sätten att förebygga utmattning.

Les hele innlegget.
Sampoorna yoga shala goa nyarslofte yogi yogobe

Ett litet nyårslöfte för självkritiska yogis

07 januar 2018 | Av Yogobe

"Så istället för att lova dig själv att träna varje dag eller gå ner 10 kilo i vikt, vill jag föreslå ett mycket litet, men mycket användbart, nyårslöfte, som fokuserar mer på din inre värld." Yogaläraren Frida Boström inspirerar oss till ett yogiskt nyårslöfte som vi faktiskt kan jobba för att hålla. 

Les hele innlegget.
So%cc%88tpotatischips recept supermat

Smaskiga sötpotatischips

05 januar 2018 | Av Yogobe

Hur fantastiskt är det inte att kunna göra egna chips på rotsaker?! Här kommer världens enklaste recept på sötpotatischips. Supergott från bloggen Supermat!

Les hele innlegget.
So%cc%88mn sta%cc%88ng luckorna yogobe frida wikstro%cc%88m

Övning: Natta de små – Stäng luckorna

04 januar 2018 | Av Yogobe

Har ditt barn svårt att komma till ro inför natten? Frida Wikström har sedan barnsben haft en stark koppling till djur, natur och energier oss människor emellan. Idag använder hon sin förmåga inom healing och massage, och som en naturlig del av sin person, och hur hon är som mamma. Här delar hon med sig av en övning för att stilla barnen innan natten – genom att "stänga luckor". Läs mer här och testa denna fina övning hemma!

Les hele innlegget.
Kom iga%cc%8ang tra%cc%88ning hitta tid tra%cc%88na online yogobe

Hitta tid för din träning

03 januar 2018 | Av Yogobe

Att hitta tid för träning och yoga kan ibland kännas smått omöjligt i vardagen. Men i slutändan handlar det om att prioritera, och inte minst investera i, sig själv. Både kropp och själ behöver den där tiden när du fokuserar bara på dig för att få ny energi, för att orka med vardagen och må bra även i framtiden. Så här kommer några hjälpande tips för att få till de där träningspassen. Och de kan självklart även appliceras på din yogapraktik!

Les hele innlegget.
Yogobe blogg 171207 1200x600

Sankalpa - sätt din intention

02 januar 2018 | Av Veronica "Vevve" Jäderlund

Vad innebär det att sätta en Sankalpa, eller intention? Och hur kan det hjälpa dig i din yogapraktik eller ditt liv? Här berättar jag var traditionen kommer ifrån och hur du själv kan skapa en intention.

Les hele innlegget.
Kom igang traning yoga januari yogobe

Mjukstarta det nya året

01 januar 2018 | Av Linda Åslev

Det nya året är här. Med det många nyårslöften. Att komma igång med träning, med yoga, med goda matvanor och mer därtill. Men de där löftena, är de rimliga? Är de vad vi behöver? Egentligen? Vi vill uppmuntra dig till att börja året med en mjukstart. Här delar jag med mig av mina tankar samt inspiration runt just detta. 

Les hele innlegget.
Yogobe gottnyttar 1200x600

Ikväll fyller resten av våra liv år

31 desember 2017 | Av Yogobe

Ännu ett år till ända. Ännu ett år påbörjas. Nya möjligheter att starta på nytt, att dra lärdomar av det som varit. Med hjälp av författaren Sofia Sivertsdotters ord lämnar vi det gamla året bakom oss och påminner oss själva om vad som är viktigt. Ett riktigt Gott Nytt och Magiskt År önskar alla vi på Yogobe!

Les hele innlegget.