Viisi joogaliikettä omassa sängyssä

30 oktober 2019 | Av Yogobe

Joskus tulee vastaan niitä aamuja, kun sängystä nouseminen osoittautuu hirveän hankalaksi. Silloin ei välttämättä tee mieli kaivaa joogamattoa esiin ja aloittaa päivää rentoutumalla. Välillä taas stressaava työpäivä on saattanut venyä niin pitkäksi, että illalla mieluisinta on vain kaivautua puhtaiden lakanoiden väliin. Ota silloin avuksi nämä viisi joogaharjoitusta, jotka voit viedä mukanasi peiton alle.


Viisi ihanaa ja sänky-ystävällistä joogaliikettä

 • Veny pituutta ja avaa suu isoksi
  Tälle harjoitukselle ei taida olla virallista nimeä, mutta on se vain niin ihanaa saada venyä ja vanua oikein kunnolla. Hengitä syvään ja työnnä samalla käsiä ja jalkoja yhtä aikaa pois päin toisistaan niin, että venyt mahdollisimman pitkäksi. Avaa suu isoksi ja työnnä kieli ulos muutaman kerran. Kuulostaa hassulta, mutta toimii!
 • Jumalattaren asento - Supta Baddha Konasana
  Tässä on harjoitus, joka elvyttää ja avaa lantiota, nivusia sekä reisiä. Makaa selälläsi ja koukista polvesi. Käännä jalkapohjat yhteen ja anna polvien aueta rennoiksi sivuille. Anna myös käsiesi levätä rentoina sivuilla, mielellään hieman erillään vartalosta. Hengitä syvään ja anna lonkkiesi sekä alaselkäsi rentoutua patjaa vasten.
 • Jalat ylös seinälle - Viparita Karani 
  Täydellinen harjoitus, kun jalkasi tuntuvat väsyneiltä ja turvonneilta pitkän päivän jälkeen. Makaa selälläsi niin, että takapuolesi ja jalkasi ovat seinää vasten. Anna jalkojen levätä suorina jalkapohjien osoittaessa kohti kattoa. Jos haluat keventää asentoa, tuo tyyny takapuolesi alle. Pysy asennossa mielellään 15­-20 minuuttia -­ mitä kauemmin, sen parempi.
 • Istuen tehtävä eteentaivutus - Paschimottanasana
  Eteentaivutukset elvyttävät kehoa ja mieltä. Jos haluat saada selkärankasi suorempaan linjaan, voit laittaa taitellun viltin tai ohuen tyynyn takapuolesi alle. Jos takareitesi tuntuvat kireiltä, viltin tai tyynyn voi asetella myös polvien alle.
  1. Istu perusasennossa (Dandasana) jalat suorina, taivuta jalkapohjiasi ja nosta rintalastaasi ylöspäin samalla, kun vedät lapaluita selkään kiinni.
  2. Sisäänhengityksellä nosta kätesi kohti kattoa ja veny pituutta lantiosta ylöspäin. Uloshengityksellä pidä ylävartalo edelleen pitkänä ja taivuta itseäsi eteenpäin.
  3. Laske kädet jalkojesi päälle tai jos yletät voit kietoa etu­ ja keskisormesi isovarpaidesi ympärille.
  4. Rentouta niska ja pidä selkä suorana. Pysy asennossa viiden syvän hengityksen ajan, tai kauemmin.
 • Onnellinen vauva - Ananda Balasana
  Tällä leikkisällä harjoituksella on hyvä aloittaa päivä, sillä se rauhoittaa mieltä ja herättelee kevyesti. Makaa selälläsi ja nosta jalkasi kohti kattoa. Koukista polvia niin, että saat molemmista jaloista jalkapöydän ulkopuolelta tai reisistä kiinni. Anna polvien ja reisien laskeutua auki sivuille ja ala kevyesti keinuttaa vartaloa puolelta toiselle. Paina jalkapohjia vuorotellen käsiäsi vasten. Näin verenkierto jalkoihin ja lantiolle pysyy vapaampana.

Ihania hetkiä sinulle sinne lämpöisten lakanoiden väliin!

Lukuvinkkejä

Tekniktips
10 min

Yoga with

Tutustu Savasanan tekniikkaan Timon johdolla

15 min

Meditera with

Rentouttava mindfulness-harjoitus, joka auttaa lisäämään kehotietoisuutta.

Klass
5 min

Yoga with

Mikä on Viparita Karani Mudra, ja miten se tehdään

Tekniktips
5 min

Yoga with

Tutustu Paschimottanasanan tekniikkaan Timon johdolla

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev