Tillbaka till vardagen – prioritera dig själv och din hälsa

31 augusti 2021 | Av Jenny Ström

Det låter så enkelt i teorin, men hur får man egentligen ihop livet och mår bra samtidigt? Vilka val vi gör i det lilla, i vardagen, har stor betydelse. Här delar jag med mig av mina knep för att skapa och behålla en hälsosam livsstil. 


Vem vill du vara?

För mig är en hälsosam kropp en livsstil, ett sätt vara och tänka. Jag gör aktiva val för att vara mitt bästa jag. Val som för mig är självklara, men för någon annan inte är det. Det handlar om att prioritera sig själv och sin hälsa. För om inte jag trivs, om inte jag är nöjd, hur ska jag då kunna möta världen som jag vill utifrån den jag vill vara.

Det du gör och säger speglar den du är och din omgivning uppfattar dig utifrån detta. Med bestämda mål, medvetenhet och val kan du bli ditt bästa jag.

Vem är du? Vem vill du vara? Vill du ha en långsiktig förändring till ett bättre du? Börja redan i dag med en förändring.

Skapa en hållbar plan - jämför inte med någon annan!

Vi gör gärna upp grandiosa planer hur vi ska gå ned i vikt, äta bättre, sluta äta socker och bli mer hälsosamma, inte stressa, börja träna, bli en bättre människa och så vidare.

Det är en väldigt bra tanke men planen är oftast inte genomtänkt och det hela fallerar efter några veckor. Varför blev det så här undrar vi samtidigt som vi känner oss misslyckade. Negativa tankar väller upp och vi hamnar återigen ner i en dålig spiral. Dåliga tankar som försurar oss. Dessa negativa tankar leder ingenvart förutom att den påverkar vår självkänsla och vi blir mer negativa.

Gör en plan som håller livet ut utifrån dina förutsättningar. Sluta jämför dig med andra! Gör val varje dag som får dig att somna stolt. Var inte så hård mot dig själv. Släpp dina krav och prestationer lite.

Små enkla vardagsritualer

Jag har ritualer som jag lever efter varje dag. Små enkla saker som gör att jag känner mig nöjd och hälsosam. Då kan jag ändå unna mig ibland att leva utanför mina ”ramar” men må bra utav det. Jag har inga förbud och försöker att inte ha dåligt samvete. Jag skriver ”försöker” för det är fortfarande något som jag faller dit på ibland. Mina ritualer som en bra frukost, grönt till varje måltid, rörelse varje dag, yoga varje dag och frisk luft är något jag gör varje dag, året om. För det mår jag bra utav.

Vi skapar både vårt nu och vårt sen i vårt nu. Så gör ditt nu så positivt som möjligt. Gå från negativa tankar och mönster och välj att fokusera på det positiva.

Min ambition är att få mina klienter till en mer hälsosam livsstil och att stärka både det fysiska och det mentala. Balans, träningsglädje och motivation är mina ledord.

Inspiration och skön vardagsträning på Yogobe!

Jag vill inspirera dig till träning, rörelse och en hälsosammare livsstil. Träning ska vara kul och lustfyllt. Häng med på mina klasser och kom igång redan idag! Det finns flera klasser att välja mellan. Träning för vardagsmotionären, nybörjaren och rehabträning. Du kan välja mellan olika klasser som kettlebells, motståndsband, funktionellträning och yoga.

De passar dig som är aktiv men även för dig som är nybörjare eller behöver komma tillbaka efter en tids frånvaro från träningen.

Jag ser fram att träna med dig tillsammans på Yogobe!

Läs mer om Jenny och om hållbara rutiner för en hälsosam livsstil

Videotips – skön träning online

Ny
30 min

Yoga with

Ett kort yogapass som är ett perfekt komplement till din övriga träningsrutin.

Ny
10 min

Träna with

Kort och intenstivt med fokus på pulsökning.

Ny
30 min

Träna with

En klass där vi bjuder i in motståndsband för att effektivt ge musklerna en rejäl utmaning.

Ny
15 min

Träna with

En kortare dansklass med inslag av afrikansk dans, salsa, latinska rytmer och aerobics.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!

Jenny Ström

Jenny är yogalärare, PT och coach och tycker att träning ska vara en 100% positiv, om än ibland jobbig, erfarenhet. Hennes drivkraft är att stärka kvinnors hälsa och hon vill inspirera kvinnor att ha tillit till sig själva, sin kraft och förmåga – att bli sitt bästa jag.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev