When they go low, we go high

05 juli 2018 | Av Johanna Andersson

Att bli tvåbarnsmamma var för mig helt naturligt, självklart och samtidigt helt overkligt. För jag hade ärligt talat en bild av att allt roligt skulle ta slut då. Men verkligheten är såklart en helt annan – vilket äventyr! Här delar jag tre tips på hur vardagen blir enklare och roligare som småbarnsförälder, och hur plussidan kan vinna, varje dag.When they go low, we go high

(och hur man får till detta snygga citat i småbarnsträsket :))

Det är måndag morgon och jag längtar tillbaka till jobbet, fast det är semester. Eller är det kanske rutiner? Ordning och reda? Egen tid? Eller nej, jag vill ju bara vara med min familj, låt aldrig semestern ta slut!!

Någon som känner igen sig? När man är med dem vill man ha egen tid och när man har egen tid saknar man dem.

För mig har tvåbarnslivet varit både helt naturligt, självklart och samtidigt helt overkligt. Overkligt för min bild av en tvåbarnsmamma var tidigare att ja, då är livet slut (eller allt det roliga slut hahaha, snacka om fördomar). Men jag märker att min känsla är en helt annan. Detta är liksom bara början, vilket äventyr vi har gett oss in på!

Visst har jag stunder då jag känner hur det börjar koka på insidan (som när jag möts av trots), stunder då jag vill ge upp (hur kan de hinna stöka till så snabbt? Läste att städa med barn är som att borsta tänderna med kakor, lite så känns det ibland), stunder då tårarna ruller ner för mina kinder (det behöver inte ens finnas en legitim anledning, det stavas oftast T R Ö T T H E T) …

MEN – varje dag vinner plussidan. Skratten, buset, kramarna, kärleken, ja KÄRLEKEN!

Vad vill jag säga med denna lilla text? Jag vill hjälpa dig såsom mina vänner har hjälpt och hjälper mig. Deras små tips hjälper mig att landa på plus varje kväll! 
So here we go:

  • Se till att ha marginaler
    När vi planerar för tight (tid), hoppar över rörelse för många dagar i rad (kroppen), skippar meditation och andningspauser (mind) och glömmer bort betydelsen av beröring (hjärtat) landar vi oftast i vårt ”mindre jag”. Då blir det svårt att följa M. Obamas grymma citat ”When they go low, we go high”. Kan du känna igen dig? Att ha marginaler ger dig en paus, att andas och välja hur du agerar istället för att reagera. Du har säkert läst om att vi är holistiska varelser och att allt påverkar allt så se till att ta hand om dig fysiskt, det påverkar dig direkt mentalt och vice versa.
  • Lägg ner att vara din största kritiker
    Vänd på det, var din egen hejarklack! På alla dessa plan (fysiskt, mentalt, känslomässigt), boosta dig själv, love-bomba dig själv. Sätt härliga larm på telefonen (Hej snygging), sjung, lev ut, gör saker som får dig att glömma tid och rum (ett tips är att gå ALL IN i barnens lek).

En stor nypa HUMOR
Skratta ofta och mycket. När mina barn trotsar brukar jag säga till min fästman att jag är sjukt stabil jämfört med dem. ;) Ett annat trick för mig som har en tendens till perfektionism är att säga ”FUCK IT” och gilla läget mitt i kaoset. En högt uppsatt kvinna sa en gång till mig att hon önskade att hon fått fler barn, för vad är meningen med att gå runt och puffa kuddar?!

Så kära syster – MORE IS MORE! Låt oss boosta varandra i multicolour! När vi ses på gatan, på yogamattan eller i cyberspace – allt är möjligt och energi förser energi!

Länktips

Videorekommendationer för mamas

Klass
10 min

Meditera with

Droppen som får bägaren att rinna över – kom ner i varv när du känner dig överväldigad och stressad.

Klass
15 min

Meditera with

Sitt i stillhet – hitta närvaro i din kroppen samt landa i känslor och närvaro genom små, lugna rörelser.

Klass
15 min

Yoga with

Mammayoga: Postnatal yogaklass som hjälper att bygger upp kroppen efter förlossningen.

Klass
15 min

Yoga with

Mammayoga: Tredje postnatala yogaklassen för att bygga upp kroppen, 9-12 veckor, efter förlossningen.

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 7 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Johanna Hector

Med en gedigen bakgrund inom rörelse skapar Johanna klasser och koncept från sin bas i yoga, pilates, dans, funktionell träning och meditation.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev