Våga vara lyckosam

21 juli 2019 | Av Linus Johansson

Det finns en känsla som jag tror mer på än alla andra och det är känslan av att vara lyckosam. Min tro vilar i det faktum att det är känslan av att vara lyckosam som gör att en person väljer att utvecklas. Vågar du vara lyckosam?


Att utvecklas i förhållande till sin kropp

Jag arbetar varje dag, på min klinik, på mina utbildningar och online med att hjälpa personer att utvecklas inom sin rörelse och utvecklas i sitt förhållande till sin egen kropp.

Först när jag får en personer att uppleva att de är lyckosamma i de utmaningar jag presenterar vet jag att jag kommer att hjälpa dem utvecklas.

En person använder nödvändigtvis inte ordet lyckosam för att uttrycka sin upplevelse. De använder i stället ord som lätthet, frihet, öppenhet och annorlunda, för att beskriva vad de upplever. Något som i min värld är samma sak som att vara lyckosam.

En nyckel till att få de personer jag möter att nå dit vi båda vill är att jag är mycket noga med hur jag väljer att uttrycka mig. Jag beskriver enbart en persons kropp med positiva uttryck, aldrig negationer, aldrig förminskande, aldrig fördömande.

Varje ord är mycket väl valt och till för att landa mitt bland personens tankar och idéer om sig själv och belysa och förtydliga allt positivt som de bär inom sig.

Se potentialen med din kropp i rörelse och träning

I min värld spelar det ingen roll hur ledbruten, otillräcklig eller svag en person ser sig själv. Jag ser enbart personens alla resurser, alla möjligheter och all potential.

Det möjliggör att jag kan ta varje person på en resa framåt mot något nytt och inte bakåt till det som en gång har varit.

Min fråga till dig är:
- Vågar du vara lyckosam? Kan du hitta en ny plats i din rörelse där du enbart upplever känslan av att du är lyckosam?

Det kan innebära att du måste begränsa dig, minska omfång, tid, repetitioner. Vågar du lita på att din fantastiska kropp kommer att uppskatta din intention och kommer belöna dig ännu mer i form av större utveckling? Vågar du prova?

Nästa månad kan du läsa nästa del i denna serie av tre blogginlägg, då pratar jag om att andas i harmoni! 

Lästips

Videotips

Klass
30 min

Träna with

Session 1 – Get yourself flowing, sweating and breathing.

Klass
30 min

Träna with

Session 2 – Unite yourself into this athletic series.

Klass
3 min

Yoga with

Det viktigaste när det kommer till rörelse är att göra någonting istället för ingenting. Här får du yoga på en minut med Sara Hoy.

Klass
20 min

Yoga with

Flöde med fokus på armar, axlar, nacke och ansikte för att göra plats för det du önskar.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Linus Johansson

Linus är fysioterapeuten som arbetar som inspiratör, utbildare och författare. Tillsammans med Cecilia Gustafsson sprider han träningsglädje genom SOMA MOVE.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev