The middle path – Balans mellan strävan & acceptans

03 april 2016 | Av Viktor Frih

Sen jag blivit pappa har jag brottats med att hitta tid för att utföra min dagliga praktik. Det känns som om det alltid kommer något i vägen och jag skjuter upp det till senare under dagen. Det i sin tur skapar en inre stress som gör att jag undrar om det är värt att ens bry sig om att utföra praktiken. Men är motsatsen bättre?


Är det lättaste det bästa?

Vissa kvällar bestämmer jag mig för att gå och lägga mig tidigare tillsammans med min dotter, för att nästa morgon kunna gå upp extra tidigt och utöva min yoga. Dessa morgnar känner jag en oerhörd tillfredställelse och den inverkan som yogan har på min kropp och själ har jag med mig resten av dagen. Jag ställer mig då frågan varför jag inte gör detta varje dag, och därmed slippa stressen av att skjuta på det.

40 dagar för att bryta mönster
Just nu är är jag inne på att göra en 40 dagar lång kundalini sadhana, vilket innebär att utföra en specifik meditation varje dag. Enligt kundaliniyogans tradition krävs det 40 dagar att bryta ett mönster och att skapa ett nytt. Enligt Yogi Bhajan, kundaliniyogans grundare, kommer lyckan från disciplin och att disciplin skapar transformation.

Av erfarenhet vet jag med mig att jag tenderar att bli rigid i min fysiska träning. När jag var yngre tränade jag två gånger om dagen men upplevde att målet hamnade längre och längre bort. Jag blev aldrig nöjd. Där vill jag inte hamna igen så jag väljer hellre mittenvägen, en attityd gentemot yogan som inte är för rigid och hård men tillräckligt disciplinerad för att skapa transformation. Jag försöker acceptera att yogan kanske inte blir av varje dag men också att försöka se mina egna mönster så att jag inte hoppar över yogan på grund av lathet.

Påbörja din transformation

För att komma igång med en regelbunden praktik och påbörja din egen transformation kan det vara skönt att få lite vägledning. Att gå en kurs under ett antal veckor är perfekt för dig som känner att du har svårt att komma igång. Snart är det dags för mina nya kurser att dra igång i Stockholm, kanske är det precis vad du behöver för att börja bryta gamla mönster. Läs mer om kurserna och boka din plats! 

Videosekvenser - skapa förändring i livet
 

Tekniktips
5 min

Meditera with

Teknik för meditation som hjälper oss att bryta dåliga vanor

Klass
15 min

Meditera with

Kirtan kriya - Meditation för transformation

Klass
45 min

Yoga with

Höftchakrat - möta förändring

Klass
60 min

Yoga with

Möt dig själv! Skön genomkörare med fokus på aktiv grundning.

Länktips

Viktor Frih

Viktor är utbildad inom yoga, meditation samt personligträning och har ett brinnande intresse för musik och Indien.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev