Byt perspektiv, gör en segerlista

06 mars 2016 | Av Emma Öberg

Misslyckad eller bara högproduktiv med stora krav? Ibland skjuter vi på saker, tänker att jag tar det sen.  Och ju längre vi väntar med att ta tag i det, desto jobbigare blir det. Känner du igen dig? Byt perspektiv och gör en segerlista istället.När en uppgift känns misslyckad redan före start

Ibland har det jag ska göra tappat energi. Uppgiften har av olika begripliga anledningar legat för länge, det känns motigt att ta tag i det, redan innan jag börjat känns det som att jag misslyckats för att jag kommit igång för sent. Ska jag börja, så får jag börja med en ursäkt. Jag känner mig otillräcklig och misslyckad och motståndet växer. Det blir ännu svårare att ta tag i just den där grejen och jag fortsätter istället med det som det redan är flyt i.

Det går någon dag eller vecka till och motståndet är kvar, trögheten ogenomtränglig, paniken på väg. 

Gör en segerlista

När det händer mig, sätter jag mig ner och räknar upp för mig själv allt som jag lyckats med, alla sätt som jag varit tillräcklig på, på alla plan, som fru, mamma, vän, syster, lärare, på jobbet och hemma. Då upptäcker jag ofta att jag varit fantastisk, trots utmanande omständigheter och svåra situationer.

Jag gör en skön segerlista och berättar för mig själv att jag räcker till. Jag har hunnit med 90 % eller mer och det är bra nog. Att jag inte hunnit allt och lyckats med allt är ett orimligt inre krav. Att jag nu sitter med någonting jag inte fixat är inte definierande för vem jag är. Det ger mig ett bättre perspektiv på min kapacitet. Sedan sätter jag igång med att ta tag i den där grejen som jag har skjutit framför mig.

Lästips om vanor, motivation och familjeliv

Yoga och meditation online – stärk ditt inre

Klass
15 min

Meditera with

Finn din inre balans och gå från mörker till ljus, från rädsla till kärlek med dessa fyra korta övningar.

Klass
15 min

Meditera with

En mediation och energiteknik som hjälper dig att hitta ditt ankare och stärka din självkänsla.

Ny
45 min

Yoga with

I denna klass kommer du träna på att tömma ur sånt vi samlar på oss i vardagen och skapa mer utrymme.

Ny
5 min

Träna with

Minska oro, olust och stress med dans för en känsla av välbehag.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Emma Öberg

Emma driver retreatgården Yoga Managalam och är internationellt diplomerad yogalärare, yogaterapeut och gongmästare.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev