Från yogaskeptiker till yogalärare – möt Yogobes content manager

25 oktober 2020 | Av Sara Jakobsson

Som ny content manager på Yogobe kommer jag synas en del här i bloggen och i Yogobes facebook-grupp BEYOGA365. Med detta blogginlägg vill jag ge en kort presentation av mig själv och säga hej till er härliga medlemmar och läsare!


Yoga hjälper mig möta livet med mer närvaro

För mig är yoga en livsstil. Ett kraftfullt verktyg som hjälper mig till balans i livet och möta livets härliga och tuffa stunder med närvaro samt vara den bästa versionen av mig själv, så att jag kan ge tillbaka till världen med kärlek och energi. Jag vet inte var jag hade varit idag utan yoga. Jag är så oerhört tacksam att denna praktik kom in tidigt i mitt liv. Men också ödmjuk inför att jag ännu har mycket att lära och att lärandet inte har något slut. Mitt fokus just nu är att jobba med självkärlek, att våga vara mitt genuina Jag i en värld som många gånger profiterar på att vi ska tvivla på oss själva. För hur lär jag min dotter om självkärlek om jag inte kan visa mig själv det?

Jag kommer från vackra Tranås i Småland men bor sedan fyra år tillbaka i Stockholm tillsammans med min sambo och vår underbara dotter som snart fyller tre år. Jag har yogat sedan jag var 16 år, vilket i år är halva mitt liv! Till en början såg jag yogan mer som en träningsform, och jag kommer ihåg att jag kände ett rejält motstånd då jag tyckte det var ganska tråkigt. Jag låg ofta och väntade på att få gå hem när jag låg i savasana. Men det var ändå något som gjorde att jag kom tillbaka gång på gång. När jag pluggade på högskolan hade jag ett litet uppehåll på grund av det var så dyrt att yoga som student (detta var pre-Yogobe och gratis medlemskap med Mecenatkortet).

När jag var 25 år hade jag tröttnat på gymmet och var i en fas i livet där jag kände att jag måste ge mig själv mer kärlek. Jag kände ett inre kall att det var dags att börja yoga igen. Den här gången började jag utforska helt på egen hand, med hjälp av böcker och appar. Den skillnaden jag kände på bara en vecka, både i mitt kroppsliga och själsliga mående, fick mig att häpna. Jag började sätta ihop egna yogaklasser och lära ut till familj och vänner. Jag fortsatte yoga varje dag och bestämde mig för att jag ville bli yogalärare. Tack vare en rekommendation från en vän så hamnade jag på en yogalärarutbildning för Anja Bergh. Idag är jag inne på mitt femte år som yogalärare och har drivit min egna yogastudio i 1,5 år.

Kom med tips och idéer på vad ni vill läsa om i bloggen

Jag är så glad och tacksam att få vara en del av Yogobe Crew, att få sprida yoga digitalt och att få möjligheten att kombinera det jag gillar allra mest - yoga och att skriva. Natur, relationer, resor, astrologi, psykologi, hållbarhet och matlagning är andra saker som intresserar och inspirerar mig. Att göra yogan mer inkluderande och att sprida den på ett modernt sätt med respekt för dess uråldriga traditioner och ursprung är viktigt för mig.

Vad intresserar dig? Vad vill du läsa mer om i bloggen? Jag blir jätteglad för förslag och önskemål! Ni når mig på [email protected] eller i vår Facebook-grupp BEYOGA365

All kärlek,
Sara

Vidare läsning om yoga och självkärlek

Några av mina favoritvideor här på Yogobe just nu

Klass
30 min

Yoga with

En långsam klass med fokus på andningen och att släppa rädsla i kroppen.

Workshop
15 min

Yoga with

Partner Yoga: a partner sequence to increase energy around the kidneys and adrenal glands.

Klass
30 min

Yoga with

Embodied Yin: Work with the meridian pair for spleen and stomach to free yourself from worry.

Klass
15 min

Andas with

Hitta fokus och närvaro – en övning som passar alla och kan göras var och när som.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Sara Jakobsson

Yoga, skrivande och hållbarhet ligger Sara varmt om hjärtat. Sara är en del av Yogobe Crew där hon arbetar som content manager och hon är också utbildad yogalärare.

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev