Rakenna oma joogaharjoituksesi - osa 3/4

15 januari 2019 | Av Yogobe

Uuden upean vuoden kunniaksi haluamme auttaa sinua rakentamaan itsellesi sopivan päivittäisen joogaharjoituksen. Neljän viikon aikana käsittelemme vaihtuvia teemoja, joiden avulla saat helposti rakennettua omaa harjoitustasi. Ensimmäisellä viikolla aloitimme muutaman minuutin harjoituksella tutustuen aurinkotervehdyksiin. Viime viikolla opettelimme löytämään voimaa ja rauhaa hengityksestä osana joogaharjoitusta. Tällä viikolla lisäämme mukaan meditaation.Viikko 3 – "Meditaatio on tärkeä osa joogaa"

Jo tuhansien vuosien ajan joogien tiedossa olleet hyödyt meditaation vaikutuksesta mieleen ja kehoon ovat pikkuhiljaa tulossa kaikkien tietoon. Länsimaalaisten tutkijoiden uraauurtava työ meditaatiotutkimuksissa on tuottanut tulosta: ennakkoluulot meditaatiota kohtaan ovat pienentyneet, koska tiedämme enemmän sen terveysvaikutuksista. Negatiivisen stressin vähentämisen lisäksi se muun muassa parantaa vastustuskykyä, muistia ja keskittymistä. Nykyään meditaatiota pidetään jo yhtenä varteenotettavimmista mielen hallinnan työkaluista.

Miten aloittaa meditaatio?
Erään intialaisen joogaopettajan mukaan teemme jooga-asentoja eli asanoita, jotta kehostamme tulisi tarpeeksi vahva, joustava ja vakaa meditointiin. Tietoinen hengittäminen on taas yksi parhaimmista keinoista tuoda mielemme tähän hetkeen. Fyysinen joogaharjoitus yhdistettynä syvään hengitykseen on siten erityisen hyvä valmistautuminen meditaatioon. Koska meditaatio on hyvin henkilökohtainen juttu, suosittelen, että kokeilet erilaisia tekniikoita itsellesi sopivan tavan löytämiseksi. Alla yksinkertaiset ohjeet meditoinnin aloittamiseen:

  1. Istu mukavasti lattialla tai tuolilla
  2. Pehmennä katsettasi ja huomioi tila ympärilläsi ilman, että katsot mihinkään erityisesti
  3. Hengitä muutaman kerran nenän kautta syvään sisään ja suun kautta ulos
  4. Muutaman syvän hengityksen jälkeen anna hengityksesi virrata nenän kautta sisään ja ulos
  5. Sulje silmäsi ja vie huomio kehoosi ja sen tuntemuksiin
  6. Tunne kehon paino alustaa vasten, jalat maassa ja kädet lepäämässä sylissä tai jaloilla
  7. Anna huomiosi levätä hetken kehosi tuntemuksissa ja hengityksen tarkkailussa
  8. Jos mieleesi tulee ajatuksia, vie huomio lempeän päättäväisesti takaisin kehon tai hengityksen tarkkailuun
  9. Lopeta meditaatio olemalla tietoinen kehostasi sekä ympäristöstäsi, sen äänistä, tuoksuista, lämpötilasta
  10. Avaa silmät hitaasti ja huomioi olotilan muutos meditaation aloituksesta

Viikon tavoite on seuraavanlainen:
Tavoitteena on meditoida 5 minuuttia päivittäin aurinkotervehdyksien ja hengitysharjoituksien lisäksi. Jos hyppäät tammikuun teemaamme mukaan nyt, suosittelemme kurkkaamaan kuukauden edelliset postaukset:

Videosuositukset

Meditaatiovideoiden ja -nauhoitteiden kanssa aloittaminen on todella paljon helpompaa. Osaava ohjaaja vie sinua eteenpäin harjoituksessa ja auttaa suuntaamaan huomiotasi oikeisiin asioihin. Samoin kuin hengitysharjoituksia, voi myös meditaatiota tehdä milloin tahansa, missä tahansa. Kuulokkeet korville ja kokeilemaan!

Klass
10 min

Meditera with

Lyhyt mindfulness-harjoitus tehtäväksi missä ja milloin vain.

Klass
10 min

Meditera with

Tämä meditaatio johdattelee sinut ymmärtämään yhteisöllisyyttä

Föreläsning
10 min

Yoga with

How can yoga and meditation help us cope with stress?

Klass
20 min

Meditera with

Untying the knots when you "feel stuck" and stimulate your creativity with the Granthi bhedana meditation, with Ulrica Norberg.

Tässä vielä bonusvideoina buddhalaismunkki Mingyur Rinpochen oivaltavia sanoja meditaatiosta. "No need too much concentration." 

Oikein ihanaa viikkoa kaikille!

Lue lisää

Viikoittain annamme myös vinkkejä, jaamme videoita ja vastaamme kysymyksiin Facebookin Yogobe Suomi -sivulla. Suosittelemme lämpimästi seuraamaan sivua, sillä näin pysyt ajantasalla kaikesta uudesta ja kivasta mitä kevään aikana tulee tapahtumaan!

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev