Väck din inre kraft med Johanna Hector och Global Yoga

19 september 2021 | Av Yogobe

Vill du utforska och utveckla din kraft och din uthållighet på yogamattan? Nu finns de nya serierna med yogaklasser – Power och Kreativitet, guidad av Johanna Hector. Läs mer i intervjun här! 


Kultivera din inre, uthålliga kraft på yogamattan 

Johanna Hector är yogaprenör, grundare av Global Yoga och har varit med i Team Yogobe sen start! Nu har vi äntligen fyllt på med nya, härliga yogaklasser och har tagit en pratstund med Johanna om de nya serierna Global Yoga Power och Global Yoga Kreativitet. Vi börjar med att fördjupa oss i Power och senare kommer en djupdykning i Kreativitet!

Vad är power för dig? 

– Power för mig är stadighet, uthållighet och i de här klasserna gör du en investering i de kvaliteterna hos dig själv. I dagens samhälle där alla slåss om din uppmärksamhet så krävs det mer än någonsin kraft att stå stadigt i sig själv och i mina klasser praktiserar vi det genom kroppen.

Vad är ditt bästa knep för mer power i livet? 

– Vårt fokus, vår uthållighet, vår stadighet sitter inte bara i hjärnan utan den går via våra fem sinnen och de upplever vi igenom vår kropp. Så det är väldigt enkelt, men inte lätt och det är att praktisera mer kraftfulla övningar dagligen, även om det bara är lite – något som funkar för mig och många av mina elever och deltagare. Vissa perioder i livet så har man marginaler för en längre praktik där man lär sig de här skillsen mer och andra dagar, som för mig idag när jag vabbar, då finns inte utrymme för det, men då kan jag falla tillbaka på den kraften som jag redan har byggt upp och göra en femminuters-praktik med andningsövningar, några stående positioner och att sätta min intention.

Vad gör dig låg på power?

– Kraften kan bli urvattnad och nummer ett som gör det är rädsla och det är många faktorer som gör oss rädda i dagens samhälle. Sociala medier kan laka ur vår kraft, relationer kan laka ur vår kraft, men det handlar ju oftast inte om det som är i det yttre, utan det handlar mer om hur stabil du är i ditt inte. Jag brukar säga “man bygger inte en toalett när man har diarré”. Om du är utbränd, oavsett om det är mentalt, emotionellt eller fysiskt så ska du ju inte börja med de här powerklasserna och det är viktigt att vara icke-dömande i det.

– Ett konkret exempel med sociala medier: Innan jag öppnar min app eller min telefon så stämmer jag av med mig själv, hur mår jag? Är det läge att gå in nu? När jag är vältränad, när jag är i min kraft, då går det på en sekund, för jag är så medveten i det valet. Och när jag inte har kultiverat kraft på ett tag, då gör jag det mer av en reaktion – jag kanske öppnar appen för att det är rödljus eller står och väntar medan pastan kokar och jag är inte ens medveten om att jag har öppnat den. Och där ligger det ju i min kraft att kultivera att sätta hälsosamma gränser för mig själv. Gränser kan vara väldigt positivt och josigt och kreativt att ha. Det behöver inte vara som en mur, utan det kan vara mer som en bandha inom yoga –  att man väljer att rikta sin energi. 

För vem är de här klasserna?

– De här klasserna är för den som verkligen vill bli glasklar och kultivera den här uthålliga, inre kraften som alla bär på! Om du känner dig urvattnad, ofokuserad, lättirriterad eller ocentrerad – då är de här klasserna för dig. Klasserna är också för dig som vill känna dig kraftfull i din fysiska kropp, som vill känna att du kan luta dig mot din egen ryggrad, ha hjärtat på en tron. Få bära dig själv i världen med kraft. Rent fysiskt så blir du sjukt stark av de här klasserna!

Fler nya yogaklasser med Johanna Hector på Yogobe

Förutom Power-klasserna hittar du som nämnt också serien Kreativitet – lekfull yoga där du just får utforska din kreativitet. Missa inte heller Johannas fantastiska yoga nidra Hitta hem! Du finner alla klasser med Johanna här

Läs mer om yoga och power

Videotips – yoga online med Johanna Hector

Klass
20 min

Yoga with

Ge dig själv en stark baksida och en mjuk framsida i kontakt med andetaget. Både på yogamattan och i vardagen.

Klass
15 min

Yoga with

Vänd dig upp och ner i inversioner med hjälp av din egen kraft och andetag.

Klass
15 min

Yoga with

Utmana både rörlighet och styrka i höfter, bål och axlar med lekfullhet och kraft.

Klass
30 min

Yoga with

Återhämta dig med yinyoga med fokus på inversioner och vila i din kraft.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev