Ett livslångt förhållande med sig själv

13 mars 2016 | Av Cecilia Gustafsson

Att leva så mycket i integritet att man tycker riktigt bra om den man är och det man gör, att man skulle kunna bli kär i någon som en själv. Att ha det som målbild, ger mig en magstark vägledning på mitt tänka och vara. Mera i linje med vad jag uppskattar. Hos andra, hos mig själv.


Att jag inuti, mitt i, känner att jag har stake, en erigerad mittenergi! Det är också utgångsläget för mina handlingar. Att låta bedömningen få ske av mig själv först, inte andra. Både beröm och kritik. Bli mer motiverad av mig själv, inte andra. Jag vill vara förälskad i någon med pondus. Oängslig. Och någon som hellre är älsklig än sur :) Men visst, medkänlsa finns när jag inte är där, precis som som till andra. Fast inte sjutton har medkänsla och förälskelse samma energi. Men för att nå dit måste jag framförallt få vara i lugn och ro med henne ibland. Vara i allvaret. Vara i äkthet. I kärlek. Som Mia skäringer säger i sin bok Avig Maria, "Jag har ett av och på förhållande med mig själv. Hatkärlek. Bråka, knulla, göra slut, bli ihop igen."

Vinglig yoga och mata celler
Sitter i soligt morgonkök och planerar morgonens yogaklass. I går var första gången på evigheter (2 veckor) jag rörde på mig (tja alltså tränade). Så jag yogade igår och vilken obehaglig känsla att inte vara i kroppen! Jag vinglade, kom liksom inte in till ben och blod och det var knappt att jag kände igen mitt eget andetag. Tänkte att är det så här folk känner sig lite till mans? Inte bra. Olustigt att inte komma in i sina egna blod och nervbanor - som om man vore en plastdocka.

Hursomhelst så hankade jag mig fram och i shavasana så gjorde jag en yoga nidra - gick igenom, matade, varje del bit för bit av kroppen med närvaro. Det var som att öppna en kran. Varje cell ställde sig vidöppen kändes det som, slurkade i sig lite kontakt och ljus och i den stunden kändes det lätt att tänka att det finns en perfekt balans som den intelligenta kroppen kan, och strävar efter - den som ligger i linje med övriga universum. Om vi tillåter, blir mottagare för en liten stund.

Så, mer Yoga Nidra helt enkelt. 

xx 

Lästips

Videorekommendationer

Klass
20 min

Meditera with

Lugna rörelser som förbereder kroppen för Yoga Nidra, utför audiosekvensen efter. Med Mona Anand. Kan utföras i sängen.

Klass
10 min

Meditera with

Yoga Nidra-sekvens med Mona Anand som hjälper dig somna gott. Utför gärna videosekvensen med lugna rörelser först.

Klass
20 min

Meditera with

En sekvens där Viktor Frih guidar dig in i denna yogiska sömn.

Klass
45 min

Träna with

Funktionell stillhet, en inre uppmärksamhet. Närvaro och centrering. Låt Cecilia Gustafsson guida dig till återhämtning.

 

Cecilia Gustafsson

Cecilia rör sig mellan olika tekniker som yoga, dans, kampsport, funktionella träningsprinciper och meditation, som redskap att skapa rörelse och styrka hos människor.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev