Barre move yogobe blog

Hitta ditt Barre flow

03 april 2019 | Av Barre Move

Hur tycker du om att röra dig? Det handlar inte om vad som är rätt eller fel, utan vad som är rätt för dig. Här berättar jag, Maria Olofsson, ena delen av Barre Move – om den graciösa träningsformen. Allt tog sin början i en ruffig yogastudio i New York...


Just Move

Ibland tror jag att rädslan att röra oss "fel" gör att vi inte vågar prova nya saker eller utforska vad vår kropp egentligen behöver. Jag var länge fast i att träna på ett visst sätt, anpassa mig efter vad koncept och olika träningsformer sa att jag skulle göra. Och jag tror absolut att det är bra och ibland skönt att bara följa en färdig mall eller ett program, men känslan och passionen som precis DU behöver är nog svårare att hitta.

En av de första gångerna jag på riktigt kände att jag hittat MITT sätt var när jag var i en liten ruffig yogastudio i New York, bara lyssnade på yogalärarens röst, blundade och struntade på riktigt helt i vad alla andra runt omkring mig gjorde, bara hittade mitt flow, följde med och "dansade" till mitt andetag och var totalt närvarande. Det fanns inga rätt eller fel i mina rörelser, jag bara kände efter vad som var rätt för min kropp där och då. Det var även i New York som jag testade Barre-träning för första gången och insåg  att detta var en känsla som var ny för min kropp, som den ville ha mer av. Att röra sig graciöst och med en känsla av långa härliga rörelser.

Jag och min fina vän och kollega Åsa Fornander hade länge pratat om att göra något tillsammans, och landade snabbt i att vi ville skapa ett koncept där vi tog Barre-träningen till Norden, men på ett lite annat sätt. Med mer rörlighet, känsla och flow kom Barre Move till för snart fem år sedan. Det som slår mig nu är hur otroligt bra min kropp mår av denna typ av träning, och att jag även kan använda den stabiliteten och rörligheten jag fått på så många andra klasser.

Det fina är att trots att jag själv aldrig dansat balett, kan jag känna mig så härligt graciös efter en klass, och det handlar framförallt om känslan och inte om hur det ser ut eller om det är rätt eller fel. Det handlar om att hitta sitt eget flow.

Träna Barre Move hos Yogobe

Ny
20 min

Träna with

Barre Move: Lär dig grundrörelserna för att få ut mer av din Barre-träning.

Ny
15 min

Träna with

Barre Move: Öka din rörlighet och balans med ett mjukt och skönt barreflöde.

Ny
15 min

Träna with

Barre Move: En dynamisk genomkörare för hela kroppen. Vi varvar genom att jobba explosivt och mjukt, stort och smått.

Ny
20 min

Träna with

Barre Move: Förbättra din balans, kroppskontroll och hållning med rörelser där du får känna dig graciös.

För att kunna se hela sekvenserna behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Om du är ny till tjänsten kan du prova gratis i 7 dagar, utan bindningstid, registrera dig här!

Mer läsning

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev