Frigör din kreativitet genom yoga – nya klasser med Johanna Hector!

17 oktober 2021 | Av Johanna Hector f.d. Andersson

För mig går vägen till kreativitet genom kroppen. Därför har jag skapat fyra busiga, lekfulla och kärleksfulla yogaklasser för att väcka kreativiteten inom dig. Häng på!


Ingen kreativitet utan disciplin

Kreativitet för mig är lekfullhet. Det är skapande för skapandets skull. Vad kreativitet gör för mig är att det lämnar mig tillfredsställd i slutet av en lång dag. Kontrasten är när jag har varit i prestationsmode och då lämnar det mig oftast mer med känslan av jag har varit framgångsrik. Och de här två kvaliteterna är ju precis lika värdefulla, men när de är i obalans då lämnar det en känsla av en djup hunger som jag inte kan nå. Och i dagens samhälle är min upplevelse att de flesta av oss, inte alla, men de flesta har för lite kreativitet i livet och dras mer åt prestation och framgång.

Jag tänker på min mamma, som är konstnär, när hon skulle ha en utställning en gång och behövde måla x antal tavlor till den där utställningen och jag sa till henne: “Men mamma bara öppna en flaska rött och sätt på lite bra musik”. Detta var kanske 15 år sedan och det var min bild av vara kreativ då. Hon svarade mig så här: “Tror du att det är så jävla lätt, att bara sätta på en basker eller?” Idag vet jag att kreativitet kräver disciplin.

Jag väcker min kreativitet genom att komma ner i min kropp. Jag kan inte bli kreativ genom att titta på vad andra har gjort. Det kan inspirera mig, men det väcker inte min kreativitet utan det kan snarare ge prestationsångest eller hamna i "varför ska jag göra det, alla andra har redan gjort det så himla bra". Min väg som jag guidar är genom kroppen. För kreativiteten finns i dina sinnen, att känna ditt andetag här och nu, att komma ner med uppmärksamheten i höfterna.

Yogaklasser för dig som längtar efter genuin självkärlek

Det är där vi behöver varandra, det är där jag finner att jag behöver mina lärare. Som guidar och inspirerar till disciplinen som krävs för att väcka kreativiteten.

När man är stressad så fastnar det i huvudet och där utgår vi ofta från prestation istället, att vi vill göra rätt. Att det ska bli något bra. Man kan aldrig måla en tavla och tänka att den ska bli snygg för att man vill ha den på väggen. Det blir aldrig en bra tavla!

De här klasserna är ganska busiga, de kan vara lite läskiga för dig som har ett stort kontrollbehov men de kommer också utveckla dig. De här klasserna är för dig som känner dig urlakad, känner dig trött. Till skillnad från power är de mer utav en romans med dig själv. De är djupa, ömma, de är kärleksfulla. Dessa klasser är för dig som känner dig både väldigt skör och väldigt stark. Passar dig som har en längtan efter mer självkärlek, en genuin självkärlek.

Så testa Global Yoga Kreativitet! Och i början är det ok att du har mycket motstånd, det är så ok att du inte känner för det! Men jag lovar att i slutet av klassen så kommer du bada i den här josiga tillfredställelsen av att vara i din kreativitet.

Läs mer om kreativitet, disciplin och yoga

Yoga online med Johanna Hectors Global Yoga Kreativitet

Klass
15 min

Yoga with

Väck dig själv och dagen till liv med stora frigörande rörelser.

Klass
10 min

Yoga with

Släpp loss lust, kreativitet och frihet i tajta höfter.

Klass
45 min

Yoga with

Fira din lust och njutning i ett helkroppsflöde med feminin energi.

Klass
30 min

Yoga with

Locka fram kreativitet och frigör din inneboende kraft för att våga ta plats på yogamattan.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid. Klicka här och kom igång direkt!

Johanna Hector

Med en gedigen bakgrund inom rörelse skapar Johanna klasser och koncept från sin bas i yoga, pilates, dans, funktionell träning och meditation.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev