Min intention: Närvaro för hela året - Del 3

17 januari 2016 | Av Johanna Andersson

Detta är tredje veckan av fyra i en temamånad som handlar om att skapa närvaro på mattan. Denna vecka uppmuntrar jag dig att skala bort vad du vill göra på mattan och istället fokusera på vad din kropp behöver. För vissa av er är detta en självklarhet men jag tror också att det kan bli en utmaning för många. Låt oss göra detta tillsammans!


Detta är en del av temamånaden där vi fokuserar på att sätta en intention för oss själva i vår community BEYOGA365. Läs introduktionen till månaden här och häng på!

Vecka 3 (av 4) – Är du uttråkad än?

I december för ett år sedan var jag i Los Angeles på en Yoga Teacher Training (jag vet, man blir aldrig klar, jag utbildar mig än ;). Jag visste inte så mycket om den, bara att läraren skulle vara fantastisk. Så jag åkte. Första dagen kommer hon in och säger bara – då börjar vi. I över 3 timmar står jag vid en vägg med ett yogablock mellan händerna. I början var det fysiskt jobbigt, efter ett tag övergick det till mental frustration, andra timman var jag mest bara förbannad och när det inte fanns någon energi kvar till det heller började jag prata med mig själv om att detta var det tråkigaste jag varit med om, jag kunde inte första att jag lagt min tid och mina pengar på DETTA!

Då säger hon: “Are you bored? Bored is just lack of attention, start noticing, it's really exciting in there!”

Vi får så mycket yttre stimuli, från media, konsumtion, när vi praktiserar yoga går vi kanske på en klass med musik som förför oss, lekfulla flöden och en lärare som konstant peppar oss och sprider inspirerande citat kring sig.

Missförstå mig inte, det kan vara superhärligt då och då. Men trivs du inte med dig själv på mattan när det bara är ni två så kommer inte dessa klasser hjälpa dig.

Veckans uppmaning

Min uppmaning till dig denna vecka är att låta dig bli uttråkad. Ställ dig på mattan utan yttre stimuli, utan att välja det där enkla eller lekfulla flödet eller den där euforiska musiken eller idén om den perfekta yogaoutfiten/posen (eller vad du nu går igång på) och inte heller följa de sekvenser du vill utan snarare följa klasser som din kropp behöver. Utmana ditt psyke! Se till dina egentliga behov.  

Om du känner att du vill så uppmuntrar jag dig till att testa att stänga av telefonen/datorn och praktisera själv, om så bara för en position eller fem minuter. Och om du börjar bli uttråkad – Super – you are on to something – vad är det du egentligen känner? Under VIDEOS på Yogobe kan du välja bland många olika behov. Låt mig tillsammans med mina vänner i Team Yogobe guida och inspirera dig. Dela gärna med dig av dina tankar och reflektioner i BEYOGA365.

“People are like stained-glass windows. They sparkle and shine when the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is revealed only if there is a light from within.” -  Elisabeth Kübler-Ross

Videorekommendationer

Andning & lugnare sekvenser:

Sekvenser med lite mer flöde & kraft:

Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema (läs mer om dem här) under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det Johanna Andersson som tillsammans med sina vänner på Yogobe guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i våra communityn på Facebook: BEYOGA365 och YOGAMOM365.

Johanna Hector

Med en gedigen bakgrund inom rörelse skapar Johanna klasser och koncept från sin bas i yoga, pilates, dans, funktionell träning och meditation.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev