Aldrig för sent att börja yoga?

08 januari 2018 | Av Milla Floryd

Är det någonsin för sent att börja yoga? Eller skapa några nya vanor för den delen? Ja, vad vet jag om det? Jag har sällan identifierat mig med min ålder. Nu, när jag har passerat 40, gör jag det mindre än någonsin. Jag kan inte föreställa mig att det skulle finnas ett bäst före datum för att börja yoga. Min pappa yogade med mig när jag var liten, men även om det inte varit så och jag skulle ha börjat imorgon så skulle det omöjligen varit för sent. Det är väl inte för sent att skapa nya livsvanor bara för att man passerat 25? Om det hade varit fallet så hade jag fortfarande festat 3-4 dagar i veckan och jobbat som kroppsmålad nattklubbsvärdinna – för så såg mitt liv ut då.

I år firar jag 10 år som professionell artist. Nu tänker du säkert att jag dansat och tränat gymnastik sen barnsben, men nej. Jag dansade balett när jag var 3, tofsar i håret och liten dräkt med påsydd kjol. Balett blev jazzdans. 80-tal, hängslen och hatt. Min dans”karriär” var slut nån gång när jag var typ 10. Jag tränade olika kampsportstilar fram tills jag trillade över 20 års strecket, sen partajade jag i ett decenium tills jag träffade en cirkusartist som jag blev löjligt kär i och helt naturligt bytte livsstil. Till att uppträda. Då var jag 30.

Mhmm, tänker du. Jag yogade ju med min pappa när jag var liten, det borde ju förberett mig för mitt yrke som akrobat. Japp, yoga med pappa, men inte asana. Andning. Meditation. Asanas började jag utöva när jag träffade Anja Bergh, typ 2006 tror jag. Det mesta som jag kan göra med kroppen idag har jag lärt mig efter 32. Vad vet jag om att det aldrig skulle vara för sent att börja med nåt? Jag startar nya projekt hela tiden. För tillfället så håller jag på och tränar in en balansakt med moment som jag inte behärskade för några månader sen.

Jag har levt hela mitt liv efter mottot: hellre ångra nåt jag gjort än något jag inte gjort. Och det enda jag vet är att det alltid är perfekt i tiden, alla dagar, när som helst på dygnet, att öppna upp för möjligheten till att kunna älska mer. Att börja yoga är att öppna upp för möjligheten till att kunna älska mer. Det är aldrig för sent för mer kärlek. Det är aldrig för sent för yoga.   

Varma hälsningar,
Milla 

Länktips

Härliga sekvenser med Milla

Klass
15 min

Yoga with

Höj energin på ett ögonblick genom att väcka och röra på hela kroppen i denna korta sekvens.

Klass
15 min

Yoga with

En ryggliggande sekvens med enkla, lugna rörelser som släpper spänningar i ländryggen.

Klass
15 min

Yoga with

Med hjälp av en vän får du i detta paryogaflöde fokusera på att sträcka ut och öppna upp hela kroppen.

Klass
30 min

Yoga with

Lugnt och skönt som passar extra bra innan det är dags att sova, samt vid mensvärk.

Milla Floryd

Milla är en dynamisk och mångfacetterad akrobat och yogalärare inom Hatha, Acro yoga, Yoga wings och Kontaktyoga.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev