Finna tid för yoga & träning – Del 4

21 mars 2016 | Av Emelie Steen

Välkommen till den fjärde och sista delen av temat Finna tid för yoga & träning i YOGAMOM365. Denna vecka vill jag inspirera dig till att se hur just du kan vara en god förebild. Se den tid som finns och bygg nya vanor!


Detta är en del av vår temamånad Finna tid för yoga & träning. Läs introduktionen till månaden här!

Vecka 4 (av 4) Var en god förebild

Den största anledningen till att jag ibland inte får till min yogapraktik handlar om stress. Alla dessa i huvudet listade måsten som far runt som tornadon gör att det som är viktigast för mitt välmående bortprioriteras.

Det finns egentligen inga verkliga ursäkter för att låta bli det som vi vet är helt grundläggande för vår hälsa, det handlar kort och gott om att bygga nya vanor. Framförallt i helg- eller sommartider vänds vardagen för många upp och ner, det som tidigare funkade smidigt har en förmåga att bli aningen snurrigt när familjens dagliga struktur ändras.

Barn som ska skjutsas till höger och vänster, middagar och semesterresor blir ett hinder för att stanna upp och ta tid, trots att vi borde ha mer av den varan under ledigheten. Men det finns tid, det gäller bara att se den. Som förälder har vi ofta en förmåga att tro att vi alltid ska vara tillgängliga för våra barn, vilket förvisso är en del av sanningen, frågan är bara vad och hur denna tillgänglighet ska se ut. Det viktigaste för mig som förälder är att vara en god förebild och första punkten på den listan är att ta hand om mitt eget välmående.

Träna djupandning i matkön
Istället för att tänka att allt ska gå fort och bli avklarat försök hitta möjligheter där du eller barnen kan träna tillsammans. Kan du till exempel cykla med barnen till fotbollen för att sedan under deras träning själv njuta av ett yogapass på gräsmattan intill? Varför inte träna lite djupandning i matkön? Jag har ibland med mig musik i öronen när jag handlar, på så vis kan jag skapa en egen sfär där jag och min andning kan få rum. Kvällsläsningen kan förvandlas till egengjorda yogasagor och rensningen av trädgårdens rabatter en form av yoga då du medvetet kan välja dina sittande positioner. Allt är möjligt!

Tänk brett och var ärlig! 30 minuter om dagen har du tid med och det räcker långt. Inkludera istället för att exkludera. Och ta med denna tanke till kommande helger och ledigheter: Hur kan just jag vara en god förebild?

Videorekommendationer
 

Klass
5 min

Yoga with

Barnyoga: Yogasaga om humlan Silke som vill lära sig flyga

Klass
5 min

Yoga with

Barnyoga: Massagesaga - Baka bröd

Klass
5 min

Yoga with

Barn & Ungdom - Stärkta relationer, tillit, förståelse och glädje.

Klass
30 min

Yoga with

Ungdomsyoga: En sittande sekvens

Klass
10 min

Yoga with

Warriorflow - Krigarflöde där höfter, ben, kordination och balans får sitt.

Klass
20 min

Yoga with

Fire upp - flirta med musklerna och din balans!

Lästips

YOGAMOM by YOGOBE riktar sig till gravida och mammor med visionen att inspirera till hållbar hälsa genom yoga, meditation, kosttips och träning. I communityn YOGAMOM365 på Facebook kan alla i gruppen ohämmat prata, ställa frågor, mysa och byta tankar och tips. Inte minst med många experter i Team Yogobe. Löpande genom året kan du ta del av teman och utmaningar till glad och prestationslös träning för kropp, sinne och själ. Inspirera och inspireras med oss! Läs mer om YOGAMOM här.

Emelie Steen

Emelie Steen är en mångsysslande livskonstnär och yogini. Hon arbetar som yogalärare och är även verksam lärare i grundskolans tidigare år.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev