Finna tid för yoga & träning – Del 3

14 mars 2016 | Av Naomi Grosin

Vi har kommit till del 3 i denna månad som handlar om att Finna tid för yoga & träning i YOGAMOM365! Denna vecka vill jag inspirera dig till att låta det vara lite rörigt hemma, och att se över den tidstjuv som sociala medier kan vara. För handen på hjärtat, hur ofta springer din tid iväg medan du skrollar i mobilen?


Detta är en del av vår temamånad Finna tid för yoga & träning. Läs introduktionen till månaden här!

Vecka 3 (av 4) Lägg undan mobilen och låt det vara rörigt

Ofta hör jag folk säga att det är så svårt att få till ett yogapass, att det inte hinns med. Vad det handlar om är att man som småbarnsmamma bortprioriterar sig själv. Jag vet själv hur ofta jag tänker att jag först bara ska städa lite hemma, lägga i en tvätt, diska upp i köket, sen om det blir tid över så kan jag ta fram yogamattan och ge det en liten stund, om det inte är det där telefonsamtalet jag måste ringa, och så håller det på. Då gäller det att fundera över i vilken ordning man ska göra allt.

Av erfarenhet har jag kommit fram till att det är mest troligt för mig att yogan ska bli av om jag gör den så tidigt på dagen som möjligt. Så när jag lämnat min dotter på dagis åker jag direkt hem, om jag inte själv har klass, och ger mig själv en stund på mattan. Jag vet att jag inte bäddat sängen, hunnit ta disken och svarat på mejl, men det får vänta. Bestäm dig helt enkelt för att släppa hushållssysslorna en stund, låt det få vara lite rörigt och prioritera dig själv! Och tänk inte allt eller inget. Ett 20-minuters yogapass om dagen kommer göra dig smidigare, starkare och du kommer känna dig mer grundad och harmonisk.

Se upp för tidstjuvarna
Det handlar om motivation, vad man prioriterar och att övervinna ett motstånd. För att höja din motivation tänk på att du blir en gladare och tålmodigare mamma! Tänk på den härliga känslan du upplever efteråt, energin du får och styrkan som du behöver för att orka med vardagen som småbarnsmamma. Har du tid och lust, gör det lite fint runt yogamattan, tänd ett ljus och sätt på musik som du tycker om.
Man kan också ligga i olika Yinyogapositioner, till exempel Fjärilen (Supta Baddha Konasana), Trollsländan (Upavistha konasana), Halv Trollslända (Janu Sirsasana A) och vanlig framåtfällning (Paschimottanasana) samtidigt som du leker med ditt barn på golvet. Och du kan alltid yoga tillsammans med ditt barn. Ha dock inte höga förväntningar, det blir vad det blir, ni får i alla fall en mysig stund tillsammans!

En annan tidstjuv är sociala medier. Vi är konstant uppkopplade i detta samhälle som vi lever i idag. Ibland kommer jag på mig själv med att kolla mejl och meddelanden på Facebook säkert tio gånger om dagen. För många, inklusive mig själv, tror jag att detta planlösa surfande är ett sätt att slippa tänka, en form av att vila huvudet, fast man långt ifrån gör det. Se till exempel hur barn blir som paralyserade av filmer och spel på skärmen. Så var ärlig mot dig själv och fundera på hur långa stunder du spenderar på Facebook, Instagram och andra sociala medier. Kollar du mobilen direkt när du stigit upp? Eller som det sista du gör innan du går och lägger dig? Bestäm dig för att vissa timmar på dygnet är, om möjligt, dator- och mobilfria. Dessutom gör barn som vi gör… Visa vad som är viktigt här i livet! Här kan du med all sannolikhet hitta tid för ett 20 minuters yogapass, jag lovar, det kommer ge mer vila och fokus!

Videorekommendationer
 

Klass
5 min

Meditera with

Sköna ord som hjälper oss att släppa taget, med Blossom Tainton.

Klass
5 min

Yoga with

Häng med Milla Floryd på 5 rörliga minuter! Fixar kroppen och knoppen när energin börjar tryta.

Workshop
10 min

Yoga with

Solhälsningen mjukar upp och värmer upp kroppens stora muskelgrupper.

Tekniktips
15 min

Yoga with

Perfekt för mer dynamisk uppvärmning eller som en minipraktik!

Klass
30 min

Yoga with

Ge lite kärlek till dina höfter! Dynamiskt flöde.

Klass
45 min

Yoga with

Flödande och dynamiskt pass med övningar från ashtashtangans stående och sittande sekvens.

Lästips

YOGAMOM by YOGOBE riktar sig till gravida och mammor med visionen att inspirera till hållbar hälsa genom yoga, meditation, kosttips och träning. I communityn YOGAMOM365 på Facebook kan alla i gruppen ohämmat prata, ställa frågor, mysa och byta tankar och tips. Inte minst med många experter i Team Yogobe. Löpande genom året kan du ta del av teman och utmaningar till glad och prestationslös träning för kropp, sinne och själ. Inspirera och inspireras med oss! Läs mer om YOGAMOM här.

 

Naomi Grosin

Naomi driver Inbalance yoga på Södermalm i Stockholm där hon även undervisar i Ashtangayoga, Vinyasa flow , linjering/teknik, Yinyoga och Mediyoga.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev