Snart på Yogobe: Dans med kärlek till kvinnokroppen

04 maj 2021 | Av Frida Lindgren Karlsson

Är du sugen på att dansa och bara släppa loss? Röra på dig precis som du vill utan att tänka på hur det ser ut? Nästa vecka släpps mina nya dansmixklasser med enkla koreografier som är lätta att följa och göra till dina egna. Läs mer här och testa min dansklass Dansmix express gratis redan nu!


Dans – en konditions-och endorfinboost

Jag heter Frida Lindgren Karlsson och nästa vecka kommer mina första klasser här på Yogobe att släppas. Först ut är tabata och dans, och som en liten försmak delar jag här med mig av vad just dans betyder för mig.

Dans är ofta underskattat i konditionsträning. Och det tänkte jag att vi tillsammans ska ändra på. Och förutom kondition så ger det så mycket annat både till kropp och själ. Förutom en kondition ger det också en härlig endorfinboost. Det finns få saker som ger mig så mycket energi och glädje som dans och musik. Att bara få släppa loss och röra kroppen i takt med musiken under ett härligt danspass efter en lång arbetsdag ger mig så mycket energi. Det är verkligen som en batteriuppladdning.

Jag har dansat sedan ca 5 års ålder. Som barn var det jazzdans i min randiga, glittriga dansdräkt och som tonåring var det discodans och dansaerobics. Nu som vuxen är jag en allätare, men oftast landar det i en härlig mix av all danserfarenhet. Jag blandar både salsa, zumba, afrodance och aerobic och jag älskar dansen lika mycket nu, om inte ännu mer.

Enkla koreografier som passar alla kroppar

Inom kort kommer du få dansa med mig i mina Dansmixklasser. Du kommer få samma möjlighet att ladda om batterierna, få ny energi och känna glädje. Klasserna kommer ge dig möjlighet att få känna dig fri, släppa loss utan prestation och jämförelse. Jag visar dig rörelserna, men låt dessa bli dina. Hemma hos dig kan du låta rörelserna bli som du vill! När du är på en trygg plats där allt är tillåtet. Ingen rörelse behöver vara perfekt. Det viktiga är bara att du känner dansen i kroppen. Vågar slänga dig ut och släppa taget!

Och tänk bara en kravlös fuldans. Hur ofta tillåter vi oss att få göra en fuldans? Tänk dig bara att bara sätta på favoritlåten, blunda och röra dig precis som du vill utan en tanke på att det ska vara fint, perfekt eller efter ha någon form förväntan. När du får hänga med mig i mina klasser vill jag att vi har just den känslan. Kravlöshet och frihet.

Mina klasser är uppbyggda med kärlek till kvinnokroppen, vilket innebär att det är få hopp och möjlighet att få mjuka upp höfterna. De är utformade med enkel koreografi som är lätt att följa. Så utöver träningsglädjen och energiboosten jobbar vi också med rörlighet i höfter och rygg samtidigt som du får både kondition och styrka i ett. Vi jobbar och stärker axlar och rygg samtidigt som vi behåller rörlighet och kondition.

Så varmt välkommen! Kram Frida

Läs mer om dans, yoga och träning

Videotips – dansa online

Ny
15 min

Träna with

En kortare dansklass med inslag av afrikansk dans, zumba moves och aerobics.

Ny
5 min

Träna with

Öppna upp, frigör och lösgör genom dans - let go and get low.

Klass
30 min

Träna with

Låt pulsen guida dig i en härlig afropowerdance som höjer värmen.

Ny
10 min

Yoga with

Traumayoga: Vi utforskar yoga och dansrörelser till musik för ökad styrka och energi.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Frida Lindgren Karlsson

Frida är en färgstark och energifylld, glad kvinna som har nära till skratt. I grunden är hon barnmorska, idag arbetar hon som utvecklingsledare inom sjukvården inom vårdkvalitet. Utöver sitt ordinarie arbete har hon över 15 års erfarenhet som träningsinstruktör inom allt från cirkelträning, aerobic, dans, coreträning, gympa och yoga. Dessutom har hon skrivit 11 böcker i olika genrer.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev