7 joogan vaikutusta

16 november 2019 | Av Yogobe

​Jooga saa ennen kaikkea voimaan hyvin. Se on luotettava kokonaisvaltainen systeemi, joka edistää terveyttä lukuisin erilaisin tavoin. Monet sen hyödyistä ovat tieteellisesti todistettuja, mutta joogalla on myös paljon muita hyötyjä, joita et välttämättä osaisi edes odottaa. Mitä enemmän ja etenkin säännöllisemmin joogaat, sitä paremmin huomaat sen vaikutukset.Tiesitkö, että jooga...

1. Puhdistaa kehoa
Jooga lisää veren happipitoisuutta ja joidenkin asentojen sanotaan stimuloivan ruoansulatuselimiä, sekä munuaisia ja maksaa. Kiertojen sanotaan olevan erityisen puhdistavia ja hengitysharjoitukset auttavat parantamaan hapensaantia sekä puhdistamaan verta.

2. Lisää kärsivällisyyttä
Kun alat joogaamaan säännöllisesti, saatat huomata miten sinun on aina vain helpompi päästää irti suorittamisesta ja elää hetkessä. Kärsimättömyys kumpuaa halusta olla koko ajan jossakin muualla. Asanoissa pysyminen ja hengittämiseen keskittyminen helpottavat löytämään rauhan ja tyyneyden, juuri siinä hetkessä missä milloinkin olemme.

3. Tasapainottaa hormonitoimintaa
Jooga luo tunnetusti tasapainoa koko kehoon ja sen kaikkiin systeemeihin, sekä erityisesti endokriinisen systeemin hormoneja erittäviin rauhasiin. Jokainen harjoitus vaikuttaa sinuun ja eri asanoilla on erilaisia vaikutuksia. Esimerkiksi lapsen lepoasennolla on rauhoittava ja vitalisoiva vaikutus lisämunuaisiin, jotka erittävät stressihormonikortisolia. Joten hektisen päivän lopuksi, jätä viini väliin ja asetu sen sijaan lapsen lepoasentoon muutamaksi minuutiksi.

4. Parantaa keskittymiskykyä
Arjen keskellä mieli häiriintyy helposti, mikä tekee keskittymisestä vaikeaa ja asioita on haastavampaa saada aikaiseksi. Joogaharjoituksen aikana sinua kannustetaan monta kertaa palaamaan takaisin hengitykseesi, mikä lisää keskittymiskykyäsi. Keskity hengitykseesi, matolla tai sen ulkopuolella, ja tulet huomaamaan miten keskittyminen päivä päivältä helpottuu!

5. Stimuloi luovuuttasi
Monet ovat sitä mieltä, että jooga lisää luovuutta. Eikä tämä tarkoita pelkkää luovaa tekemistä, vaan myös luovaa olemista, joka kehittää ajattelua sekä ongelmanratkaisua.

6. Lisää itseluottamusta
Jooga voi auttaa tekemään sinusta itsevarmemman. Jooga kehittää mm. voimaa, tasapainoa sekä keskittymiskykyä ja itseluottamus kasvaa luonnollisesti silloin, kun näemme kehityksen harjoituksessamme. Voit kokeilla tätä: Rupea mene joka aamu muutamaksi minuutiksi lankkuun ja katso mitä tapahtuu!

7. Vahvistaa intuitiota
Intuitio on hyvin usein oikeassa, sitä tulisi vain oppia kuuntelemaan paremmin. Säännöllinen meditoiminen auttaa rauhoittamaan ja poistamaan pelkoja, ahdistusta ja levottomuutta. Samalla se vahvistaa intuitiota, joka opastaa elämässä eteenpäin.

Miten jooga vaikuttaa sinuun? Tai oletko mahdollisesti aloittelija, etkä malttaisi odottaa joogan tuomia ihania vaikutuksia? Yogoben Videokirjastossa on yli 1500 videota joiden väliltä valita – harjoituksia kestoltaan viidestä minuutista puoleentoista tuntiin. Kokeile ilmaiseksi 14 päivää tai ryhdy uudelleen tilaajaksi ilman sitoutumisaikaa.

Lämpimästi tervetuloa Yogobeen!

Lue lisää

Videosuosituksia

Klass
5 min

Yoga with

Merudanda Mudran inspiroima hatha joogaharjoitus

Tekniktips
10 min

Yoga with

Harjoittele hartiaseisonnan tekniikkaa ja opi parhaat preppaavat liikkeet.

5 min

Yoga with

Doshien vata, pitta ja kapha esittely

Klass
45 min

Yoga with

Kehoa taaksetaivutuksiin valmistava harjoitus

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev