5 kultaista vinkkiä onlinejoogan aloittavalle

10 juli 2016 | Av Yogobe

Intiasta lähtöisin oleva jooga on kehittynyt noin kolmen tuhannen vuoden ajan harjoitukseksi, jonka tavoitteena on antaa sinulle terveellinen keho, kirkas mieli ja iloinen sydän. Voimakkaan ja vetreän kehon lisäksi joogan monipuolisista harjoituksista löydät liikkeitä, jotka vaikuttavat lähes jokaiseen elämänalueeseen. Aina siitä lähtien kuinka keskittynyt olet läpi päivän ja kuinka hyvin nukut yösi.


Kuulostaa lupaavalta! Mistä aloittaa?

Etsi aluksi ohjaaja, joka sopii sinulle parhaiten juuri tämän hetkisessä tilanteessasi. Yogobe voi auttaa sinua tässä. Tutustu meihin, selaa videoitamme ja lue lisää profiilisivuiltamme. Harjoitetaan joogaa yhdessä, milloin vain ja missä tahansa! Tykkää Yogoben suomenkielisestä facebooksivusta Yogobe Finland ja verkostoidu samanhenkisten ihmisten kanssa. Anna joogan muodostua yksittäistä harjoitusta suuremmaksi asiaksi elämässäsi. Yogobe on sinua varten silloin, kun olet matkalla tai sinulla ei ole aikaa ja mahdollisuutta mennä joogastudiolle. Silloinkin, kun sinulla on vain hetki aikaa, voit joogata online-tunnin tai vain opiskella ja inspiroitua sisältöä katsellen ja kuunnellen.

Harjoitustasi matolla tukevan opettajan löytämisestä ja verkostoitumisesta lähtien me Yogobella haluamme olla mukana matkallasi 365 päivää vuodessa.

Muutamia asioita, joita on hyvä muistaa, kun aloitat joogan kanssamme:

  1. Mene VIDEOS-valikkoon ja valitse jokin hakuehto. Voit hakea esimerkiksi harjoituksen keston, joogamuodon tai opettajan perusteella. Sinun on myös mahdollista valita samanaikaisesti useita hakukriteerejä, mutta toisaalta monet hakuehdot voivat rajoittavat tuloksia turhan paljon. Tutki uteliaalla ja avoimella mielellä, äläkä anna laajan valikoiman hämmentää.
  2. Ole kärsivällinen. Joogaan ei kuulu itsesi kanssa kilpailu tai muihin vertaaminen. Unohda kaikki odotukset ja keskity yhteen ainoaan asiaan: matolle menemiseen. Voit aloittaa hiljalleen ja tehdä samaa tuntia uudelleen ja uudelleen. Voisit ehkä asettaa tavoitteeksesi antaa itsellesi 15 minuuttia joogaharjoittelua päivittäin? Viisitoista minuuttia on 1% päivästäsi. Jooga on harjoitus sinulle itsellesi ja matka sisältä ulos, ja se soveltuu erinomaisesti yksin kotona tehtäväksi täydentämään arkista puurtamista ja aktiivista elämää.
  3. Joogasuuntauksella ei ole alussa mitään väliä, ainoastaan se on tärkeää, että joogaat. Opettele eri tekniikoita, perusasentoja ja kokeile tuntia, jossa asennot ja hengitys työskentelevät yhdessä. Ole kärsivällinen. Hyödyt joogasta enemmän, mikäli teet rauhassa.  Joogassa oleellisinta ei ole niinkään asennon tai hengitysharjoitteen suorittaminen, vaan sen ymmärtäminen, kuinka harjoitu muuttaa sinua. Jos olet epävarma, kysy apua meiltä tai muilta Yogobe Suomi Facebook-sivusta tykänneiltä.
  4. Lopeta välittömästi, jos tunnet kipua. Yhdessä ohjaajan kanssa on mahdollista selvittää, onko kyse terveestä arkuudesta, jota seuraa lihasten avautumisesta vaiko epäterveestä kivusta, joka aiheutuu rajojen liian nopeasta ylittämisestä. Vältä siis aluksi liikkeitä, joista aiheutuu kipua. Pidä harjoituksesi yksinkertaisena.
  5. Ajan myötä tulet kaipaamaan ohjausta kasvotusten. Me autamme hyvin mielellämme laadukkaiden ja juuri sinua puhuttelevien studioiden, opettajien, kurssien ja koulutusten löytämisessä. Olemme täällä sinua varten!

Lukuvinkkejä

Videosuositukset

5 min

Yoga with

Liiku! Kuinka saat enemmän liikettä jokaiseen päivääsi -luento

Klass
5 min

Yoga with

Toimistojooga – Hengähdyshetki muutamalla helpolla liikkeellä

Klass
30 min

Yoga with

Voimakas jalkojen voimaa kehittävä, energisoiva ja dynaaminen Vinyasa Flow.

Klass
30 min

Yoga with

30 minuutin sarja alaselän avaamiseen

Inspiraatiota ja opastusta löydät myös facebookista Yogobe Suomen sivulta!

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev