Ditt val yoga meditation linda

Var den du vill vara

05 juli 2015 | Av Linda Åslev

Om du tittar in i den mentala spegeln, vad ser du då? Vem är den där personen som bor inom dig? Ofta har vi själva en helt annan bild av vem vi är, till skillnad från den som alla andra ser. Visst är det intressant hur babblet i vårt huvud kan påverka oss så otroligt mycket?! Men vi har ju faktiskt ett val, att söka med ljus och lykta efter den där personen vi faktiskt är där inne. Och inte minst, ett val att bli den vi vill vara.Jag själv och många i min omgivning har jobbat otroligt mycket med oss själva. Och plötsligt så inser man att jag faktiskt är en helt annan person än för några år sen. Men har vi mentalt hunnit med att ta in det? Andra må se förändringen, men har du själv sett den?

Att få höra ”hon tyckte att du var så lugn och bra”. ”Lugn?” Jag? Herregud, det pågår ju ett konstant surr inom mig. ”Ja, men du är ju lugn”. Återigen, jag? Eller pratar vi om någon annan? Det ger lite perspektiv. Och förhoppningsvis lite distans till oss själva. För det som händer inom oss är oftast våra tankar som härjar runt. Och vi är inte våra tankar!

Vem gav mig rätten att sprida dålig energi?
Jag har hela mitt liv bestämt hävdat att jag är en sådan där morgontrött en. Så är det. Gilla läget. Och visst så kan det ju absolut vara, inget fel i det. Men att från detta konstaterande rättfärdiga ett väldigt ocharmigt och negativt beteende, för att ”det är sådan jag är”, det är där vi hamnar fel. Jag ser andra som hävdar sin rätt till ett visst beteende på liknande sätt, och jag gjorde det. Men förändrade familjekonstellationer där jag plötsligt var tvungen att börja respektera fler än mig själv och möjligen en partner, blev ett uppvaknande. Och vilken läxa jag fick med mig.

Jag har ett val! Jag kan välja att vakna på morgonen, mentalt och verbalt gnälla över trötthet eller annat oväsentligt, ha en sur uppsyn och fokusera på allt UTOM det faktum att jag får leva ännu en dag, vara frisk och ha ett ganska fantastiskt liv. När jag nu vaknar på morgonen försöker jag, och nej det funkar inte alltid, känna tacksamhet och glädje. Och inte minst LE.

Dra på smilbanden trots att du inte alls är upplagd för det, för faktum är att vår kropp är ganska lättlurad och om den tror att du ler triggas det igång härliga lyckohormoner och snart sitter du där och flinar på riktigt. Utan att du riktigt fattade vad som hände.

Spread the love
Så sprid den energi du vill få från andra! Du hjälper dig själv att bli tryggare, gladare och hitta den där lyckan som tycks leka kurragömma med oss ibland. Och du hjälper din omgivning. Genom att dela med dig av en skön inställning och energi bidrar du till att andra kan lyftas och må bättre. Win win!

Fantastiska verktyg till din hjälp
Mitt eget stora genombrott till att börja landa i mig själv är klart och tydligt. Det stavas yoga, meditation och avslappning! Det tog sin lilla tid, från en stel före detta fotbollsspelare som tvingade in sig på yogaklasserna för att bli mjukare och få ”träning”, och som egentligen tyckte att det mest var både en mental och fysisk pina. Till att för inte allt för längesedan styra in i en annan riktning, och äntligen hitta hem. Med rätt lärare för mig. Med rätt tekniker för mig. Och med rätt tidpunkt för mig. Det var då det var dags. Inte tidigare. Utan just då.

Genom att yoga och meditera regelbundet får du en möjlighet att kliva bort från babblet i ditt huvud och bli närvarande här och nu, i dig själv. Låt dig själv landa en stund på mattan varje dag, om så bara 5-10 minuter. För vet du, det hjälper. Och det är du värd, så gör den investeringen. 

Du väljer!
Så frågan att ställa sig är: Vem vill jag vara? För vi har alltid ett val.

Och nej. Det är inte lätt. Och ja. Det tar tid.
Tålamod. Det är ledordet som aldrig kan sägas för många gånger. Tillsammans med acceptans och kärlek till oss själva. Det handlar om att bestämma sig och sedan i den takt vi behöver jobba mot det mål vi vill nå. Och återigen. Du är inte dina tankar, så låt dem bara vara där. Acceptera och träna på att öka ditt fokus. Du väljer!

Ditt eget lilla sommarprojekt – du
Passa på att ta tid för reflektion och eftertanke under semestern. Fundera på vem du är. Skriv dagbok, gör en tidslinje som beskriver hur du mått och hur du förändrats. Var kreativ och gör det till ett prestationsfritt sommarprojekt att hitta hem lite, och kanske fundera på vart du vill härnäst.

LIVE LOVE YOGA – helt enkelt!

Med kärlek, 
Linda 

Lästips: 

Du har väl inte missat att vi lanserat mindfulness? Testa mindfulnessmeditation med Pål Dobrin här!
Är du ny till yoga och vill komma igång? Testa vårt träningsprogram Yoga för nybörjare

Linda a%cc%8aslev yoga tra%cc%88ning fyrkant

Linda Åslev

Linda brinner för yoga och personlig utveckling. Hon är en del av Yogobe Crew, där hon arbetar med bland annat kvalitetssäkring, projektledning och content marketing. Utöver detta arbetar hon även som yogalärare.

Läs mer Chevron blue
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev