Att växa genom att undervisa

10 september 2015 | Av Milla Floryd

Jag älskar verkligen att undervisa. Varje tillfälle som jag har möjligheten att dela det jag lärt av mina lärare, läst om och testat i min kropp, erfarit genom otaliga misslyckanden och skador i min egen praktik, varje gång jag kan dela det är ett nytt tillfälle som platsar på min topplista över bra saker i mitt liv. Inför vissa undervisningstillfällen är jag extra förväntansfull. Lördagen för två veckor sedan var ett sådant tillfälle.


Denna lördag väntade dels en fullbokad inversion workshop där deltagarna alltid blir så himla kul och uppsluppet lekfulla. Dels så skulle jag undervisa tillsammans med Elaine Rydberg. Elaine är min vän och kollega, men också en inspirationskälla och när vi undervisar tillsammans lyfter våra olikheter kursen till nästa nivå.

/system/media_objects/images/76f/e01/75-/original/Milla_elaine_inversion_ws_Yogobe_3.jpg?1441630314Att öva inversioner är att öva kroppsmedvetenhet, rumsuppfattning, mod, koncentrationsförmåga och självkänsla. Att utveckla och förfina sina skills inom just det kan ge en ökad stabilitetskänsla när vardagen ställs upp och ner.

Jag ser det om och om igen, men jag blir lika överraskad varje gång.

Det är helt fantastiskt vad mycket en människa kan lära sig på ett enda kurstillfälle! Utvecklingen hos dem som deltog var mätbar. Mängden information som absorberades var långt över min och Elaines förväntan. Alla var vaket intresserade, hungriga att lära och lyhörda i nya övningar och utmaningar. Jag blir så galet inspirerad av att se någon undersöka något de är osäkra på, applicera den feedback de får från upplevelsen, bli säkrare på sin sak och prova igen (och igen och igen) med nyfunnen trygghet.

/system/media_objects/images/e4e/3fa/9b-/original/Milla_elaine_inversion_ws_Yogobe_2.jpg?1441630325

Har du någonsin yogat till någon av mina filmer, kommit på någon av mina klasser eller work shops eller ställt mig en fråga om rörelse så är du medskapare till anledningen att jag har världens bästa jobb.

Tack för det!
Kram 

Vi du ta din yoga till nästa nivå - häng med mig och Elaine på vår 3-dagars workshop!

Videorekommendationer: 

/system/media_objects/images/644/fe0/e7-/original/Milla_elaine_inversion_ws_Yogobe_1.jpg?1441630339


Milla Floryd

Milla är en dynamisk och mångfacetterad akrobat och yogalärare inom Hatha, Acro yoga, Yoga wings och Kontaktyoga.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev