YOGAMOM365: Rörlighet - Del 4

24 februari 2015 | Av Malin Berg

Som mamma upplever många att det är svårt att finna tid för yoga och träning. Mitt tips är att testa att yoga tillsammans mitt ditt barn, om så bara för en stund! Rörlighet är inspirationstemat i YOGAMOM365 denna period och detta är del 4 (av 4). Under månaden delar jag med mig av övningar som har hjälpt mig under och efter graviditeten och min förhoppning är att du också ska kunna plocka upp vissa delar och övningar. Läs, inspireras och dela med dina vänner. Kommentera och diskutera gärna med oss i vår grupp YOGAMOM365 på Facebook.

 - Ta del av introduktionen till denna temaperiod där jag presenterar de fyra veckorna.

- Utöver all inspiration i vår BLOG och guidande videosekvenser under VIDEOS så är det min varma rekommendation att du går med i Facebook communityn YOGAMOM365 där team Yogobe vägleder och tillsammans med dig och likasinnade inspirerar och peppar gravida och mammor till yoga på mattan och i vardagen.

Vecka 4 (av 4) – Rörlighetsträna som mamma
Det är inte alltid så lätt att hitta tid för sig själv som mamma. Som förstagångsmamma har jag fått uppleva kontrasten mellan att göra en sak i taget till att bli expert på att multitaska! Till en början gjorde det mig frustrerad att bli avbruten och inte ”hinna” det jag hade tänkt mig på yogamattan. Nu har jag lärt mig att prioritera lite bättre – väljer jag rätt övningar behöver jag inte hålla på så länge! Less is more!

En enkel och rolig övning för både mig och Elvin illustreras i filmklippet nedan. Här kan vi ha ögonkontakt och prata med varandra samtidigt som jag hinner arbeta mig igenom axlar, rygg och core. Detta är även en perfekt övning för dig som vill förbereda kroppen för inversions och handståenden! Ta del av detta videoklipp här.

Om ditt barn har blivit några år rekommenderar jag dig att låta ditt barn yoga med dig på mattan och att ni då kan få en fin stund tillsammans. Läs gärna Sigdis inlägg om hur hon och hennes dotter finner inspiration här.

Jag vill också uppmuntra dig som mamma att ibland ta hjälp av någon som kan ta hand om barnet/barnen medan du själv tar dig iväg för gå på ett yogapass eller bokar tid för personlig träning i yoga där fokus ligger helt och hållet på dig och din kropp!

Videorekommendationer
Här rekommenderar jag några stretchsekvenser som du gärna får testa under veckan. Om det är någon annan sekvens som du känner passar dig bättre under denna vecka ska du självklart göra den :) Om du går in under VIDEOS och väljer "stretch" under behov får du även upp fler stretch sekvenser. Jag kan även rekommendera att under "Mitt behov" välja "prenatal träning" eller "postnatal träning" för fler sekvenser anpassade för er som är gravida eller mammor. Gör de sekvenser som du klarar av och känns bra för dig!

Detta är sista delen i temat rörlighet och jag vill tacka för det ni har delat med er av i YOGAMOM365 gruppen! Jag avslutar detta temat med några övningar som kan vara roliga att använda sig av i ett flöde på mattan för dig som mamma!

Enjoy!
vecka4-malin-berg-yogamom-2 vecka4-malin-berg-yogamom-3 vecka4-malin-berg-yogamom-4 vecka4-malin-berg-yogamom-5

vecka4-malin-berg-yogamom-6

Malin Berg

Internationell presentatör och personlig tränare som sedan 2012 driver det egna företaget Inspirit som arbetar med folkhälsoprojekt med inriktning på fysisk aktivitet bland barn.

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev