Elinwennman

Styrkan i att träna och leva på ditt sätt

21 februari 2021 | Av Elin Wennman

Vilken styrka behövs för att genomföra det man lärt sig? En viktig del är att göra det till DITT. Ta lärdomar och inspiration – men gör det på ditt sätt. Lev och ta in det som lyfter dig!


Lever du som du lär?

Efter att ha arbetat med träning heltid i cirka 15 år så har jag levt mig igenom diverse trender, nyheter, träningstips, sätt att träna, ”kostsensationer” med mera. Vissa saker har jag hängt på i hopp om att det ska vara lika bra som det låter, en del saker har jag hållit kvar, vissa saker har modifierats, en hel del fick kliva undan efter att nyfiket testats, medan andra saker har tjurskalligt dissats innan jag ens provat dem. 

Hittar jag något jag gillar, och tror på, peppar jag gärna andra att också se om det kan vara något för dem. En av mina närmsta vänner brukar skoja med mig och säga att mitt favorituttryck är ”Jag gör det på MITT sätt” Jag tror (läs ”vet”) att hon har rätt. 😉

Som PT, instruktör, träningscoach, utbildare och hälso-/träningsmotiverad människa kommer frågan ”Lever du som du lär?” relativt ofta, om än inte alltid rakt på sak så lite lirkande – om hur jag äter, tränar och balanserar upp livet.

Erfarenhet ger fler perspektiv

Så vad lär jag ut till PT-kunder, klassdeltagare och hälso-/träningsmotiverade medmänniskor? Självklart det jag lärt mig på utbildningar med mera, men nästan mest det jag själv lärt mig genom livet. Det jag gör eller har gjort. Träningsmängd, sätt att äta, sätt att återhämta mig, motivera mig, ta hand om min hälsa så gott jag kan efter de förutsättningar jag har precis där och då. Det jag gör eller har gjort.

Eftersom jag lever på ett annat sätt nu än för tio år sedan, lär jag också ut på ett annat sätt nu. Behöver inte vara bättre eller sämre, men säkerligen med fler infallsvinklar, större förståelse för livet runt omkring som i allra högsta grad påverkar just träningen, maten, återhämtningen och välmåendet. Det är ju allt det där som är livet, och frågan var ju om jag lever som jag lär? Så både ja och nej, jag lever inte som jag lär – jag lär som jag lever.

Eftersom mitt liv inte är någon annans kan jag bara utgå ifrån att personen jag vill lära något eller inspirera, har lärt sig lika mycket genom sitt liv och har sina förutsättningar. Förhoppningsvis vill personen lära sig något nytt, utvecklas, inspireras, motiveras till att göra det jag lärt mig och vill lära vidare till något att ha som en del av sitt liv.

Tips för att genomföra det du lärt dig

Om jag skulle ge ett tips för att lyckas med att genomföra det du lärt dig, vill lära dig, det du inspirerats av, det du är motiverad till att göra: Fortsätt leva, anpassa efter ditt liv, ta in det som lyfter dig, ta emot en puff på vägen i rätt riktning och gör det till ditt. Lär utifrån det och se till att kunna leva det. Gör det på DITT sätt.

Jag säger inte att mitt sätt är det bästa, jag har lärt mig genom mitt liv och levt efter de flesta (lika bra att vara ärlig för vissa saker lär jag mig ALDRIG) lärdomar jag gjort. Mina val, intressen, framgångar, motgångar, utbildningar, medmänniskor, felsteg, ja allt det där livet innehåller har lärt mig, omformat mig gång på gång och jag har landat i vad jag tror på. Min plan är att fortsätta med det. Att leva. Att lära mig. Att lära som jag lever.

Kram och ta hand om er.
Elin

Urban Move – träna med Elin Wennman online

Nu finns nya träningsvideor med Elin Wennman online! Härligt svettiga klasser med styrka, rörlighet och puls. Här kan du se alla sekvenser inom Urban Move med Elin!

Lästips om träning och balans

Videotips – hitta styrkan i dig

Ny
45 min

Träna with

Urban Move: Härlig träning för säte, core, ben och puls med gummiband och stol som redskap.

Ny
15 min

Träna with

Urban Move: Styrke- och rörlighetsövningar som passar bra efter ett löppass eller cykling.

Ny
15 min

Träna with

Urban Move: Toppa puls- och styrkeövningar med favoriter som lyfter intensiteten rejält.

Ny
45 min

Yoga with

En lekfull klass med lite utmaning och mycket hjärta.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här och kom igång direkt!

Elin profilbild 900x900pxl

Elin Wennman

Med sin sprudlande personlighet, gedigna utbildningsbakgrund och över 10 år i träningsbranschen har Elin blivit en uppskattad och kunnig konceptutvecklare, utbildare, instruktör och personlig tränare.

Läs mer Chevron blue
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev