Motivera dig själv – Del 1

06 september 2016 | Av Milla Floryd

Nya tider, ny säsong. Välkommen till septembertemat som handlar om Motivation här i YOGAMOM365! Bli redo för höstprasslande löv, nya utmaningar och kanske en ny vardag. Under fyra veckor kommer det här att handla om motivation. Motivation till att komma igång. Att röra på sig, att yoga & träna. Att orka med det du vill. Se bakom ytan och ta reda på vad som egentligen motiverar just dig. Häng med och inspireras, mot hösten!


  • Vecka 1 – Motivation – ett manifest av kärlek (detta inlägg)
  • Vecka 2 – Till den gravida gudinnan (Camilla Oldberg)
  • Vecka 3 – Följ barnets flöde (Camilla Oldberg)
  • Vecka 4 –  Ett behov i taget (Emma Öberg)

Vecka 1 (av 4) Motivation – ett manifest av kärlek

När jag blev tillfrågad om jag kunde skriva om motivation till att träna så svarade jag ja utan att fundera. Eller sanningen är att min tanke var: det är ju lätt. En kort stund efter så landade jag i vad jag åtagit mig och som en sur disktrasa över kinden slog det mig – motivation är ingen självklarhet. Inte för mig i alla fall. Trodde jag. Då. Sen började jag nysta och reflektera, prata med vänner och familj om vad som motiverar dem till att underhålla sin fysik. Hälsan, svarar många. Att det påverkar serotonin och endorfiner så att man sover bättre och känner sig lyckligare svarar andra. Vikt och utseende, att känna sig nöjd med sitt yttre är en morot. Att vara en snällare mer tålmodig förälder. Egentid. Investering i sig själv, för framtid och nutid.

Min första reaktion när jag frågade mig själv vad som motiverar mig var att jag inte är motiverad. Jag bara gör. Det är min livsstil att träna, jag trillade som Obelix i en tunna ”spring i benen” när jag var barn och sen dess har jag alltid rört på mig. Det är mitt naturliga tillstånd. Jag är inte motiverad men jag kan bli inspirerad. Så tänkte jag. Först.

Ger mig kraft att prova nytt
Inspiration är för mig inte detsamma som motivation. Jag kan se eller uppleva någonting som inspirerar mig, men det betyder inte alltid att jag blir motiverad att göra något. Och ibland gör det det. En upplevelse kan inspirera och motivera till livsomvändande handlingar. Nu när jag är mer uppmärksam på det så har jag märkt att min motivation ofta föds ur inspiration. De elever som kommer till mina yogaklasser inspirerar mig till att bli en bättre lärare – vilket motiverar mig till att studera, utforska och praktisera. Jag inspireras av hur vänner, kollegor, familj och främlingar på sociala media utvecklas och delar med sig av framgång och motgång. Det när den eld jag har inom mig så att den brinner outtröttligt och ger mig kraft att prova nytt.

Men under inspirationen finns ett lager till som kanske ändå är essensen till min motivation. Jag motiveras att träna och lära nytt av dem jag har runt mig, som tror på mig och hejar på mig i min strävan framåt. Det driver på mig för att jag känner deras varma omtanke och det gör mig ödmjuk. Jag vill utvecklas för att jag älskar att undervisa och jag beundrar varje enskild individ som yogar med mig. Jag vill beröra dem som ser min performance när jag uppträder som akrobat och nå något i hjärtat hos dem så att det blir plats där för något att gro. Jag vill ha en smärtfri och stark kropp som kan vila som en katt i solen, klättra som en apa, sträcka sig som en nyvaken hundvalp och gå från stillhet till rörelse utan startsträcka. Jag vill det för att jag tycker om att orka finnas där för den som behöver mig.

Motivationens drivmedel
Jag upplever att min motivation drivs av kärlek. Kärlek till andra, till mig själv, till rörelse, till att finnas till. Till livet. Jag tolkar det som att de jag talat med motiveras av kärlek. De vill ha hälsa, de vill ha sömn, de vill ha ett attraktivt yttre, de vill orka finnas till för barn, familj, sig själva och andra. Kärleken verkar genomsyra livet i rörelse. Träning, hälsa, god sömn, lycka, välmående. Ju starkare och hälsosammare kropp desto mer ork till att leva det liv man önskar och vill ha.

Min slutsats är att motivation är ett manifest av kärlek. Att motivationens drivmedel är kärlek. Börja idag. All motivation du behöver har du redan.

/Milla

Videorekommendationer

Föreläsning
5 min

Grow with

Simon Krohn gives you a short lecture about yoga philosophy.

Klass
15 min

Yoga with

Ditt koffeinpiller i vardagen, med Milla Floryd.

Klass
90 min

Yoga with

Yinklass där vi arbetar från stående ner till embryostadiet och tillbaka, med Johanna Andersson.

YOGAMOM by YOGOBE riktar sig till gravida och mammor med visionen att inspirera till hållbar hälsa genom yoga, meditation, kosttips och träning. I communityn YOGAMOM365 på Facebook kan alla i gruppen ohämmat prata, ställa frågor, mysa och byta tankar och tips. Inte minst med många experter i Team Yogobe. Löpande genom året introducerar vi teman och utmaningar till glad och prestationslös träning för kropp, sinne och själ genom aktiviteter som är relevanta för dig som är gravid eller mamma. Inspirera och inspireras med oss! Läs mer om YOGAMOM här.

Milla Floryd

Milla är en dynamisk och mångfacetterad akrobat och yogalärare inom Hatha, Acro yoga, Yoga wings och Kontaktyoga.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev