Yogobe Crew tipsar – träningen vi kickstartar året med

02 januari 2021 | Av Yogobe

Nytt år, nya möjligheter för hälsa och välmående! Här delar fyra Yogobe-kollegor med sig av höjdpunkterna för träningen under året som gott och träningsplaner för 2021. Läs mer och få inspiration till att kicka igång det nya året!


Inspiration för träningsåret 2021 från Yogobe Crew

Okej, vi behöver alla en nytändning. För även om 2020 inte kanske helt försatte oss i fullkomlig apati så hade den åtminstone musklerna att göra det. Därför frågade vi några från vårt eget crew - vi som jobbar på Yogobe - om hur deras träningsår 2020 såg ut och vilka deras bästa tips är för att kickstarta 2021 med mängder av ny kom igång-pepp.

Samir: Hemmagymmet är inte så pjåkigt ändå

Först ut är Yogobes produktchef, Samir - oxen från Marocko - som numer är väldigt avundsjuk på vår VD, Peter, som håller på och bygga ett faktiskt gym i sitt garage:

– Jag har alltid föredragit att förflytta mig till en fysisk plats för att träna. Det blir som ett avbrott i min dag, efter jobbet och innan middag och mys med min fru. Så när gymmet försvann som alternativ i våras skapade jag ett litet hemmagym i mitt vardagsrum - och började själv använda Yogobe. Jag vet, jag jobbar på Yogobe – hur kan jag inte ha använt tjänsten innan dess? Jag har inget bra försvar, men Covid-19 blev oavsett mitt bränsle till att testa. Så jag köpte en pilatesboll, hantlar och ett par olika motståndsband och körde igenom alla klasser med bl.a. Tanja Djelevic, Matthew Griffiths och Magnus Hagström (cirkelträning). Tanja är fortfarande min favorit - jag hoppas innerligt att vi ska filma nytt material med henne SNART. 2021 vill jag lära mig att stå på händer - så jag kommer köra vårt program med Jeppe Skovsgaard – Lär dig stå på händer.

Krizty: En spinnande katt på magen

Namnet Krizty har ni kanske koll på sedan innan? Hon är den du kommunicerar med via vår kundtjänst (absolut mysigaste i stan). Krizty föredrar träning där katterna kan joina:

 Innan corona brukade jag vara på gymmet några kvällar i veckan. Annars är promenader mitt favoritsätt för rörelse. Långa och hurtiga, likväl korta och närvarande. Så om många fick upp ögonen för sociala promenader under 2020 fick jag upp ögonen för promenader med mindfulness i lurarna. Jag har lyssnat i otaliga timmar på föreläsningar med Pål Dobrin och Ulrica Norberg på temat medvetenhet, likväl på guidad meditation med Mona Drar för att lindra stress. För det här året ökade verkligen mina stressnivåer. Så mina två bästa tips är att (1) testa guidad meditation medan du tar en morgonpromenad och (2) bjuda in om du har husdjur eller bebis för en mysig Yoga nidra-stund. Det finns nog inget mysigare än att ha en spinnande katt på sin mage medan man ligger i Yoga Nidra.

Agnes: Lunchpassen håller jag fast vid 2021

Nästa rekommendation kommer från Agnes, som är partneransvarig på Yogobe, titulerar sig också som yogalärare, är snällast på kontoret och fått utmärkelsen bredast Stockholmsdialekt i crewet (hon konkurrerar dock bara med en annan, övriga är från resten av världen) :

2020 fick mig att upptäcka lunchträning. Något som verkligen landat bra hos mig. Innan körde jag oftast yoga och en eller ett par löpturer i veckan, direkt efter jobbet. Men eftersom vi på vårt företag mer eller mindre jobbat mobilt sedan i mars så insåg jag att en fysisk lunchrast var precis det jag behövde för att få ny energi inför eftermiddagen. Plus att jag faktiskt är väldigt trött på kvällarna (yes, jag erkänner att jag är vansinnigt morgonpigg) så att träna vid den tiden gör mig rätt dränerad. Och det är just lunchträning jag skulle vilja rekommendera er att köra under 2021 – kanske 2-3 pass i veckan? Jag gillar att kombinera lite kortare pass så att jag hinner ta en dusch och äta min mat i lugn och ro, som exempelvis: SOMA MOVE för lite puls eller Restorative Flow med Milla Floryd för återhämtning. I slutet av januari släpper vi ju fler klasser med Milla – inom Nerve Flossing och MFR (Myofascial release) som är bra för bl.a. smärtlindring. Det är jag pepp på!

Sara: Saknar Friskis något oerhört

Göteborgaren och småbarnsmamman Sara, vår Social Media Manager på Yogobe, saknar gruppträningen:

Jag har dansat i hela mitt liv och är van vid att träna tillsammans med andra. Om jag inte hamnat i en dansklass så har jag tytt mig till Friskis traditionella gympaklasser. Jag får liksom energi av att träna ihop med andra. Så under pandemin har jag haft tre strategier för att upprätthålla mina vanor: varje vecka har jag skapat en playlist på Yogobe med 3-5 klasser som jag delat med mina systrar och så har vi antingen tränat tillsammans via facetime eller kunnat snacka om träningen i efterhand. Deras favoritklasser var nog Happy hour med Vevve (yoga-serie) och AMRAP med Tanja. Min favvo är såklart Afropowerdance med Cecilia Gustafsson.

– Min andra strategi var att testa bootcamp-träning utomhus i Slottskogen (ref: för er som inte har koll på Göteborg, den park där Way out west äger rum). En gång i veckan samlades vi, oavsett väder, vid Azaleadalen och gjorde jump squats tills vi skrek. Jag absolut älskade det! Min tredje strategi var Barnyoga (!) med min son på 3 år. Vi har aldrig haft så skoj eller mysigt som när vi kör barnyoga med Angelica Henriksson. GULD VÄRT! Så inför det nya året är jag taggad på två lanseringar: (1) tre nya gympaklasser med Majja Lund (hej, jag älskar ju som sagt friskis!) som släpps 12 januari och (2) Åsa Fornanders 7 st 7-minuters dansklasser som redan finns att testa i videobiblioteket.

Dela med dig av dina tips för att kicka igång träningsåret 2021

Hur gör du för att hålla motivationen upp och komma igång med dina rutiner?  I vår Facebookgrupp BEYOGA365 får du gärna besvara månadens fråga på just det temat:
“Vilka är dina bästa tips för att kickstarta din träning och närvaropraktik?”.

Lästips för att komma igång med yoga och träning

Videotips – yoga, träning och meditation hemma online

Klass
15 min

Yoga with

Massera din rygg och ge cirkulation åt lymfvätskan i kroppen. En boost för energi och ditt immunsystem.

Klass
30 min

Yoga with

Utforskade och lekfullt flöde med positionen vriden Halvmåne.

Klass
45 min

Träna with

Väck hettan och utmana din core – ett 360-perspektiv på bålen och dess samarbete med resten av kroppen.

Klass
10 min

Meditera with

Är du ny till meditation kan du använda tekniken att räkna andetag för att fokusera på nuet.

För att se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem hos Yogobe. Ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar, utan bindningstid – klicka här för att komma igång direkt!

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev