Onko jooga jo osana arkeasi?

27 juli 2014 | Av Kaisa Kärkkäinen

Heinäkuu lähestyy loppuaan ja on aika huomioida joogakuukauden vaikutukset elämässämme. Miltä kehossasi tuntuu, tunnetko muutoksia joogahaasteen alkumetreiltä? Millä tavoin mielesi on reagoinut säännölliseen harjoitteluun? Miten ympärilläsi olevat ihmiset ovat suhtautuneet uuteen rutiiniisi?

Palasin viime viikonloppuna joogaretriittien pidosta ja omalta lomaltani Sisiliasta. Kuukausi Afrikasta puhaltavassa kuumassa Sirocco-tuulessa kauniin Välimeren rannalla teki tehtävänsä. Niin kehoni, mieleni kuin sielunikin pääsivät latautumaan. Koin tänä kesän reissullani joogaamisen auringon mukaan erityisen antoisaksi. Aloitin lähes poikkeuksetta päivän aamujoogalla ja meditaatiolla auringon noustessa ja päätin päivän iltameditaatioon punaista taivaanrantaa ihmetellen.

Joogan harjoittaminen kesällä on nautinnollista: lämpimässä ilmassa lihakset tuntuvat joustavammilta ja jooga ulkoilmassa on kaikkia aisteja hellivä kokemus. Jooga kesän keskellä ja erityisesti luonnossa lataa myös akkuja syksyyn ja talveen. Useat teistä ovatkin postanneet ihania tervehdyksiä joogahetkistä luonnon keskellä kuka missäkin; laiturilla, mökin terassilla tai puistossa.

Tällä viikolla alla olevien videolinkkien kanssa harjoittelun lisäksi suosittelen, että otat talven varalle voimaa ja iloa antavan valokuvan kesäjoogaharjoituksestasi luon-nossa. Halutessasi voit postata kuvan YOGA365 yhteisöömme ja samalla osallistua Yogoben 3 kuukauden joogalahjakortin arvontaan.

Lämmöllä,
Kaisa

Lisätietoja kesän joogahaasteestamme tästä.

Tämän viikon videosuositukset löydät alta:

Maanantai 60 min:
Mia Jokiniva – Selätä stressi pranayamalla

Tiistai 15 min:
Jarno Härkönen – Voimaa ja liikettä ylävartaloon

Keskiviikko 30 min:
Kaisa Kärkkäinen - Vesielementtin inspiroima joogaharjoitus

Torstai 90 min:
Satu Tuomela – Chandra yin and yang

Perjantai 20 min:
Timo Kurvi – Hartioita ja yläselkää avaava harjoitus

Lauantai 60 min:
Kaisa Kärkkäinen – Hathajoogaharjoitus teemana Sakraalichakra

Sunnuntai 60 min:
Satu Tuomela – Jatkotason flow harjoitus

Kaisa Kärkkäinen

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev