Joogaa vai jumppaa?

02 juli 2015 | Av Instructor

On olemassa paljon mielipiteitä siitä mikä on joogaa ja mikä ei. Minulle on monesti sanottu, miten asanat eivät ole oikeaa joogaa, vaan ainoastaan voimistelua, ja että vain meditointi on ”oikeaa joogaa”. Seuraavaksi joogi Veronica Jäderlund antaa oman näkemyksensä asiasta.


Kun tutkimme Joogan kahdeksanhaaraista polkua (The Eight Limbs of Yoga) eli tietä joka opastaa joogassa, esiintyvät siellä hengityksen ja sisäisen fokuksen lisäksi myös asanat. Asentojen tarkoituksena on valmistaa meitä sekä fyysisesti että henkisesti meditaatioon, jonka tavoitteena taas on lisätä läsnäoloa.

Jos pääset kosketuksiin itsesi kanssa ja tulet läsnäolevaksi, ei kai sillä ole väliä tapahtuuko se soturin, päällä seisonnan vai lotuksen aikana?
Nimi kuuluukin ”Joogan kahdeksanhaarainen tie” eikä ”Joogan yksi ainoa tie”, eikö vain?
Jooga voi olla mitä vain haluat ja ennen kaikkea mitä tarvitset: jonakin päivänä tarvitset virtaavaa harjoitusta, toisena rauhallista meditaatiota ja kolmantena tekniikkaan keskittyvää harjoitusta.

Jooga on hauskaa: itse nauran usein matolla ja leikin ympäri tanssahdellen asanoiden välillä musiikin tahtiin. Välillä taas laitan musiikin pois eikä minua kiinnosta tanssia. Silloin keskityn täysin hengitykseeni ja annan sen johdattaa minut flowhun. Jooga on läsnäoloa. Silloin pääsen tutkimaan itseäni ja laskeutumaan. Jooga on minun aikani keskittyä, istua pitkään paikallani ja meditoida hiljaisuudessa – tai ei, jos siltä tuntuu. Joogassa minä saan valita.

Tätä ideologiaa koitan myös jakaa tunneillani: pidä hauskaa mutta täydellä fokuksella ja etsi oma tapasi harjoitella. Tervetuloa poikkeamaan mukaan matolle kanssani jos joskut tulet Tukholmaan. Joogataan yhdessä!

Let’s flow.

Videosuosituksia:
Hathajooga. Joogaharjoitus ilmaelementin sylissä auttaa sinua hengittämään vapaasti ja luottamaan ympäristöösi - Kaisa Kärkkäinen
Hathajooga. Lempeä rinnan aluetta avaava chakrajoogaharjoitus - Kaisa Kärkkäinen
Advanced flow - Satu TuomelaTadasanan (samastithin) perustekniikka - Timo Kurvi

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev