I kaos finns även stillhet

11 februari 2016 | Av Yogobe

"Yoga handlar inte bara om att må prima och vara i balans. Yoga är ett sätt att upptäcka ditt inre med barnslig nyfikenhet." Här delar yoginin Marta Barbu med sig av sina tips för hur du kan se på yoga och få in det i vardagen tillsammans med små barn. Läs, inspireras och dela gärna med dig av dina tankar!


Vardagen, små barn och yoga

Sedan jag börjat dela med mig av min yoga på sociala medier har andra mammor skrivit till mig och undrat hur jag får till det, hur får man egentligen yoga att fungera i vardagen med barn?

En del av svaret är till viss del att jag hade min yoga förankrad i vardagen sedan innan, men visst ställdes allt upp och ner jag blev gravid och inte minst efter att barnet kom! Jag upplevde att det i princip blev omöjligt att inte leva i nuet. Och istället för att stressas av dessa tvära kast och krav på mental flexibilitet valde jag att se det som den största gåvan till min yogapraktik. 

Jag tvingades möta mig själv och märkte att jag ibland hade lite knasiga krav och föreställningar som satte hinder för mitt välmående. Nu för tiden frågar jag alltid min kropp, "vad behöver jag just nu?" Vad min kropp signalerar är viktigare än vad mitt ego vill! 

Jag yogar inte för att bli på bra humör, eller känna mig i harmoni – jag yogar för att våga se och möta alla mina sidor och lager. Det finns frustration, ilska, rastlöshet och rädsla. Det finns stor sorg och det finns hur mycket tvivel som helst. Och det finns kärlek, trygghet, glädje och oanad stryka. 

Mitt tips är att inte likställa eller förvänta sig att yoga är att må prima och vara i balans utan att istället använda yogan för att kommunicera och upptäcka ditt inre med barnslig nyfikenhet, oavsett vad du må möta där inne.

Mina bästa tips för att yoga med barn hemma

  1. Vänta inte på rätt omständigheter, just do it!
  2. Det du vill få in i vardagen kommer dina barn acceptera (mer eller mindre). Vill du ha tid för yoga så kan du ha tid för yoga!
  3. Och kom ihåg: Där det finns kaos finns även stillhet.

Med värme,
Marta 

Lästips

Vill du också vara en del av YOGAMOM365? Utöver all inspiration i vår BLOG och guidande videosekvenser under VIDEOS så finns vår Facebook community YOGAMOM365. Här vägleder, inspirerar och peppar Team Yogobe tillsammans med dig och likasinnade gravida och mammor till yoga på mattan och i vardagen.

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev