IG-utmaning med Yogamom365

03 januari 2016 | Av Yogobe

God fortsättning på det nya året! Här rivstartar vi med Instagramutmaningen #doyouyogamom i vår Facebookcommunity YOGAMOM365. Tillsammans med en av våra medlemmar, yogaläraren Marta Barbu, vill vi inspirera dig till yoga i småbarnsvardagen. Häng med, inspirera och inspireras med oss!


Uppmuntra och utmana varandra

Jag har fått äran att vara värd för kommande Instagramutmaning i samarbete med YOGAMOM365! Tanken är att vi tillsammans i januari ska uppmuntra varandra till eftertanke, glädje och utmana våra tankebanor. Under fyra måndagar i januari postar jag en utmaning på mitt Instagramkonto @mar_with_love samt i @yogamom365. Utmaningarna bygger på mina egna strategier för att besöka mattan varje dag, och tips på hur man kan tänka för att få tid till yogan med småbarn hemma. Jag är nämligen helt övertygad om att våra största begränsningar sitter uppe i huvudet! 

Det är enkelt att prioritera andra före sig själv, ibland kanske det till och med förväntas som en del av den "trötta mammarollen". Och visst går det att tåga på, att hellre få ärenden avklarade än att må bra i stunden, bara göra göra göra – till en viss gräns. Sen tar det stopp och det brister. Att rå om sig själv blir ytterligare en punkt på att-göra listan, istället för en självklarhet i vardagen. Allt handlar om balans, och jag vet hur svårt det kan vara. 

Jag får ofta frågan hur jag har tid att yoga varje dag med en liten hemma. För mig har det handlat mycket om acceptans och att sänka mina krav på vilka förutsättningar som måste vara uppfyllda för att jag ska kunna ägna mig åt min yogapraktik. Innan jag hade barn planerade jag alltid i förväg när jag skulle yoga. Jag tände ljus, satte på min favoritmusik, gärna ensam i ett rum med stängd dörr. Nu för tiden är det mitt i vardagsrummet eller köket där hela familjen gör sig påmind som gäller! Det behöver inte vara tyst och städat runtomkring, och det behöver inte vara en sammansatt sekvens på 90 minuter för att räknas för mig. Jag har upptäckt att där det finns kaos finns även stillhet. Min yogapraktik är mer öppen, lekfull och kravlös. Mer glädje, och mer närvaro – jag yogar när tillfället ges. 

Så här deltar du
Jag kommer berätta mer om mina tankar kring det här viktiga ämnet under utmaningen, så häng med och dela gärna med er av hur ni hanterar yogan mitt i småbarnslivet! Använd hashtag #doyouyogamom #yogamom365 #yogobe så kan vi samla alla våra visdomar. Vi ses på Instagram och i Facebookcommunityn YOGAMOM365!

Med värme,
Marta
 

Vill du också vara en del av YOGAMOM365? Utöver all inspiration i vår BLOG och guidande videosekvenser under VIDEOS så finns vår Facebook community YOGAMOM365 där Team Yogobe vägleder och tillsammans med dig och likasinnade inspirerar och peppar gravida och mammor till yoga på mattan och i vardagen.

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev