Jag och min migrän

04 juli 2017 | Av Per Söder

Att efter 40 år till slut lyckas bli fri från ständigt återkommande och plågsamma migränanfall och huvudvärksattacker - ja det är faktiskt möjligt. Det är jag ett levande exempel på. Efter att huvudvärken påverkat min vardag i princip hela mitt liv lyckades jag med yogans hjälp ta kommandot över den. Och även du kan få hjälp! Här berättar jag om min resa och om den kurs som jag tagit fram för att hjälpa andra. 


Huvudet och den medföljande migränen kom att definiera hela min barndom och uppväxt och större delen av mitt vuxna liv. Det var alltid jag och huvudet – hur mådde skallen idag? Skulle jag vakna med begynnande smärta eller skulle den komma krypande framåt eftermiddagen? Resor, fester, större tillställningar, studier och arbete – allt var förenat med risker. Var kan jag lägga mig? Var kan jag spy? Hur skall jag ta mig hem? Var får jag tag i värktabletter? Det är svårt för icke-huvudvärksmänniskan att förstå vidden av handikappet när kroppens stora smärta sätter sig mitt i sambandscentralen, i hjärnan. Att du slås ut fullständigt och behöver tid för återhämtning.

En total förändring
Mitt liv förändrades fullständigt när jag tog kommandot över huvudet och migränen. Idag kan jag styra mina huvudvärkar, en del är helt borta, andra kan jag förebygga och några kan jag ta bort när de slagit till. Vid 44 års ålder blev räddningen för mig mötet med Göran Boll och Kundaliniyogan. Han satte mig obevekligt att göra tre yogaläxor under sammanlagt 18 veckor, och jag var en flitig, om än helt oerfaren, elev.

Jag raderade ut spänningar från rygg, axlar, nacke och käkar. Jag pumpade fräscht syresatt blod till hjärnan. Jag balanserade nervsystem med växelvisa andetag. Jag hittade lugn och ro med långsam och djup andning samtidigt som huvudvärken blev ett allt mindre problem. Efter nio månader med daglig yoga var jag fri från migrän, efter drygt 40 år av återkommande plåga.

Migrän- och huvudvärksskola online
Jag arbetar fortfarande intensivt med mitt huvud och numera även med många andras huvuden. Yogan jag fick av Göran har jag nu utvecklat till Migränyoga som jag lärt ut under snart tio år. Många har som jag gjort sig fria från mycket besvärliga huvudvärksliv med hjälp av daglig yoga. Nu har mitt företag Yogamottagningen tillsammans med Yogobe gjort hela Migränskolan tillgänglig online för dig som inte har möjlighet att gå mina kurser eller du som vill ha extra stöd i ditt arbete med att hantera huvudvärken.

Kursen ger dig tillgång till alla yogapass, akutövningar, meditationer och andningstekniker som kan hjälpa dig till ett huvudvärksfritt liv, i både video- och textformat. Det finns också extramaterial i form av föreläsningar, elevberättelser och specialövningar. Läs mer om Migrän- & huvudvärksskolan här, du kan påbörja din resa när du vill! 

Jag önskar dig och ditt huvud välkommen till en spännande resa som faktiskt kan förändra ditt liv!

Lästips

Per Söder

Per har utvecklat Migränyoga utifrån Kundaliniyogan. Han driver Yogamottagningen i Stockholm och har skrivit flera böcker.

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev