Strength & spirit - del 4

24 augusti 2014 | Av Stine Rosén

Det er mye styrke i det å våge å vise hvem man er som menneske. I del 3 handlet det om å åpne hjertet, finne sin essens og sanne natur. Denne uken ser vi på det å erkjenne når tiden er moden for å lukke, trekke seg tilbake, våge å være åpen og sterk samtidig. Balansen som gjør det holdbart.“I knew I was strong, and maybe like they said, "crazy." But I had this feeling inside of me that something real was there.” ― Charles Bukowski, Ham on Rye

Dette er siste uken, del 4/4, av vårt månedstema: ”Strength & spirit” i BEYOGA365. Om du har mistet Viktors introduksjon til denna måneden finner du den her.

Balansekunsten i livet forsøker jeg å finne i motet og sårbarheten. Motet i det jeg våger å åpne opp for min egen trasformasjon, gå min egen vei, stole på min intuisjon. Selv når alle rundt tror jeg er retningsløs, kjenner jeg en retning inne i meg. Men det er ikke alltid lett å holde fast ved sitt indre barometer. Når du blir strukket og tøyd av livet, kan det være godt å ha yoga som et verktøy for å klare å stå i seg selv og det man tror på, stoppe opp og finne stillhet i kaos, finne senter i stormen, skape takhøyde der veggene presser. Styrken ligger i det å balansere på eggen der man våger å vise den man er, våger å gjøre seg sårbar, tørre å falle, men også kjenne at man har føttene godt plantet på jorden.

Om du har svårt att läsa norska så kan du enkelt översätta texten med hjälp av Google translate.

Uke 4 (av 4) - Yoga betyr balanse

Vi er balansekunstnere i dette livet. Vår yogapraksis kan sees på som en praksis for å hanskes med kunsten i det å leve balansert. Hvert innpust er en ny start og hvert utpust gir slipp på fortid og det vi ikke trenger å bære på. Gjennom fysiske yogaposisjoner (asanas) og pust (pranayama) kan vi kinesologisk reprogrammere hjernen til å gi slipp på uhensiktsmessige mønstre, og dermed bli mer åpne og reseptive til positive forandringer i oss selv. Når vi åpner oss, er vi mer mottakelige for en dyp inspirerende flyt, til vår intuitive visdom og vårt kreative senter. Gjennom vår egen transformasjon kan vi skape positive, vakre og levende forandringer i oss selv samt stå stødig når omgivelsene rundt byr på spontane endringer. Like viktig som å åpne opp, er det viktig å nøytralisere og ”jordfeste” seg. En bakoverbøyning etterfølges av en foroverbøyning. Alle stillinger med hodet ned er beroligenede og nøytraliserende. Fysiske utfordrende, styrkende øvelser som ”krigere” og balansestillinger gir oss godt fotfeste, sentrerer og grounder oss.

- Les mitt blogginlegg med rubrikken: "Yoga -en spirituell kunstform" som handler om meg og min personlige reise med, og gjennom yoga.

I sin essens handler yoga om balanse, og forening mellom alle ytterpunkter. Med intense bakoverbøyninger og foroverbøyninger, ved å snu kroppen opp ned, puste seg gjennom motstand og gå ut av komfortsonen testes vi i vår utholdenhet og indre styrke. Når vi frigjør spenninger i kroppen, kommer emosjonelle spor til overflaten og vi kan gi slipp på gammel stagnert energi. Dype pusteøvelser stilner sinnet. Ved å fokusere blikket, direktere sinnet, og oppøve evnen til å lytte innover, utvikles en sensitivitet for kroppens signaler, slik at vi intuitivt klarer å kjenne på det umiddelbare, det som skjer i oss i øyeblikket. Slik forenes vi i oss selv og dermed alt som er rundt. Yoga er forening mellom kropp og sinn, forening mellom fortid og fremtid til nåtid.

Vi kan forstå alle disse elementene intellektuelt, men yoga gir oss mulighet til å integrere og erfare gjennom kropp og bevegelse, pust og tilstedeværelse. Gjennom å praktisere yoga på matten, får vi verktøy som gjør det lettere å balansere livet utenfor matten.

Ukens utfordring

Ta deg litt tid til å reflektere over din egen balanse i livet. Hvor er du nå? Trenger du å åpne opp, ekspandere og frigjøre deg, eller har du behov for å lukke og nøytralisere og feste anker? Velg ut et pass som du kjenner støtter deg i retning av å finne din balanse. Du kan jobbe med ett pass hele uken, eller test ut ulike pass for å kjenne på variasjon.

Her er ukens anbefalte yogasekvenser

Dine erfaringer kan løfte og inspirere andre, så del gjerne dine refleksjoner på vår facebookgruppe BEYOGA365. Har du bilder, artikler, poesi og quotes som inspirerer deg under månedens tema Strength and Spirit, ser vi deg gjerne på Instagram under #strengthandspirit #yogobe og #beyoga365

Meg finner du på Instagram: @stineroseen og Facebook: Stine Rosén

Namasté.

Stine Rosén

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev