YOGAMOM365: Mage & bäcken - Del 4

24 mars 2015 | Av Linda Ahlgren

Månadens tema i YOGAMOM365 handlar om mage och bäcken, två områden inom yogan som symboliserar tillit, omsorg, självkänsla, och energi. En mammas ledord kan tyckas; omsorg för sin familj, tillit till sig själv, att man räcker till som mamma. En bra och positiv självkänsla så att man kan vara en trygghet i sina barns liv och energi för att bära sig själv genom livet och sprida till sina närmsta. Elementen är Jord, vatten & eld. I denna fjärde och avslutande del kommer jag, Linda Erlandsson, att fokusera på livet som mamma. Läs, inspireras och dela med dina vänner.


Ta del av introduktionen till detta inspirationstema och läs om varför mage och bäcken är två centrala delar inom yoga.

Vecka 4 (av 4) – Bäcken och mage för mammor mitt i livet!

Jag är en mamma mitt i livet. Mitt i livet... Jag är mamma till två glada, trygga och helt underbara pojkar, 8 och 13 år. Killarna är mitt i sin barndom med allt vad det innebär. 

Jag är inte bara mamma, jag är även företagare och driver sedan fyra år tillbaka Pilates Complete tillsammans med Jasmin Salhi. Det är en fantastisk resa vi gör med vår studio just nu.
Jag är alltså mitt i livet med många glädjeämnen, ständiga utmaningar, högt tempo och fantastiska möten varje dag. Jag vet att ni är många yoga- & pilatesmammor där ute som är på precis samma plats som jag.

Hur håller man sig jordad, trygg och energisk som mamma, kvinna & människa? Och hur för man över det mesta och det bästa av sig själv till sina barn? Svaren är naturligtvis lika många som det finns mammor men för mig är ett av de givna svaren träning. I pilatesträningen är mage och bäcken centralt för all stabilitet i kroppen, utgångspunkten för alla rörelser och nyckeln till en välbalanserad kropp.

För att kunna ge mina barn trygghet, stabilitet och glädje i livet behöver jag själv ha detsamma, och det får jag genom balans. Balans mellan arbete och ledighet, vila och träning, struktur och spontanitet.

Men att vara mitt i livet är en svår balansakt, det är en akt där man måste vara nyfiken, finkänslig, inkännande, stark och drivande på samma gång. Oftast klarar jag akten galant men inland tappar jag balansen och då är yogan, pilatesträningen och garudan min medicin.

Videorekommendationer
Här på Yogobe finns det många fina "mediciner" att prova, några av mina bästa tips för en stark mage, ett välplacerat bäcken och framförallt ett närvarande och balanserat mammaliv när allt snurrar som snabbast är:

  • Good night sweetheart med Milla Floryd, 20 min - Bäst på kvällen när det är svårt att komma till ro och jag vet att det har blivit lite för sent. Vi lägger ut filtar på golvet och min yngsta kille är gärna med och yogar i den här sekvensen även om han efter ungefär halva tiden blir trött och bara ligger och vilar och tittar på mig. Syftet är uppnått och vi sommar båda två tungt och skönt. Hur mysigt som helst!

Jag hoppas att det här inlägget kan inspirera dig till att fundera över vad just du behöver för att få balans, näring och hitta glädje mitt i ditt mamma-liv.

Varmaste,
Linda

- YOGAMOM  by YOGOBE är ett initiativ som riktar sig till gravida och mammor med visionen att inspirera till hållbar hälsa med och genom yoga, meditation, kosttips och träning. I communityn YOGAMOM365 på Facebook kan alla i gruppen ohämmat prata, ställa frågor, mysa och byta tankar och tips. Inte minst med många experter i Team Yogobe. Löpande genom året introduceras nya teman och inspiration till prestationslös och glad träning för kropp, sinne och själ genom aktiviteter som är relavanta för dig som är ämnar skaffa eller redan har barn. Mer om YOGAMOM här.

Linda Ahlgren

Grundare och ägare av Pilates Complete och Pilates Complete Education. Personlig Tränare, gruppträningsinstruktör samt kursledare.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev