Yang ja voima harjoituksessa

15 september 2015 | Av Yogobe

Sisäinen palo kasvaa, lämpö leviää alavatsasta lantioon, reisiin ja palleaan. Jos tunteelle pitäisi valita väri, olisi se oranssinpunainen. Tunne on voimakas, jopa vähän seksuaalinen. Ei romanttisessa mielessä, vaan enemmänkin primitiivisessä. Sisäinen kehoni on hereillä, veri virtaa voimakkaasti ja koko kroppani on lämmin. Selkä tuntuu vahvalta ja valtava liikkumisen tarve valtaa minut – minun on päästävä ilmaisemaan sisäistä virtaustani, kirjoittaa Cecilia Gustafsson.


Fyysinen voima on hauskaa – vahva keho antaa tunteen pärjäämisestä ja siitä että pystyy ilmaisemaan itseään. Että jaksaa ja saa asioita aikaan. Että saa maistaa sitä tulista energiaa joka tuo elinvoimaa ja lämpöä. Flirttiä maskuliinisen minän kanssa. Siinä on kyse oman tilan ottamisesta ja oman arvon tuntemisesta. (Sanotaan jopa, että testosteronitasot nousevat tyyppisissä power-asennoissa ja laskevat päinvastoin heikoissa.)

Lämpö ja tunteiden purkaminen
Oli miten oli, ei ole lainkaan epätavallista tuntea oloaan teräväksi, päättäväiseksi ja energiseksi treenin jälkeen. Treenaaminen poistaa jumeja, auttaa purkamaan ylimääräistä energiaa, ja toisaalta tuo virkeyttä. On vapauttavaa päästä eroon kiukusta ja ärsytyksestä terveellä tavalla – hyväksymällä tunteet itsessään ja käyttämällä niiden energiaa hyödyksi. Välillä provosoin joogaoppilaitani tahallani saadakseni heihin paloa. Käyn vähän tökkimässä, ärsyttämässä, niin että poskille nousee puna ja verenpaine nousee. Haluan ravistella heitä ja antaa mahdollisuuden sytyttää sisäinen palonsa.

Yin, yang ja energia
Sitä tietää milloin on aika. Nyt elämässäni on liikaa yiniä, painoa ja sisäänpäin kääntyneisyyttä, liian vähän väriä – jotain on tehtävä! On päästävä liikkumaan, liikuttamaan, sytyttämään paloa! Veri on saatava virtaamaan. Adrenaliini tekee verestä ohkaisempaa ja paremmin virtaavaa. Näin se pääsee paremmin ihoon ja lihaksiin ja nostaa samalla punan poskille. Suuttuminen on rajojamme suojaavaa, se on puhdasta energiaa joka näyttäytyy silloin, kun joku astuu rajojemme yli tai uhkaa henkilökohtaista integriteettiämme. Se on normaalia ja välitöntä. Suuttuminen on tärkeää, mutta siitä täytyy myös osata päästää irti. Jos suuttumista pitää liikaa sisällään voi se tehdä enemmän hallaa ja katkeroittaa mieltä, josta onkin paljon hankalampi päästä eroon. Pikainen kiivastuminen ja rajojen asettaminen ei ole vaarallista, näin kiukku pääsee ulos ja on nopeammin ohi. 

Yhteenvetona:
-    Käytä mahdollista patoutunutta vihaa energiana, älä järjellisesti. Toisin sanoin, älä ajattele, koita vain päästä eroon jännityksistä.
-    Kehon avulla olon muuttaminen tai sen vahvistaminen on helpointa. Käytä apuna hengitystä, liikettä ja äänenpäinoa, joko hiljaa mielessäsi tai ääneen.
-    Jotta saisit itsellesi voimakkaamman olon purista kädet nyrkkiin, hengitä voimakkaammin ja puhalla ilma suun kautta ulos, suorista selkäsi ja työnnä rintakehä ulos. Seiso ryhdikkäästi, tee itsesi isoksi. Tee powerliikkeitä!
-    Kunnioita yksityisyyttäsi, ja pidä huolta että kaikki muutkin kunnioittavat.
-    Fake it until you make it! Lainaa nuoren miehen itsevarmaa entusiasmia. 

Videosuosituksia:
Energiaa, liikettä ja voimaa - keskitason toiminnallinen flow
Sweat Party: Ode to Sweat. Explosive training!
​Sweat and samadhi: Develop heat. Build energy, strength and flexibility in your body.



Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev