Mia valgren personlig utveckling yoga yogobe

Det börjar med Mig

04 juni 2017 | Av Yogobe

"Genom att lära känna mig själv och vara trygg i mig själv förmedlar jag också trygghet till dig." Mia Valgren, beteendevetare, illustratör och yogalärare, skriver här om att hitta den riktning vi behöver genom att börja med oss själva. Att skapa ringar på vattnet, för att sedan växa tillsammans. Härlig inspiration, läs och låt sjunka in! 


I rätt riktning - tillsammans

Med tanke på vad som händer runt om i världen just nu och vad som pågått en tid blir det allt mer tydligt för mig att jag måste agera. Världen är orolig. Den har varit orolig ett tag men det har jag på något vis kunnat skjuta ifrån mig. Det har ju alltid varit så långt bort. MEN det är inte långt bort längre och faktum är att det pågår precis runt knutarna, jag har bara inte sett det så tidigare. Jag har en möjlighet att påverka, att vara en bra förebild. Det jag säger och kanske främst det jag gör betyder något, påverkar någon.

Det börjar med mig. Genom att lära känna mig själv och vara trygg i mig själv förmedlar jag också trygghet till dig. Jag kanske inte kan påverka vad du tycker, tänker eller tror. Faktum är att jag kanske själv tror att du tycker något som kanske inte alls är sant. Jag måste sluta att skapa förutfattade meningar, acceptera saker som de är och öppna sinnet för den jag är. Inte ständigt längta till något, inte ständigt sikta på mål som måste uppfyllas utan vara här och vara nöjd. Det är då jag kan hjälpa. Du vet nog också hur det är…. bara jag hade det där…. När jag har gjort det där…. Då, först då är jag nöjd…. Eller?

Samtidigt som en längtan mot något håller mig i rörelse, låter mig utvecklas, låter mig se, så kan den längtan helt uppsluka mig. Jag behöver balans.

Skapa ringar på vattnet
För att kunna bry oss om våra medmänniskor, vår familj, våra barn, vår värld så måste vi jobba tillsammans med oss själva. För vad händer med omgivningen när du är på dåligt humör? Jo alla andra är också sura eller dumma, eller hur? Vad händer när du inte orkar ta upp det där godispappret du tappade?

Du kanske inte kan påverka andra men du kan påverka dig själv. Du väljer hur du reagerar på dina känslor, på dina tankar. Du kanske inte kan styra dem men du gör ett val. Du kan välja att låta en längtan uppsluka dig, låta ilskan ta över eller låta kärleken flöda. Du väljer!

Min resa har inget slut, inget mål. Precis som en slingrig skogsstig så kommer jag snubbla i dess gropar, jubla i dess nedförsbackar och kanske svära i dess återvändsgränder, eller fastna i dess cirklande form. Stigens stickspår kommer locka mig och vinden kommer att pina mig men om jag tar ansvar för det jag gör, för den jag är och det jag förmedlar så kanske just du också gör det. Tillsammans kan vi då möta upp dem som kommit på villovägar eller gått vilse på resans stig. För vi tillsammans är starka. Du är stark!

Lästips

Om Mia

Mia Valgren är utbildad beteendevetare, illustratör och yogalärare och har en förkärlek till inversioner. Hon drivs av ett ständigt lärande och är just nu mitt uppe i en 200h yogalärarutbildning i Embodied Flow. Mia förmedlar både rörelse och stillhet, hennes flöden är rytmiska med dynamiska rörelser som hjälper dig hitta in i både muskler, leder och bindväv. Mia ser närvaron till kropp och sinne som en helhet och utforskar kroppens rörelse och styrka på ett följsamt sätt. I hennes klasser bjuds du på utmaningar för kropp och sinne på ett lekfullt och nyfiket sätt. Mia är även illustratör och har bland annat illustrerat för Arla, Boråstapeter, Ikea och BRIS. Hennes verk har även synts i internationell media och press. Nyfiken? Kicka in på miavalgren.se och ta en titt! Du kan även följa henne på Instagram: @yoga.by.mia.

988788 219051151621813 1970082099 n

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev