Meditaatio "Rauha alkaa rakkaudesta"

01 mars 2016 | Av Emma Öberg

Meditoiminen tietyillä sormien ja käsien asennoilla; rauha alkaa rakkaudesta – rauha alkaa sinusta itsestäsi! Tämä on kolmas osa täydellisen joogaharjoituksen rakentamisen polulla.


Jonkin aikaa sitten ohjasin yhdelle yläasteluokalle joogaa. Teimme klassisen meditaatioharjoituksen, jossa peukalo painetaan vuorotellen vasten jokaista sormenpäätä samalla mantraten. Sanskritinkielisen mantran sijasta käytin tällä kertaa fraasia ”rauha alkaa minusta itsestäni”. Kerroin tekniikasta ja painoin sormia hitaasti yhteen.  Ennen kuin ehdin lausua mantraa loppuun, olivat oppilaat jo lopettamassa lausetta puolestani: ”… rakkaudesta.” Rauha alkaa rakkaudesta.

Kätemme ovat aivojemme suurella herkkyydellä varustettu jatke, ja jokaisella sormella on hermoston kautta yhteys eri aivojen alueille. Tätä yhteyttä hyväksi käyttämällä voi siis muuttaa tietoisuuttaan.

Näin teet ”Rauha alkaa minusta itsestäni”-meditaation:

 1. Istu mukavassa asennossa selkä suorana
 2. Aseta kädet polvien päälle.
 3. Paina peukalo vasten etusormea ja sano ”rauha”.
 4. Paina peukalo vasten keskisormea ja sano ”alkaa”.
 5. Paina peukalo vasten nimetöntä ja sano ”minusta”.
 6. Paina peukalo vasten pikkurilliä ja sano ”itsestäni”.

Jatka kolmen minuutin ajan, tai kunnes koet löytäneesi rauhan mieleesi ja olet valmis ottamaan sen mukaan päivän kohtaamisiin.

Virallisesti meditaatiotekniikan nimi on Kirtan Krya, ja tutkimuksissa on havaittu sen parantavan Alzheimerpotilaiden muistitoimintoja. Lue lisää tutkimuksesta täältä.

3 minuuttia voi riittää

Koita luoda itsellesi tapoja jotka toimivat nykyisessä elämässäsi. Aloita pienesti, ja anna niiden kasvaa. Aloita kolmella minuutilla. Kundliinijoogassa tehdään usein yhtä ja samaa liikettä pitkään ja vaikutukset ovat seuraavanlaiset:

 • 3 minuuttia – vaikuttaa verenkiertoon ja aivoihin ja vahvistaa elektromagneettista kenttääsi
 • 11 minuuttia – vaikuttaa endokriiniseen järjestelmään ja hermostoon
 • 22 minuuttia – tasapainottaa mieltä
 • 31 minuuttia – syventää meditaation vaikutusta mielen laatuun – tätä kutsutaan joogassa Gunaksi ja rakenteemme perustaksi – Tattva.
 • 62 minuuttia – alitajunta integroituu

Videosuositukset:

Emma Öberg

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev