Malin magnusson live your dreams yogobe

LIVE YOUR DREAMS

15 december 2016 | Av Yogobe

Lever du din dröm? Inför ett nytt år kan det vara bra att fundera över om du har rätt målet i sikte. För det gäller att inte växla drömlivet med ett perfekt liv. Här skriver en av våra medlemmar, Malin Magnusson, om hur drömlivet är "en tråkig Svensson"!


En dröm kan vara så mycket

Jag har en fantastisk vän som heter Jacob. Han är inte min närmsta vän och vi hörs ganska sällan nu för tiden men när omvärlden känns mörk och dyster, så tänker jag på honom. Jacob är osjälvisk, prestigelös och anstränger sig för att göra medvetna val med hänsyn till djur, miljö och andra människor. Han ger mig hopp om mänskligheten. Jag behöver honom.

Jacob är låtskrivare och sångare/gitarrist i ett band som heter Neverstore. För ett antal år sedan hade de en hit som hette L.Y.D. (live your dreams). Jag minns det så väl för på den tiden jobbade jag på Elgiganten och deras video spelades hela tiden på MTV, på TV-väggen.

När vi träffades så kom vi att prata om låten. Jag kände mig lite obekväm av ämnet. Jag älskade mitt jobb och företaget jag jobbade på, men jag kunde väl inte säga att jag levde ut min dröm där. Jacob skrev sitt eget material, hade fullt med spelningar både i Sverige och utomlands och skulle senare vinna flera priser både med sitt band och personligen. Han hade verkligen gått all in på sin dröm.

Lite försiktigt så menade jag att det inte skulle fungera om alla levde sin dröm. Hur skulle det se ut om alla blev artister, författare, elitidrottare och så vidare? Vi behöver människor i alla yrken, inklusive någon som städar tunnelbanan.

Hans svar förändrade så mycket i mig. Han sa att för den personen som städar tunnelbanan kanske drömmen är en familj. En dröm behöver inte vara att erövra världen med det man gör och ingen dröm är mer eller mindre värd än någon annan.

Vi behöver framtidsönskningarna
Nu några år senare så kan jag fullt ut känna att jag lever min dröm. Jag har två underbara barn, en sambo jag älskar av hela mitt hjärta, två mysiga katter, bor i hus med ett härligt uterum och jag har ett jobb jag trivs med. Alla detaljer är inte 100 %, men det kommer de aldrig bli, vilket även är tjusningen. Vi behöver något att jobba mot och saker att önska oss. Vi kan inte uppskatta det bra i livet, utan det som känns mindre bra eller är jobbigt. De människor som vi anser leva sin dröm har tveklöst också sina problem, som de har fullt upp med.

Jag gillar trygghet, planering och ordning. Jag drömmer inte om att resa jorden runt med en ryggsäck, jag gillar charter till Mexico. Jag föredrar lugna hemmakvällar framför folkfyllda tillställningar och jag vet att jag inte skulle vilja bli någon toppchef som jobbar hela tiden, för jag vill spendera mycket tid med mina barn. Och det är ok. Det är ok att vara ”villa, Volvo, vovve”. Det är så lätt att börja sträva efter någon annans dröm eller det man ”ska” drömma om, men jag är hellre tråkig Svensson än att försöka vara något jag inte är.

Jag lever min dröm. Jag har saker jag önskar mig, sidor jag vill utveckla och mål jag vill uppnå. Mitt liv innehåller massa skavanker och rollen som småbarnsmamma är överväldigande och skitjobbig, MEN jag skulle aldrig vilja byta mitt liv mot någon annans.

Följ drömmen, men se till att målet i siktet är rätt för just dig och förväxla inte drömlivet med ett perfekt liv utan motgångar, dilemman och svårigheter, för dit kommer vi aldrig. Skulle vi göra det, så skulle vi garanterat tröttna på väldigt kort tid.

Tack Jacob!

Lästips

Vill du också vara en del av YOGAMOM365? Utöver all inspiration i vår BLOG och guidande videosekvenser under VIDEOS så finns vår Facebook community YOGAMOM365. Här vägleder, inspirerar och peppar Team Yogobe tillsammans med dig och likasinnade gravida och mammor till yoga på mattan och i vardagen.

988788 219051151621813 1970082099 n

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: info@yogobe.com

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev