Ditt naturliga sexuella uttryck

29 december 2018 | Av Yogobe

Våra kroppar glömmer aldrig sin sanna natur. Men hur är det egentligen med sex, kan du slappna av och släppa föreställningar om hur det "ska" vara? Här skriver yogaläraren Titti Pauler Reenstierna om sökandet efter ett autentiskt sexuellt uttryck och det sanna jaget.  


Sex som autentinskt uttryck

För fem år sedan sa min kropp ”STOPP! Jag är inte villig att fortsätta ha sex på det här sättet, det är något som inte stämmer”.

Jag kunde tydligt höra kroppens ”nej” men jag hade ingen aning om hur jag skulle kunna ha sex på ett annorlunda sätt. Inövade vanor, rädslor, kroppsförakt och skam var starkare än mitt autentiska, naturliga sexuella uttryck.

Jag kände mig förtvivlad över detta och under en lång tid trodde jag att det var något fel på mig.

Det har varit en lång resa sedan dess (som fortfarande pågår) under vilken min partner och jag har övat och fått stöd för att börja se igenom de lager av illusion som gömmer vår sanna sexualitet.

Hur är sex "på riktigt"?
Häromdagen såg vi, för första gången, videoinspelningar av människor som har sex på riktigt. Vad är det frågan om? Jag är trettiofem år gammal och har aldrig sett människor ha sex på riktigt - hur kan det komma sig? (Nej precis, porrfilmer och det vi ser på TV representerar bara en väldigt liten del av det breda spektrum av hur sex kan se ut.)

Jag vet inte om jag grät för att det var så vackert att se människor uttrycka kärlek för sina kroppar och det liv vi lever på ett sånt ljuvligt sätt eller om det berodde på att jag kände sorg. Sorg över att ha ödslat så många år av mitt liv i den här kroppen åt att (medvetet och omedvetet) försöka kopiera mentala föreställningar av hur jag trodde sex skulle se ut och låta. Så mycket onödig oro och ansträngning när det egentligen handlar om maximal avslappning, varande och ett autentiskt uttryck av vilka vi är och vad vi känner i varje sekund, oavsett hur det ser ut.

Kroppen vet
Samtidigt påminns jag om vad jag tycker är så häftigt med våra kroppar: de glömmer aldrig sin sanna natur. Det var som att min kropp utbrast: ”Jag vet hur man har sex på det där naturliga sättet. Jag har egentligen aldrig gjort det men jag vet hur man gör. Fortsätta bara lyssna på och följa mig så kommer jag visa vägen”.

Det handlar inte om att kopiera de sätt jag såg dessa människor ha sex på heller. Det handlar inte om att ta efter nån teknik eller mentala föreställningar av hur sex borde se ut utan det handlar om att låta hela kroppen vara med och leda. Att ta in uppmärksamheten i kroppen och låta den villkorslösa kärlek som finns i den, mitt sanna jag, strömma igenom och vägleda mig när jag möter min partner.

Om vi gör sex till en prestation så missar vi chansen att njuta. Autentiskt sex handlar om att bli så intima som möjligt med oss själva, med vår inre upplevelse och vårt sanna jag och det här gåtfulla liv vi har fått möjligheten att uppleva - låt oss minnas det!

Vänliga hälsningar, Titti

Om Titti Pauler Renstierna

Det Titti vill göra som yogalärare är att påminna dig om din inbyggda förmåga att vägleda dig själv, och att livet och dina förhållanden inte är menade att vara "perfekta". Däremot kan du använda allt som händer runtomkring dig för att bli påmind om vem du egentligen är. När du vet det har du makten att styra ditt liv precis som du vill och leva det till fullo. Läs mer om Titti på hennes hemsida, på facebook eller följ henne på Instagram!

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev