BEYOGA365 - På mattan och i vardagen

28 April 2014 | By Peter Munteanu

För varje dag, vecka och månad så växer Yogobe och med det innehållet på sidan, mängden videor och all inspiration, kärlek och kunskap i bloggen. Bland detta innehåll har vi månad för månad guidat er genom 8 hela månader. Alla med var sitt tema där vi genom 4 veckor ger vägledning, videotips och brinner för att skapa gemenskap genom yoga, på och utanför mattan tillsammans med alla i vårt community. Detta kallar vi för BEYOGA365. En utmaning och ett community där vi uppmanar till yoga i vardagen.


BEYOGA365 syftar till att inspirera dig till att ge dig själv utrymme i vardagen (create space genom yoga och meditation). För att vi skall finnas där för dig dagligen, på dina villkor finns BEYOGA365 på Facebook i en grupp och ständigt i vår blogg här på Yogobe. Tack vare datorer, internet, smarta telefoner och vårt växande bibliotek av videor är nu yoga med några av nordens främsta yogalärare tillgängligt för dig helt på dina egna villkor! Ge dig själv yoga när det passar dig och vet att vi finns här som stöd för dig på din resa. Gemensamt har vi i denna gruppen blivit ett community av likasinnade där hållbar hälsa, välmående och balans i livet står i fokus. Genom 8 månader har lärarna hos Yogobe tillsammans med gästskribenter och inspiratörer givit av sig själva, delat sin kunskap och varit aktiva i vårt community med syfte att ge, inspirera och ge dig verktyg och förutsättningar att bli stark inifrån och ut. När vi tar hand om oss själva, kan vi ta hand om andra och genom att ta hand om varandra kan vi skapa ett friskare, sundare och mer balanserat samhälle.

Läs gärna detta blogginlägg där vi ger dig ett smakprov av dessa 8 enskilda månader som du kan ge dig själv när som helst under året. Ditt liv, ditt schema, ditt tempo. När det passar dig helt enkelt. Ta dig genom 1-4 veckor av vägledning och dagliga videotips för hemmaträning men oss. Allt som behövs är att du är medlem på Yogobe!

Denna vecka kommer vi göra en liten återblick.

Varje dag, utan vilodagen söndag, lyfter vi fram ett månadstema och en videosekvens ur respektive månad. Kanske kan vi inspirera er till botanisering bland våra många texter, teman, tips och rekommendationer genom att utgå från länken ovan?

Måndag: "Ett dagligt yogautövande"
Månad 1 handlar om att steg för steg bygga upp en rutin för hemmaträning med yoga där vi fokuserar på 4 delar. Solhälsningar, andning, meditation och avslappning. Under den tredje veckan som inför i samband med Internationella fredsdagen förra året tog vi fram denna sekvens tillsammans med Emma Öberg. En bonus-sekvens.

Kirtan Krya meditation:
En klassisk meditationsteknik som innebär att man trycker tummen mot varje fingerspets samtidigt som man säger ett mantra. Våra händer är en förläggning av vår hjärna med stor känslighet, och varje finger har en koppling via nervsystemet med olika specifika områden i hjärnan. Genom att använda den kopplingen kan du förändra ditt medvetande. Bland annat är det vetenskapligt bevisat att denna teknik ger förbättrad minnesfunktion hos Alzheimerspatienter.

Videorekommendation och länk-tips: (Från Emma Öberg)
Nybörjare: Gör 3 minuter av denna enkla övning. Öka allt eftersom du önskar. Läs mer här om denna teknik och hur vi använde den i samband med Internationella fredsdagen i fjol.
OBS: Gör den i din egen takt. Finn ditt eget lugn. Gör övningen till din egen!
Klicka här och ta del av en gratisvideo som jag filmat hemma åt er.

Tisdag: "Stark - inifrån och ut".

Månad 2 utforskar vi vår styrka tillsammans med Milla Floryd som vägleder oss igenom dessa fyra där vi lär oss hur vi kommer i kontakt med styrkan inom oss genom, vår attityd och vårt sinne och hur vi sedan för ut vår yoga i vardagslivet.

Så här skriver Milla i samband med denna månad: ”Det är för att mitt hjärta har trasats till spillror och slagits till mos på golvet som det är öppet. Eftersom det är öppet är det starkt.”

Ta del av denna 15-minuters video som vi tagit fram tillsammans med Milla och investera lite tid i din hållning och temat: ”Power from within”.

Onsdag: "Träning på mattan"
Månad 3 handlar om träning på mattan. Sjukgymnasten och yogaläraren Magnus Ringberg vägleder och inspirerar oss under fyra veckor till funktionell och lekfull till träning på mattan. Det blir en hel del utmaningar för kroppskontrollen och vägledning i att stärka musklerna över axlar, bål och ben.

Så här skriver Magnus i samband med den månaden:
”Vi lever i en värld där vi kan röra oss i tre dimensioner och det är också så vårt rörelsemönster skall se ut. Konstruerade och mekaniska rörelser kan fungera att göra ett tag, men förr eller senare leder det till felbelastning någonstans i systemet. Med rörelser som är rätt för kroppen blir vi inte svagare eller stelare med tiden. Yoga kan vara en träningsform som är fantastisk för din kropp. Du behåller din vitalitet och kan fortsätta vara rörlig länge.”

Ta del av denna gratisvideo som vi har tagit fram tillsammans med Magnus och låt dig peppas av ett yogapass som sätter fart på din energi i temat: "Träning på mattan".

Torsdag: ”Yin yoga dig lugn”
Månad fyra handlar om att hitta verktyg som kan hjälpa dig till en lugnare vardag såväl på som utanför mattan. Johanna Andersson och Ulrica Norberg ger guidning till en mindre stressig vardag med hjälp av Yin Yoga.

Så här skriver Ulrica i samband med den månaden:
”För mig har Yin Yoga varit ett ovärderligt verktyg för att skapa integritet och kraft i min yogaträning. Min Yin Yoga är bryggan mellan min meditation och annan träning. Genom Yin Yoga har jag lärt mig att vara mer inlyssnande, gränssättande och öppen i sinne och själ. Utan att tappa kontakt med det som är jag.”

Klicka här för att ta del av denna video som vi har tagit fram tillsammans med Ulrica där hon leder dig genom ett härligt yin yoga pass.

Fredag: "Show Up"
Månad 5 handlar om att ge sig själv en kickstart: ”Out with the old and in with the new!” MOHO och Cecilia Duberg guidar och peppar oss till att ändra våra vanor och landa i en regelbunden hemma-praktik med yogan.

Så här skriver Cecilia i samband med denna månad:
”Inget är så befriande som långsiktiga mål och visioner. Tänk längre än den här veckan. Tänk längre än 2014! Vem vill du ha varit när allt i det här livet är klart? Ställ dig lite utanför dig själv, den du är idag, och se på dig själv från framtiden. Vad behöver du göra idag för att vara nöjd om en månad? Vad behöver du göra i år för att vara nöjd NÄSTA jul? Vem behöver du vara för att kunna vara din egen bästa vän året ut…? ”

Klicka här för att ta del av denna 5-minuters gratisvideo med Cecilia där hon vägleder dig till att skapa en vardaglig hälsosam rutin och behålla den även när det känns motigt.

Lördag: "Yoga en kvart om dagen"
Månad 6 lär vi oss hur vi investerar i oss själva och hur man med endast 15 minuter per dag förbättrar sin livskvalitet. Författaren och yogaläraren Ulrica Norberg vägleder oss i hur vi kan skapa utrymme i vardagen för en kvart om dagen under dessa fyra veckor.

Så här skriver Ulrica i samband med denna månad:
”Som tvåbarnsmamma, författare, skribent, föreläsare, yogalärare och allt annat som jag gör i min vardag, har jag kommit fram till att vad jag kan skapa kontinuitet i, är att jag kan alltid få till en kvart om dagen.”

Ta del av denna 15-minuters video som vi tagit fram tillsammans med Ulrica och investera lite tid i temat: ”Yoga en kvart om dagen”.

Söndag: Veckans vilodag. Ta gärna en härlig skogspromenad.

Namasté!

Peter Munteanu

VD & Grundare, Yogobe. För mig är yoga en livsstil, en inställning, ett förhållningssätt. Det är det verktyg som hjälper mig vidhålla en balans i de många dimensionerna av mitt liv. Investera i dig själv och ge dig själv YOGA i vardagen!