Vågar du vara nöjd?

09 november 2017 | Av Marta Barbu

Hur känns det egentligen att vara helt nöjd? Och får man ens vara det, kan känslan försvinna då? Jag stannar i lyckan och inser återigen att yttre omständigheter spelar mindre roll. Hur känner du, vågar du vara nöjd?


Nöjd utan att vara perfekt

Ett leende sprider sig över läpparna. Jag andas ut och känner mig nöjd. Jag tar in känslan, och märker att för en gångs skull irrar inte tankarna vidare till det i livet som borde förbättras. Jag inser att jag är helt nöjd.

Det känns nästan förbjudet, något som inte får sägas högt. Får jag vara helt nöjd? Är det tillåtet att känna att jag är i mål? Eller ska mål alltid vara långt borta och så fort de är nådda så ska nya mål sättas? Vågar jag stanna i den här känslan utan att rädslan att den försvinner tar överhanden?

Senaste året har kantats av utmanande yttre omständigheter, och när jag för ett par veckor sedan skulle börja jobba heltid och utöver detta driva en yogaverksamhet på fritiden kände jag oro över hur jag skulle få ihop det. Till min förvåning inser jag att jag är mindre stressad och mår bättre, även fast jag har mer på mitt schema. Jag är så lycklig! Och samtidigt känns det så svårt att stå för eftersom mitt liv är långt från perfekt och att det rent teoretiskt finns massa att klaga på och vara orolig för – men jag kan inte rå för den här känslan.

En tjej i Yogamom365-gruppen formulerade det så fint: "som att landa i sin egen famn". Återigen ett bevis på att lycka inte nödvändigtvis måste bero på hur dina yttre omständigheter ser ut. Happiness begins with you.

Läs mer om lycka och att vara tillfreds

Videotips för harmoni

Föreläsning
5 min

Grow with

Simon explains the terms Dukkha and Sukha, talks about suffering.

Föreläsning
20 min

Meditera with

Vad strävar vi efter och vad är definitionen av lycka?

Klass
20 min

Meditera with

Balansera kropp och sinne genom att utforska en magisk plats i naturen – utan musik.

Klass
60 min

Yoga with

Släpp prestation, perfektion – lek, flöda och landa i din egen kropp. Alla kan yoga och meditera!

För att kunna se en hel video behöver du vara inloggad som betalande medlem på Yogobe. Är du ny till tjänsten? Prova gratis i 14 dagar utan bindningstid – klicka och kom igång här!

Vill du som mamma eller blivande mamma få mer inspiration?

Vår Facebookcommunity YOGAMOM365 riktar sig till gravida och mammor för att inspirera till hållbar hälsa genom yoga, meditation, kosttips och träning. Här kan alla i gruppen ohämmat prata, ställa frågor, byta tankar och tips. Inte minst med många experter i Team Yogobe. Löpande genom året tar vi upp teman och inspiration till glad och prestationslös träning för kropp, sinne och själ med aktiviteter för dig som är gravid eller mamma. Inspirera och inspireras med oss! Läs mer om YOGAMOM by Yogobe här.

Marta Barbu

Marta har yogarötterna i ashtangayoga men inriktar sig numera alltmer på gravidyoga samt mamma-babyyoga. Hon är en av Yogobes hängivna och inspirerande ambassadörer.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev