Sömntabletter vs Meditation

17 juni 2018 | Av Yogobe

"Mina tankar hoppade runt som popcorn i en gryta och jag tror att det jag kände i bröstet var ångest. Till sist bestämde jag mig för att ge alla alternativ jag kunde komma på en chans, innan jag började äta sömntabletter." Anette Forssander hamnade i obalans och livet kom i gungning. Här delar hon med sig av det som fungerade för henne – en meditationskurs online.


När sömnen rubbas och ångesten kommer på besök

När livet kommer i gungning och bilden av hur jag tänkt mig framtiden går sönder är det svårt att hålla goda vanor vid liv. Det behöver inte handla om stora saker bara att något inte blir som jag tänkt mig. Just detta hände mig, för första gången i mitt liv övervägde jag att ta sömntabletter. Jag som är yogalärare sedan snart tio år tillbaka och har jobbat med avspänning nästan dubbelt så länge låg sömnlös och svettades i sängen. Mina tankar hoppade runt som popcorn i en gryta och jag tror att det jag kände i bröstet var ångest.

Till sist bestämde jag mig för att ge alla alternativ jag kunde komma på en chans, innan jag börjar äta sömntabletter.

Jag kände ett behov av att skapa en meditationsrutin, men lyckades inte med att meditera regelbundet själv. Det kröp i hela kroppen och jag kände mig bara mer orolig. Jag har sedan flera år tillbaka prenumererat på Yogobe och visste att det fanns en onlinekurs i meditation där. Eftersom jag gillar Ulrica Norbergs yogapass kändes den värd att prova och jag köpte kursen.

Det som var utmanande gav resultat
Självklart kröp det i kroppen och tankarna gled i väg trots att jag hade Ulricas röst som vägledde genom meditationen. Men miniföreläsningarna var bra och kanske var det därför jag inte gav upp. Det går inte att fuska sig igenom och bara se föreläsningarna. Först efter sju dagars meditation kan man öppna nästa veckas klipp. Vilket jag så här i efterhand tycker är bra.

Under sommaren kändes det enklare eftersom jag inte har några morgontider att passa. Under kursens gång blev klippen längre och utmaningen blev större när jag var tvungen att stiga upp kvart över fem för att hinna bli klar. Det måste erkännas att jag var lite gnällig där.

Men lugnet började infinna sig och det var inte längre något alternativ att hoppa över morgonmeditationen. Nattsömnen blev bättre igen och livet kändes helt OK trots att det inte blev som jag tänkt mig.

Jag tror att det är bra att inte vara alltför stolt och inse att man ibland behöver hjälp. Trots att man vet själv vad man borde göra. Då blir livet avsevärt mycket enklare. Ett varmt tack till Ulrica och Yogobe för en bra kurs när man behöver skapa en meditationsrutin.

Namaste,
Anette

Lästips

Yogobe

Vi skriver, kurerar, skapar och gör vårt yttersta för att inspirera och guida våra läsare och medlemmar till balans och hållbar hälsa. När du saknar kunskap eller material inom ett visst ämne, tveka inte att kontakta oss: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev