Vad är yoga för dig som yogalärare?

08 augusti 2017 | Av Milla Floryd

Vad levererar och förmedlar jag som yogalärare egentligen till mina elever? Ta del av mina tankar runt konsten att sekvensera samt förmedla hållbara och utvecklande yogaklasser, vilka också blev grunden till min och Yogobes nya onlinekurs Sekvensering för yogalärare


Ungefär ett decennium in i mitt undervisande började jag starkt ifrågasätta vad det var jag egentligen gjorde på klasserna. Vad levererade jag till min elever? Oerhört kreativ koreografi, men var det egentligen yoga? Jag funderade, studerade och fick hjälp med att utvärdera min undervisningsstil men kände mig ändå högst osäker på att jag talade sanning när jag presenterade mig som yogalärare. Var jag kanske mer av en rörelsekonsult?

Jag fick ovärderlig hjälp med att hitta tillbaka av lärare som utmanade mig att ta en ordentlig funderare på vad jag vill förmedla på mina klasser. Att våga skala av och faktiskt undervisa mina elever i det som jag tycker är viktigt. Genom processen upptäckte jag detaljer om min yrkesroll som jag aktivt arbetat med för att förändra:

Jag hade någonstans förlorat glöden i mitt förmedlande, kärleken fanns där men under mognaden från att börja undervisa till att ha undervisat ett tag hade jag vuxit ur mitt ursprungliga syfte och inte sökt något nytt. Därav den vilsna känslan. Jag hade tappat min förankring till varför jag undervisar. Att vara lärare är ett passionerat yrke, men passion utan riktning flyger med stukad vinge. Jag hade delvis offrat mig själv och min undervisning för att bli omtyckt och håva in hinkvis med facebooktummar. Jag ville vara cool som instagramdrottningarna och presentera yogasekvenser värda pris för sina kreativa övergångar. Mina klasser var kul. De funkade. Ingen skadade sig, stämningen var hög och folk mådde bra.

Men lärde jag dem egentligen någonting? Fanns där någon hållbarhet och framåtblickande utveckling för eleverna? Hmmm...

Sekvenseringskurs online - vägleds av mina erfarenheter 
Med detta i backspegeln har jag tillsammans med Yogobe skapat en kurs för yogalärare och andra intresserade där du kan fördjupa dig i sekvenseringskonsten. Ett starkt inslag i kursen har för avsikt att besvara frågan: Vad är yoga för dig? Vem vill du vara som förmedlare av utövandet av asana? Rent krast; Varför vill du undervisa? Genom kursen får du en grundläggande mall för sekvensering att utgå ifrån och låta din kreativitet blomstra genom din högst personliga, unika stil och röst. Du får riktlinjer för att utforska sekvensering för energiteman och olika utövarnivåer. Du får återkommande hjälp med frågeställningar som har som syfte att guida dig djupare in, ända till roten av din alldeles egna anledning till varför du vill förmedla yoga till omvärlden så att du står stabil i din övertygelse och skapar klasser ur denna magiska plats.

Ingen vill stagnera, alla vill vidare, ingen vill blicka tillbaka och upptäcka att inget har förändrats. Den här investeringen visar dig hur du kan göra för att lyfta, utbilda och utveckla dina elever. Genom 23 st inspirationsklasser, 12 st föreläsningar och c:a 35 dokument nedladdningsbart textmaterial som du tar in och begrundar i din egen takt under 6 månader. Oavsett vilken hatha- eller vinyasatradition du har din grund i kommer den här kursen få dig att komma till botten med vad yoga är för dig och putsa din sekvenseringsteknik så att den glänser som en spegelblank sjö i månsken.

Jag ville göra den här kursen för att jag tror att det finns fler som känner som jag gjorde, som under perioder känner vilsenhet och ifrågasätter sitt syfte och sin riktning. Den här kursen hjälper dig att hitta stigen du missade, tanken du glömde tänka och blåsa liv i glöden så att din passion hörs i din röst när du uttalar dina sanningar. Den här kursen är inte bara för dig, utan för alla du vidrör med din yoga. Den här kursen har verktygen som destillerar ut vad yoga är för dig och gör det som redan är bra ännu bättre.

Läs mer om kursen och köp den här!

Lästips

Milla Floryd

Milla är en dynamisk och mångfacetterad akrobat och yogalärare inom Hatha, Acro yoga, Yoga wings och Kontaktyoga.

Läs mer
Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev