Joogaa selälle

02 juli 2015 | Av Instructor

Rakas selkämme saa jatkuvasti kestää paljon ja siksi siitä on todella tärkeää pitää hyvää huolta. Yksinkertaisten jooga- ja pilatesharjoitusten avulla voit vahvistaa selkääsi ja tällä ehkäistä ongelmien kehittymistä.


Selkäongelmat ovat tänäpäivänä laaja yhteiskunnallinen ongelma, joista yhä useammat kärsivät. Selkäongelmien syntyyn on monia syitä: istumatyö, huono ryhti, ylikuormitus ja väärät asennot sekä osalla liian vähäinen liikunta.

Vahva ja liikkuva selkä on tärkeä osa hyvinvointia. Joogassa onkin sanonta: ”olet niin nuori kuin selkäsi on notkea”. Myös selän ja vatsan lihasten heikkous lisää riskiä selkäkivuille. Nämä lihakset veltostuvat ilman fyysistä harjoittelua, mikä voi johtaa selkärangan liian heikkoon tukeen. Keskivartaloa tai ”corea” on siis treenattava jos selästä haluaa pitää huolta ja haluaa välttyä ongelmilta.

Vinkkejä:
Jos teet istumatyötä, on tärkeää että nouset vähintään kerran tunnissa ylös verryttelemään. Paras neuvomme on, että teet muutaman minuutin konttorijoogan päivittäin.

Seuraavaksi suosittelemme kaikille hyödyllisiä asentoja ja harjoituksia joiden tarkoituksena on vahvistaa selkää ja parantaa ryhtiä.

Selkä:

Keskivartalo:

 

Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev