Inspiraation ylläpitäminen ja jakaminen

25 augusti 2014 | Av Jarno Härkönen

Käsittelin aikaisemmin hieman inspiraation löytämistä elokuun Inspiraatio-blogissa. Tässä kirjoituksessa tarjoan sinulle eväitä inspiraation ylläpitämiseen, suosituksia viikon joogavideoiksi ja muutaman tehtävän! Jotta pääset saman tien helpommin matkaan niin annan sinulle pari ideaa:

1. Kirjoita asiat itsellesi näkyviin,  sellaisiin paikkoihin joista näet ne
Itselläni on pitkään ollut jääkaapin ovessa mm. teksti joka sanoo näin: ”Osta jääkaappiin hyvää ruokaa, niin silloin syöt hyvää ruokaa!”. Työhuoneen seinällä tietokoneeni vierellä lukee isolla mm. ”NUKU!” ja ”Älä hölmöile!” …siinä ne sitten minua muistuttavat joka päivä. Mutta niin tyhmältä kuin se saattaa joistain teistä kuulostaa, niin ne myös toimivat minulle hyvänä muistutuksena lähes päivittäin.

Olin pitkään haaveillut sopivasta olohuoneen taulusta, mutta sitten päädyin maalauttamaan seinälle itseäni todella paljon inspiroivan Bruce Lee –aiheisen maalauksen (joka näkyy tuolla ensimmäisen blogin kuvassa). Siinä se Bruce nyt mua katselee istuessani keittiössäni aamukahvilla ja miettiessäni, että pitäisiköhän alkaa tekemään juttuja vai jättää ne ajatuksen tasolle… ei se Bruce itse asiassa anna minulle paljon valinnan varaa:

”Knowing is not enough,
we must apply.
Willing is not enough,
we must do.”

2. Kerro asiat itsellesi, kirjoita ne muistiin
Niinkin yksinkertaiselta kuulostava asia, kuin itsellensä ääneen tiettyjen asioiden sanominen voi saada aikaan todella voimakkaita vaikutuksia. Kokeilepa vaikka joka aamu peilin edessä sanoa itsellesi ”Näytän hyvältä juuri tällaisena, rakastan itseäni, tänään pidän huolta itsestäni - kehostani että mielestäni!”. Kirjoita nämä asiat ylös johonkin. Jos sinulla on tavoitteita (tai siis KUN sinulla on!) niin kirjoita ne ylös ja lue ne säännöllisin väliajoin. Näin ne konkretisoituvat ja alat ohjaamaan toimintojasi ja valintojasi helpommin tavoitteittesi suuntaan. Samalla säilytät helpommin inspiraation näihin asioihin.

VIIKON TEHTÄVÄ 1:
Kirjoita omat tavoitteesi paperille ja laita se hyvään talteen (tai jos uskallat niin myös näkyvälle paikalle!)

3. Inspiroidu kuvista, mietelauseista, videoista yms.

Namnlöst-1

Varsinkin Facebookissa monesti leviävät erilaiset motivaatio-kuvat, -videot tai -lauseet. Jossain vaiheessa itse mietin sitä, että näinköhän ne toimivat. Mutta koin aina voimakkaasti tunteen että ne motivoivat ainakin itseäni, joten jaoin niitä ja kaivoin niitä itsekin usein netistä.

Jossain vaiheessa kuitenkin sain kiitosta ja kommentteja useammilta ihmisiltä että juuri tällaiset asiat olivat saaneet heidät inspiroitumaan, saaneet aikaan sen että he olivat alkaneet tekemään itselleen hyviä asioita tai olivat motivoituneet treenaamiseen. Eli jos näin pienellä vaivalla voimme saada toisen ihmisen inspiroitumaan niin miksi emme sitä tekisi? Aion ainakin itse pysyä tällä linjalla, vaikka se saattaisi jotain kaveriani ärsyttääkin ;)

Esimerkiksi tämä video on inspiroinut itseäni todella paljon:

VIIKON TEHTÄVÄ 2:

Jaa joku sinua motivoiva kuva/video kavereillesi. Voit käyttää vaikkapa tämän aikana YOGA365-ryhmään tulevia kuvia.

Kysy myös rohkeasti meiltä neuvoja tai vaikkapa jaa omat inspiraatiosi hienosti kasvaneessa YOGA365-ryhmässämme, jossa me ohjaajat olemme aktiivisesti mukana. Tehdään yhdessä elokuusta hieno ja inspiroiva kuukausi!

Voit myös inspiroida kavereitasi liittymään ryhmäämme, tai kokeilemaan joogaa kanssamme täysin ilmaiseksi 10 päivän ajan. Tarjous koskee uusia asiakkaita, jolloin tiliä luodessa tulee käyttää kampanjakoodia JOOGA.

Videosuosituksia tälle viikolle:
Välillä kehomme ja mielemme tarvitsee rentoutta, valmistele viikon aikana näillä rentouttavilla tunneilla itsesi syyskuun vastaanottamiseen:

Oma ohjaamani rentouttava ja helppo flow, jolla avataan ja rentoutetaan kehoa

Satu Tuomelan stressaantunutta kehoa ja mieltä hoitava tunti, joka keskittyy vatsan ja pernan alueen meridiaaneihin

Timo Kurvin rauhallinen sarja alaselän ja takareisien avaamiseen

Mikäli haluat tehdä jonkun fyysisemmän harjotuksen, sopii siihen hyvin vaikkapa tämä tunti:

Mia Jokinivan fyysisempi Flow, joka keskittyy kehon vuorottaiseen avaamiseen ja supistamiseen

Jarno Härkönen

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev