Inspiraatio, mistäs kaupasta sitä voisi ostaa?

11 augusti 2014 | Av Jarno Härkönen

Pohdimme yhdessä Suomen Yogoben tiimin, eli Mian, Satun, Timon ja Kaisan kanssa, että haluaisimme luoda elokuulle jonkun sopivan teeman. Teeman, joka kantaisi meitä kaikkia ja teitä kaikkia eteenpäin, teeman joka innottaisi pitämään itsestä huolta, sekä luonnollisesti harjoittamaan joogaa.

Moni varmaan osallistui jo 30-päivän joogahaasteeseen, moni mietti sitä ja osa varmasti aloitti ja myöskin lopetti sen ennen kuin 30 päivää tuli täyteen. Monesti innostumme uusista asioista, teemme lupauksen tai päätöksen, sitoudumme, panostamme, tunnemme hyvää oloa. Sitten kuitenkin jotain tapahtuu, onkin helpompi alkaa lipsua päätöksistä, into laantuu, keksimme muuta tekemistä, kenties tekosyitä, se ei enää olekaan niin helppoa.

Onko kyseessä motivaation tai inspiraation lopahtaminen? Monesti on. Tämän takia me olemme päättäneet inspiroida teitä tekemissänne hyvissä päätöksissä ja valinnoissa! Tehdään tästä kuukaudesta inspiraation kuukausi, motivoidaan ja kannustetaan toisiamme voimaan paremmin!

Jokaisella viikolla tulee olemaan oma teemansa, jotka ovat seuraavat:

Viikko 33:  Kuinka löydän inspiraation
Miten löydät inspiraation aidosti itsestäsi? Miten voit löytää sitä muualta? Tarjoamme tällä viikolla ideoita siihen blogeissamme ja Facebook-ryhmässämme Yoga365.

Viikko 34: Kuinka ylläpidän inspiraatiota
Monesti inspiraatio löytyy ja valitettavasti se monesti myös katoaa. Viikko on täynnä käytännön vinkkejä siihen kuinka saat tehtyä siitä pysyvämmän, kuinka muistan inspiraation jokapäiväisessä elämässäni.

Viikko 35: Kuinka jaan inspiraationi
Haluamme monesti jakaa hyvää ympärillemme ja näin tehdessämme saamme myös sitä takaisin. Kuinka siis saamme sen tehtyä luonnollisesti ja hauskasti? Jaamme tässä omia kokemuksiamme ja haastamme teitä kokeilemaan niitä.

Anna opettajien inspiroida ja ohjata sinua
Inspiraatio ei siis todellakaan löydy suoraan kaupan hyllyltä, mutta sitä voidaan hakea monillakin pienillä ja helpoilla tavoilla. Löydä itsellesi kuuntele vinkkejämme, etsi sopivat tavat ja itseäsi inspiroivat asiat. Nappaa niistä kiinni ja ala toteuttamaan niitä.

Itsellänikin on pieni ”muistutus” aina olohuoneen seinälläni (kuva blogin alussa), jota voin katsella aina aamupalapöydässä. Ja miettiä pitäisikö miettimisen sijasta alkaa tekemään asioita! Bruce Lee on hahmona inspiroinut minua aina ja tuota hänen sanomaansa mietelausetta koetan mahdollisimman paljon toteuttaa omassa elämässäni.

Välillä pelkkä joogaharjoituksen katsominen voi olla se inspiraation lähde, jonka tarvitsemme päiväämme. Tai sen jälkeen voitkin olla inspiroitunut harjoittelemaan. Tähän voit käyttää sekä meidän suomalaisten ohjaajien videoita, tai vaikkapa YouTubesta löytyviä ilmaisvideoita. Itseäni välillä inspiroi suuresti katsoa vaikkapa Magnus Ringbergin liikkeen puhtautta tai sulavuutta, tai kuunnella tutun opettajani Satu Tuomelan ohjaavan tuntia omassa olohuoneessani silloin kun en pääse hänen tunnilleen.

Kysy myös rohkeasti meiltä neuvoja tai vaikkapa jaa omat inspiraatiosi hienosti kasvaneessa YOGA365-ryhmässämme, jossa me ohjaajat olemme aktiivisesti mukana. Tehdään yhdessä elokuusta hieno ja inspiroiva kuukausi!

Voit myös inspiroida kavereitasi liittymään ryhmäämme, tai kokeilemaan joogaa kanssamme täysin ilmaiseksi 10 päivän ajan. Tarjous koskee uusia asiakkaita, jolloin tiliä luodessa tulee käyttää kampanjakoodia JOOGA.

Videosuosituksia tälle viikolle:
Valitse viikostasi muutama päivä ja starttaa ne jommallakummalla näistä nopeista ja miellyttävistä harjoituksista:

Mia Jokiniva: Joogin capuccino – energiseksi ja hereille vartissa
Satu Tuomela: Blissful morning

Kokeile rauhoittua joinain iltoina nopeaan ja miellyttävään rentoutukseen:

Kaisa Kärkkäinen: Rentoutus – tietoiseen läsnäoloon pohjautuva rentoutusharjoitus

Jos haluat haastaa itseäsi uusilla tavoilla, niin voit lähteä harjoittelemaan (varovasti!) hyppyä kohti käsitasapainoilu Bakasanaa, tai vain hakea inspiraatiota tästä videosta:

Jarno Härkönen: Hyppy Bakasanaan – kuinka se opetellaan

Jos haluat kokeilla kanssani jotain erilaista, voit mennä testaamaan toiminnallista flow-tuntiani. Tämä tunti yhdistää Vinyasa Flow joogan ja toiminnallisen kehonpainoharjoittelun elementtejä ja haastaa hieman uudenlaisiin tuuliin:

Jarno Härkönen: Energiaa, liikettä ja voimaa – keskitason toiminnallinen flow

-Jarno

Jarno Härkönen

Läs mer
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev