FIND YOUR BALANCE: Katri syvärinen

25 april 2017 | Av Yogobe

Uudessa haastattelusarjassa paneudumme arjen tasapainoon ja siihen, mitä se merkitsee hyvinvointialan ammattilaisille. Sarjan ensimmäisessä osassa pääset inspiroitumaan joogaopettajan ja kirjailijan, Katri Syvärisen vinkeistä.


"Kuusi seitsemän vuotta sitten elämäni oli kokonaisuudessaan hyvin epätasapainoista. Arkeni koostui kokonaan hyvin intensiivisestä tekemisestä, jossa kaikella oli jokin tavoite ja tarkoitus – eikä minkään tarkoitus ollut tuottaa pelkästään iloa. Työ, opiskelut, kirjaprojektit ja aktiivinen ratsastusharrastus täyttivät päiväni aamusta iltaan, eikä mihinkään väliin mahtunut lepoa tai rentoutumista.

Pitkään aikaan en huomannut epätasapainon tilaa, sillä tykkäsin kaikesta siitä mitä tein. Mutta pitkällä tähtäimellä sekä kehoni että mieleni uupuivat pahasti. Päädyin krooniseen stressitilaan, joka haittasi monella tapaa terveyttä ja hyvinvointia. Viisi vuotta sitten minut pysäytti paniikkikohtaus, joka laittoi minut huomaamaan, että nyt on aika tehdä muutos.

Aloin ymmärtää, että hyvinvointi on olennainen osa paitsi suorituskykyä, myös onnellista elämää. Oivalsin, että unelmien ja tavoitteiden saavuttamisessa ei ole mitään järkeä, jos niiden tavoittelu tekee minut onnettomaksi ja sairaaksi. Ei riitä, että tekee elämässään oikeita asioita, vaan niitä täytyy tehdä oikeista syistä ja oikealla asenteella."

Tasapaino merkitsee minulle...

"...rennompaa asennetta ja luottamusta siihen, että minun ei tarvitse olla missään muualla tai mitään enempää kuin olen juuri nyt. Riitän tällaisena ja hyväksyn sen, että elämä on aina vähän keskeneräistä. Toisaalta uskon edelleen isoihinkin unelmiin, mutta en yritä saavuttaa mitään pakolla, vaan luotan siihen, että elämä järjestää minut juuri sinne, missä minun kuuluu olla."

Arjessa tasapaino tarkoittaa...

"...sitä, että hyvän ja terveellisen elämän ohessa heittäydyn nauttimaan elämästä välittämättä siitä, kuinka ihanteellista tai joogista nautinto onkaan. Usein nukun pitkään ja otan aamut rauhallisesti, mutta sitten saan valtavasti aikaan muutamassa tunnissa. Viikolla juon vihermehua ja syön salaattia, lauantai-iltana herkuttelen punaviinillä ja pizzalla. Joogan jälkeen voin heittäytyä Netflixin sarjojen ja raakasuklaan ääreen."

Katrin kolme vinkkiä tasapainon säilyttämiseen arjessa:

  • Ota tyhjää tilaa tekemisten välille. Kun saat jotain valmiiksi, pysähdy hetkeksi ennen kuin jatkat seuraavaan asiaan. Levollisuus saa alkunsa muutamasta tietoisesta hengityksestä.
  • Opettele hyväksymään epätäydellisyyttä itsessäsi ja ympäristössäsi. Itse katselen juuri sotkuista työpöytää, mutta papereiden keskellä minulla kuitenkin pöhisee eteerinen öljy diffuuserissa. Siivoan sitten kun ehdin, nyt nautin öljyn tuoksusta.
  • Tee joka päivä joku pieni valinta hyvinvointisi puolesta. Luo kynnys toteuttaa se mahdollisimman matalaksi. Päätä että riittää, kunhan menet matolle viideksi minuutiksi, ja anna itsellesi lupa lopettaa asana- tai meditaatioharjoitus sen jälkeen, jos sinua ei huvita – mutta luultavasti alkuun päästyäsi jatkat kauemminkin. Toisaalta viisikin minuuttia joogaa on parempi kuin ei mitään. Samaa ideaa voi soveltaa vaikka iltakävelyyn.

Katri Syvärinen on henkisen hyvinvoinnin valmentaja, RYT500h-joogaohjaaja ja kirjailija. Hän tulee ohjaamaan joogatunnin ja alustamaan keskustelun tasapainoisesta arjesta ja joogaopettajan työssä jaksamisesta Yogoben ensimmäiseen YOGA365 -tapaamiseen Helsingissä 29.4.2017. Lisää tapahtumasta täällä.

Videosuositukset

Klass
10 min

Meditera with

Mindfulness-harjoitus tehtäväksi missä vain & milloin vain

Yogobe

Me kirjoitamme, keräämme, luomme ja teemme parhaamme inspiroidaksemme lukijoitamme ja jäseniämme kestävään hyvinvointiin. Jos kaipaat sisältöä jostain tietystä aiheesta, älä epäröi ottaa yhteyttä: [email protected]

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev