Medvetna val

27 mars 2015 | Av Magnus Ringberg

Jag står i kassan till Pressbyrån och ska betala för en påse nötter och en frukt. Killen framför mig köper RedBull och cigaretter. Det är morgon och vi bägge två gör medvetna val. Vi bägge två behöver energi för att starta vår dag.

Det är våra dagliga vanor av tankar, rörelser och kost som formar en stor del av vår hälsa. När jag växte upp tävlingsdansade jag. Tränade ofta och alltid inomhus. Min bror spelade fotboll och tränade också ofta. Han var nästan alltid utomhus året runt i ur och skur och jag på ett blankt polerat parkettgolv. Jag kommer ihåg hur han sa att: ”Du tränar ju aldrig utomhus!”. Det var dags för en förändring. Jag insåg att han hade rätt och jag bestämde mig för att träna terränglöpning i eljusspåret en gång i veckan (VAIS-skogen för alla Växjöbor). Det blev två gånger. Ibland längre. Sedan dess har jag varit beroende av att vara i skogen året runt. Jag skapade en vana som jag har stannat kvar med. Tack käre bror.

Idag tränar jag både yoga, garuda och löpning i skogen så ofta jag kan. Inomhus är tydligt, säkert och ger precision och när jag kommer ut blir det mer lek och utforskande. Kontraster är alltid bra, för att utmana och skapa variation för nervsystemet.

Jag vill avsluta med att citera min underbara kollega Christina Sivertsson på The Academy, som har varit en av mina stora inspirationer sedan jag började jag jobba i träningsbranschen från mitten av 1990-talet:

”Kortsiktiga val, kan ge långsiktiga vanor. Vilket val gör du?"

En liten förändring någonstans, kan ge stora konsekvenser på andra platser.

Stort tack till alla som varit med i denna temamånad i YOGOBE för att skapa mer intresse, passion och positiv energi kring utomhusyoga. Här kan du läsa mer om denna temamånad hos Yogobe.

Tack till er som medverkat och delat med sig av sin passion för yoga.

Marian Papp
Pilates Complete
Clara Dymén
Åsa Engman
Eva-Kajsa Andersson
Bollnäs Sporthall och BollnäsEss
Anna Hammarström
Björn Lans
Annelie Wigren
Hanna Rosén
Isabel Holmquist
Hanna Lundh
Jimmy Tang
Therese Furudal
Fahreta Seka Husanovic
Christina Sivertsson och The Academy
Stina G Dahan
Sebastian Wallon Evanne
Niina Eriksson
Gunnel Olsson
Anna Paringer

Allt gott,
Magnus

- Detta är den avslutande skrivelsen på månadstemat YOGOBEOUTDOOR. Läs introduktionen till denna månad här. Via BEYOGA365 önskar Yogobe vägleda, inspirera och motivera oss alla till regelbunden yoga och träning på mattan, yoga som förhållningssätt i vardagen och hållbar hälsa. Varje månad genom årets 365 dagar bjuder BEYOGA365 på ett nytt tema under vägledning av olika experter som du kan följa efter egen förmåga. Just denna temamånad är det jag, Magnus som tillsammans med mina vänner på Yogobe som guidar dig med videos, inspirerande läsning och peppar dig här i bloggen samt i vår gemenskap och community på Facebook med samma namn: BEYOGA365

Magnus Ringberg

Magnus är legitimerad sjukgymnast och respekterad tränare inom yoga, Garuda och Functional Moves.

Vill du också ha tillgång till vårt videobibliotek?
Logga in Prova gratis
Yogobe Nyhetsbrev
Vill du få inbjudningar, tips och inspiration direkt i din brevlåda online?

Läs vårt senaste nyhetsbrev